URMANDU-L PE YESHUA… Marturii – ( 5 )


   NOI ,  EVREII MESIANICI (I)

Shalom Aleichem !

Va salut pe toti in Numele Preasfant  , HaShem , al lui Yeshua Ben David .  Nume mai presus de orice alt nume, Singurul in care avem Rascumpararea si Ispasirea.  Glorie Lui in veci !Familie de evrei la Masa de Pesach
Pentru ca in ultima vreme am  observat interesul crescut al  vizitatorilor fata de evreii mesianici  , m-am ca gandit sa vin in intampinarea acestei dorinte prezentandu-va doua video , unde va veti intalni cu abordarea originar –  mesianica si cu aceia care impartasesc Crezul Mesianic ( primul film ) . In cel de-al doilea video il veti cunoaste pe rabinul Ralph Messer , ( charismatic si vizionar ) a carui Comunitate Mesianica , Simchat Torah Beit Midrash, a cunoscut in SUA cea mai exploziva crestere in Mesianismul mondial , prin Lucrarea desavarsita a lui Ruach Ha Kodesh , care , Slavit sa fie ADONAI , sufla acum,  in vremurile finale,  tot mai puternic peste Israel.
Va doresc auditie folositoare pentru suflet si viata.  Fiti binecuvantati din Sion ! Shabat Shalom – Shabat Yacha !

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Studii biblice, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la URMANDU-L PE YESHUA… Marturii – ( 5 )

 1. Filip zice:

  Shalom ! Sunt faine de tot cele doua you tube. Multumesc. Dumnezeu sa va binecuvinteze !

 2. Ethan Goetz zice:

  Shalom Otniela .Very good post !!!! I appreciate your work shown in a glamour way this wonderful site. Be blessed with an annointing season of Adonay s love in your life. Be Shem Yeoshua Melech Moshiach….

 3. Marina - Oana zice:

  Salom si bine v-am regasit Otniela. Mi-a placut youtube despre evreii mesianici. Ii apreciez pe evrei pentru ca sunt intelegenti si binecuvantati de Dumnezeu cu multa intelepcciune. Daca sunt mesianici atunci si mai mult. Este un lucru minunat , un evreu care sa Il accepte pe Domnul Isus ca Mesia. Si slava lui Dumnezeu pentru asemenea copii ai Lui care sunt gata sa Il marturiseasca pe Domnul Iesua !

 4. Bogdan zice:

  Sarut mainile Otniela. Mi-a placut rabinul Ralph Messer care este un original. E fainuta de tot metoda lui prin care ii binecuvinteaza pe lideri in sulul Torei. Dar am citit pe internet ca e destul de incomod mesianicilor din America. Ce parere aveti ? Sunteti de acord cu acest mod de-a raspandi mesianismul printre neevrei ?

  • Draga Bogdan ,
   n-am inteles prea bine ce ai afirmat : ” Dar am citit pe internet ca e destul de incomod mesianicilor din America”, din doua motive :
   – pentru ca net-ul, asa cum bine stii , este o casa fara iesire. Pe net ” se spala rufele ca in familie ” in multe Congregatii pentru ca , deh , asa – i in familie, ne mai certam dar pana la urma tot ne impacam. In realitate nu e deloc asa , adica asa cum ar trebui sa fie din punctul de vedere al Intelepciunii de Sus care are alte standarde si coordonate. Normalitate, pentru o astfel de Intelepciune, este cercetarea si mustrarea fratelui nostru intre patru ochi , si apoi , daca nu vrea sa ne asculte , ii aducem si pe altii ca martori ai nemultumirilor noastre.
   – pentru ca numai Dumnezeu cunoaste inima omului, orice alta perspectiva este incompleta si subiectiva. Trebuie sa fim atenti , sa ne ferim de o judecata aspra care ne poate propulsa intr-o atotsuficienta de noi insine.
   Apoi ai intrebat :” Ce parere aveti ? Sunteti de acord cu acest mod de-a raspandi mesianismul printre neevrei ? ”
   Eu sunt de acord cu raspandirea lui Yeshua Ha Mashiach si a Evangheliei Lui printre evrei si neamuri , deopotriva. Orice alt punct si subpunct doctrinar trebuie sa I Se subordoneze Lui , si numai Lui. Nu cred insa ca rabinul Messer promoveaza un sacrilegiu, cum tot incearca unii sa insinueze prin tot soiul de acuzatii. In niciun caz ! Prin Yeshua Ha Mashiach , Ben Elohim , Torah este a tuturor , asa cum Fiul lui Dumnezeu , prin Jerfa Sa unica , este al tuturor.
   Fii binecuvantat din Sion cu mult Shalom , Bogdan !

