Israelul si Biserica in Lumina Bibliei – ( 6 )


  Shalom , Haverim !

Va salut cu mult drag in Numele mai presus de orice alt nume , si va doresc, tuturor,  o Primavara frumoasa cu cel mai senin cer,  in suflet si in viata.     Biblia 2
Ramanand in contextul celor afirmate pe acest blog , va invit sa lecturati un studiu al fratelui si prietenului  nostru , pastorul  Daniel Branzei , caruia ii dorim cu acest prilej multa  binecuvantare ( dumnealui si intregii familii ,  sorei Dana si fetelor, de asemenea ) , si multa inspiratie sfanta , Lumina Scripturii , in toata frumusetea Adevarului Ei , sa straluceasca cu putere,  mereu ,  in toate  studiile ce vor urma.  Pentru toate cele scrise pana acum ii multumim,  si ne rugam sa se bucure in Ziua Aceea de Rasplata Imparatului.
Asadar , lectura folositoare pentru Vesnicie ! Fiti binecuvantati din Sionul drag !

Biserica și Împărăția lui Dumnezeu

(Articol din seria „Biblia profetică“)

Biserica nu trebuie confundată cu forma finală a Împărăţiei lui Dumnezeu. Această greşeală au făcut-o şi apostolii Domnului la început (F.A. 1:6). Înainte de înălţarea Sa la Cer, Domnul Isus a vorbit cu ucenicii Săi timp de 40 de zile “despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu” (F.A. 1:3), dar din cauză că Israelul L-a refuzat pe Mesia, instaurarea “Împărăţiei lui Israel” a fost amânată.

(a) Împărăţia lui Dumnezeu este acum, deocamdată, lăuntrică
Noi  trăim în epoca Harului sau în vremea Bisericii, când Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul oamenilor. “Nu se va zice: «Uite-o aici!» sau: «Uite-o acolo!» Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.” (Lc. 17:21).

(b) Biserica, forma tainică a Împărăţiei
Într-adevăr, Biserica lui Cristos este o formă tainică a Împărăţiei.lui Dumnezeu. În timp ce evreilor le vorbea în pilde neînţelese, Domnul Isus avea grijă să-i ia deoparte pe apostoli şi să le explice sensul ascuns, pentru că lor “le fusese dat să cunoască tainele Împărăţiei cerurilor” (Mat. 13:11).

(c) Biserica, o avanpremieră a Împărăţiei
La scară redusă, tot ce se va întâmpla în Împărăţia mesianică se întâmplă astăzi în inimile celor credincioşi. Ei experimentează acum: pacea Împărăţiei, bucuria Împărăţiei, călăuzirea lăuntrică a Împărăţiei, biruinţa asupra Diavolului, şi natura neprihănită a Împărăţiei.

(d) Biserica, o asociaţie secretă
Oricât de stranie s-ar părea această afirmaţie, ea este absolut reală. Necunoscută şi nebăgată în seamă, Biserica lui Cristos este astăzi cea mai redutabilă “asociaţie secretă” din câte au cunoscut vremurile. Apostolul Ioan exclamă: “Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El.” (1 Ioan 3:1). ( Mai departe , AICI )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Studii biblice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Israelul si Biserica in Lumina Bibliei – ( 6 )

 1. Sunt onorat să fiu găzduit pe acest blog! Mulțumesc foarte frumos. Slavă Domnului că ne face parte de harul Său bogat.

 2. Viviana zice:

  Şalom, vă mulţumim Otniela noastră dragă pentru acest studiu extraordinar de clar. Multumim fratelui Branzei pentru întelepciune. Dumnezeu să ne poarte pe toţi în carul Lui de biruinţă!

 3. Nina Caraman zice:

  Shalom Otniela. Ai fost foarte inspirata sa asezi un studiu al fratelui Branzai pe blogul tau pentru ca sunt foarte bune studiile sale. Nu e prima oara cand citesc.
  Sa ai o primavara de vis si sa te bucuri de toti cei dragi din jurul tau, familie , prieteni , colegi… Dumnezeul lui Israel sa te binecuvinteze !

 4. un ucenic zice:

  shalom. foarte bun studiul fratelui Daniel Branzei. am aflat lucruri noi. fie Domnul laudat !!!!!

 5. Marian Chioveanu zice:

  Multumim Otniela pentru studiul fratelui Daniel. Domnul Dumnezeul lui Israel sa – i binecuvinteze pe toti fii lui Iacov care L-au primit pe Mesia Iesua Hristos , sa-i pastreze o binecuvantare mai departe. Sa fiti pazita de Creator !!!!!!!

 6. Madi zice:

  Shalom draga Otniela! Multumim pentru studiul fratelui Branzai. Dumnezeu sa -l binecuvinteze cu mult har mai departe.

 7. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Domnul fie slavit pentru acest studiu al fratelui Daniel Branzai. Ne rugam Tatalui sfant sa-l tina in inspiratie sfanta mai departe pentru ca Adevarul lui Hristos sa strabata in toata puterea lumea intunecata in care traim. Shalom.

 8. Filip zice:

  Shalom Otniela ! Domnul fie slăvit pentru acest studiu. Îmi place deosebit ” Domnul Isus avea grijă să-i ia deoparte pe apostoli şi să le explice sensul ascuns, pentru că lor “le fusese dat să cunoască tainele Împărăţiei cerurilor” (Mat. 13:11) „, fiindcă văd dragostea Domnului Isus pentru ucenici şi înţeleg că numai ” cei născuţi din apă şi din Duh ” pot primi tainele Împaraţiei veşnice. Exact ce îi spune Domnul Hristos lui Nicodim. Grea problemă naşterea din nou !

 9. Lupul Batran zice:

  Pace şi un mare Mulţumesc pentru posibilitatea citirii acestui studiu clar al fretelui Brânzei, Otniela , fiica Sionului. Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov să toarne belşug de har şi prosperitate de tot felul peste D-voastră.

 10. Sebastian R. zice:

  Sărut mâinile Otniela, Şalom. Îmi place foarte mult pastorul Daniel Brânzei, este şi spiritual şi foarte cultivat şi are o abordare foarte justă a Sfintei Scripturi. Sunt de acord cu vederile dumnealui despre Biserică şi poporul Israel, studiile de acest fel sunt foarte ziditoare.

 11. Adriano zice:

  Excepţional studiul fratelui Brânzei. Fie Dumnezeu Ieshua lăudat ! Shalom Israelului drept credincios Lui.

 12. Sa fiti binecuvantati , Prieteni ! Va multumesc pentru participarea la acest topic si va astept cu noi comentarii.
  Shabat Shalom – Un Shabat in catre Domnul Shabat- ului sa fie glorificat !

 13. David J. Stoenescu zice:

  Il citim mereu pe fratele Branzai aici in State.. Ii multumim pentru tot ce ne ofera pe tarim spiritual spre crestere.Dumnezeu sa-l binecuvinteze pentru toata slujirea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s