Bucataria Otnielei – ( 2 )

Shalom , Haverim !

Sper ca ati inceput pregatirile pentru  frumoasa  sarbatoare PURIM , care abia asteapta sa poposeasca in casele noastre cu veselia ei molipsitoare. Iata si prajitura pe care trebuie sa o servim intr-o asemenea ocazie. V-o ofer cu mult drag , mai ales ca multi sunteti doritori sa o preparati dupa ce ati pregustat-o de la prietenii vostri evrei in anii trecuti. Este vorba despre o reteta folosita de bunica mea , perpetuata in famile de generatiile urmatoare ,  si care,  veti vedea,  da rezultate excelente  daca vor fi urmati ” pasii ” descrisi mai jos.

Humentasch Humentaschen 11

Ingrediente:

100 – 150  g zahar pudra
3  galbenusuri
250 g unt moale
300 g faina
coaja de lamaie rasa

Umplutura

1 ) Cu mac
100 g mac
100 ml lapte
25 g unt
150 g zahar
1 pliculet de zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
1-2 linguri pesmet sau firimituri de biscuiti

2) Cu nuca
150 g nuca macinata
100 g zahar
2 linguri gem caise ( sau piersici )
1 varf cutit de scortisoara

Aluatul :

Humentaschen 1

Se amesteca bine galbenusurile, zaharul pudra , untul si coaja rasa de lamaie.
Adaugam faina si framantam putin coca obtinuta. Aluatul il punem la frigider  30 minute. Apoi il intindem intr – o foaie groasa de 4-5  mm si il decupam in  forme rotunde. In centrul fiecarei  forme  punem o  lingurita de umplutura si incepem sa formam ” urechiusele”.

Umplutura:

Humentaschen 4 Punem macul, zaharul ,coaja rasa de lamaie  si untul pe foc  timp de 10 -12  minute  si le amestecam usor cu o lingura de lemn. Daca a iesit prea  moale compozitia ii putem adauga putin  pesmet.
Nuca o amestecam cu zahar , scortisoara si gem.

Humentaschen 10 Le punem la copt in cuptorul preincalzit la aprox.  180 grade  pret de 25 minute pana se rumenesc.

La sfarsit  “  ” urechiusele ” ( de fapt  ” palaria tuguiata  ” – denumirea se pastreaza insa pentru orice parte a corpului lui Haman : urechi, nas, palarie , brau  etc. )   se pot pudra cu zahar.

Pofta buna !

About otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Alimentatie - Kosher/ nonKosher. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Bucataria Otnielei – ( 2 )

  1. Marian Chioveanu spune:

    Wou Otniela !!!!! Arata excelent …ii dau imediat si nevesti-mii reteta sa o faca …aici in USA avem nuca , mac si toate sortimentele de gemuri. Dumnezeu sa te binecuvinteze !

  2. Catalina spune:

    Multumesc Otniela ! Uite de ce nu puteam eu dormi !! chiar azi le voi face copiilor prajiturica aceasta … nu mai stiam ce sa le fac bun si cred ca le va place. Va doresc o sarbatoare frumoasa. shalom.

    • Catalina spune:

      Mi-a iesit binisor prajitura ..! Puteau iesi ceva mai fragede dar cred ca am pus prea multa margarina. Si am pus 4 oua , nu 3. Asta e, data viitoare va iesi si mai bine.

  3. Iulian spune:

    Shalom. Astept clipa cand tehnologia va avansa in asa fel incat sa putem gusta din prajituri direct de pe blog. Pana atunci, ne punem pofta in cui….

  4. Adriano spune:

    Sarut mainile Otniela. Sotia mea va multumeste pentru aceasta reteta extraordinara. Eu abia astept sa mananc prajitura , asa cum arata in poze iti lasa gura apa.
    Fie binecuvantat Israelul credincios lui Mesia – Iesua Hristos ! Amin !

  5. Cristina Sitaru Stoian spune:

    Multumesc si eu , Otniela iubita. Abia astept sa o gatesc. Sper sa-mi iasa tot asa de rumena si apetisanta. Shalom , cu drag !

  6. Ana - Maria Conley spune:

    Mersi mult de aceasta reteta, Otniela. O voi pune imediat in practica. Am cumparat humantas anul acesta dar vreau sa fac si eu in casa, lui Rudolf ii place la nebunie. Shalom, mereu cu tine.

  7. Madi spune:

    Shalom Otniela ! Îţi spun mulţam pentru reţetă. E mai mult decât delicios humentaschul.
    Copiilor le place mult. Dumnezeu să te binecuvinteze pentru bucătaria ta gustoasă.

  8. Ibanescu Rodica Alice spune:

    Shalom, dragă Otniela. Mi-a ieşit humentaşul să ştii. fix dupa reteta ta. Familiei le-a plăcut fantastic. Domnul să te binecuvinteze. Am facut din acela cu nucă. delicios !!!!!

  9. Sofia spune:

    Multumesc si eu pentru reteta. shalom.

  10. Dragi Prieteni, ma bucur ca v-a placut humentasch-ul . Sunt sigura ca veti exersa aceasta reteta ori de cate ori veti dori sa va reimprospatati gustul cu aceasta delicioasa prajiturica. Si mai ales de Purim time.
    Sa fiti binecuvantati din Sion cu mult Shalom !

  11. Pingback: Purim 5774 | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

  12. un ucenic spune:

    bun – bun e humentashul ! mai ales cum il gateste sotia mea Anisoara, o mesianica convinsa. shabbat shalom sora Otniela!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s