 5. Albert Kindberg zice:

  Shalom Ahoteinu !

  Cred ca l-ai postat pe blogul tau pe rabbi Messer pentru a-l apara , nu-i asa ? Esti o mare milostiva , Otniela . Stii ce mult mi-a placut mie de el ! I-am sorbit toate mp3-urile si filmele. A fost mare , pana si-a luat-o in cap , si a inceput sa se impaineze ca e prea intelept. Episodul cu ” inscaunarea ” lui Eddie Long e de circ. Si cand ma gandesc ce carti extraordinare a scris omul acesta si ce invatator a fost aproape 30 de ani…
  Bineinteles ca acum toti au tabarat pe el, bucuria ziarelor de scandal din SUA. Au terminat -o cu pastorii crestini , acum i-au luat pe mesianici ” la baza .” Citeam undeva ca il invinuiesc ca nu ar fi evreu. Cred insa ca ziaristii nu stiu ca pentru a fi absolvit Yeshiva ( Ralph a absolvit Yeshiva mozaica in tineretele lui ) trebuie sa fii evreu. Mare pacat, invatatura lui e foarte buna. ( Felul in care vede el miscarea mesianica e super ) . Sa stii ca si eu si Abigail ne rugam pentru el sa -si revina si sa nu -si piarda cumpatul din pricina tuturor acestor atacuri dureroase la adresa lui.
  ADONAI – ELOHIM fie si ramana cu tine, sora noastra. Shalom Alechem !

 6. Ganzer Andra zice:

  Shalom. Eu l-am apreciat pe rabi Messer de cand am deschis ochii pentru mesianism. Mi-a placut mult felul lui harismatic de-a lucra , si ai dreptate Otniela cand afirmi ca lucrarea lui a fost si este exploziva. Vorbeste foarte bine si cu putere si are o orientare buna cu privire la Mesia pentru ca Il considera ElohIm ( sa nu uitam ca vine din mozaism ). Eu sper sa -si revina din anumite atitudini excentrice. Cred ca trebuie sa ne rugam si pentru cei de la conducerea MJA , prea au tabarat pe el sa-l judece. E bine ca ai deschis problema lui pe blog , Otniela. Eu stiam ca esti fan Messer. Esti tu evreica , dar iti recunoastem dragostea ta pentru neevrei. Nici eu nu sunt evreica pana la urma..Am un singur bunic si acela din partea paterna. Ii multumesc lui Adonay ca mi-a dat aceasta cale a mesianismului unde ma simt atat de bine intre evrei si goimi , cu totii copiii lui Dumnezeu datorita sacrificiului lui Ieshua ha Mashia.
  Sa fii iubita, draga mea !

  • Dragii mei , Andra si Albert ,
   Postarea rabinului Messer pe acest blog nu poate parea mult mai contradictorie decat este lucrarea multora , in general. Este adevarat , poate a exagerat din dorinta de-a impartasi Torah cu toti copiii lui ADONAI ( aproape imposibil de acceptat pentru un evreu mozaic ) , evrei si neamuri , impreuna. Poate este un charismatic teatral incercand aceasta abordare intr-un context destul de legalist …Poate ..poate. Nu asta este foarte important ! Ci faptul ca Dumnezeu ne judeca dupa roadele ( i-adevarat , duhovnicesti ) lucrarii noastre , nu dupa vorbele mari , nu dupa cat cunoastem , neaparat. Roadele …sufletele si viata lor vesnica , in Yeshua Ha Mashiach , ” Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii ” .
   Este Ralph Messer un castigator de suflete ? Este un bun pastor ? Isi iubeste si isi ingrijeste oile ? Sa lasam evidentele sa se exprime. Ca in rest , sunt sigura , in ceea ce-L priveste pe ADONAI , sunt detalii…
   Sa fiti binecuvantati din Sionul drag ! Shabat Shalom !

 7. Nathy Kimmer zice:

  Schalom Otniela Bat Zion. you are doing an excelent job here. may Hashem bless all the messianics in Romania country. I like your love in fulfilment Elohim plans for this weather of end – time.
  we like and support rabi Messer. Be SHEM Yeoshua ha Elohim. Bless you for Zion sake !!!!!

 8. Anca Gore zice:

  Fie binecuvantati toti evreii mesianici ! Dumnezeu sa se indure de Israel. Nu este zi , draga Otniela , in care sa nu ma rog pentru Dvs.

 9. Sebastian R. zice:

  Sarut mana , Otniela ! Mi-a placut mult primul you tube , mai ales ca l-am vizionat pe fratele Teo Smilovici pe care eu il apreciez mult. Cunosc bine ambele comunitati mesianice de-aici din Bucuresti si cel mai mult imi place Beit Hasdo.
  Am vizionat si you tube cu rabinul Messer si inca vreo doua , trei. Imi place totul la el, omul are har si e puternic in afirmatii, dar nu inteleg suficient de bine ritualul de invelire in sulul Torei. Am citit ca alti evrei mesianici nu sunt de acord cu aceasta practica. Puteti sa ne explicati mai detaliat la ce se refera de fapt acest ritual ?
  Va multumesc ! Shalom.

  • Sebastian , Shalom !
   Va citez : ” Imi place totul la el, omul are har si e puternic in afirmatii, dar nu inteleg suficient de bine ritualul de invelire in sulul Torei. Am citit ca alti evrei mesianici nu sunt de acord cu aceasta practica. Puteti sa ne explicati mai detaliat la ce se refera de fapt acest ritual ? ”
   Nu este vorba despre un ritual propriu – zis. Ritualul comporta ritmicitate iar noi stim ca rabi Messer performeaza destul de rar un astfel de ceremonial. Este intr-adevar un gest simbolic care isi are izvorul in Evanghelia lui Yohanan , capitolul 1 , si IL are in centru pe Mesia , Fiul lui YHWH , care este Cuvantul intrupat. Daca Yeshua este CUVANTUL , atunci EL este si TORAH vie care a locuit ” printre noi , plin de Har si de Adevar .” Glorie Lui ! Iar cand rabi Sha`ul vorbeste de ” imbracarea cu Christos , EL vorbeste de fapt de imbracarea in Cuvant.
   Cred ca pentru multi evrei mesianici ( nu-i includ aici pe cei mozaici , pentru care gestul rabinului poate parea un sacrilegiu ) gestul rabinului Ralph este destul de extravagant , insa daca vom gandi cu inima atunci cand suntem pusi in situatia sa ne judecam fratii , atunci poate vom realiza ca acest om IL iubeste mult pe Dumnezeu…
   ADONAI sa va binecuvinteze din Sion cu mult Shalom , Sebastian ! Ma bucur ca v-au placut cele doua video.

 10. Rares M. zice:

  Shalom. Frumoase youtuburile ! Imi place rabinul Messer chiar asa excentric cum e. Vad ca are o congregatie mare si frumoasa …formata mai mult din neevrei mesianici.

 11. Madi zice:

  Shalom Otniela ! Foarte frumoase filme ne-ai pregatit. M-am intarit sufleteste ascultandu-l pe fratele Teofil si pe fratele Stanger.
  Iti doresc o zi plina de pace si har ! Fie binecuvantati toti evreii mesianici ! Fie binecuvantat Israel poporul lui Dumnezeu ! Amin.

 12. Costi zice:

  Shalom. Sarutmainile. Stimata Doamna / Domnisoara , unde va adunati Dvs , mesianicii ? As dori sa vizitez si eu o adunare mesianica..n-am fost niciodata si sunt foarte curios. Mi-a placut in Youtube cat de frumos se pastreaza obiceiurile evreiesti.

  • Draga Costi , Shalom !
   Initiativa ta este frumoasa. Nicidecum nu vom face un secret din Locasul de inchinare, cu-atat mai mult cu cat este vorba despre Casa lui Dumnezeu. Comunitatea noastra se aduna in fiecasre Shabat , de la ora 10 dimineata, in locatia Bisericii ” Riul Vietii, ” ( la statia de metrou Mihai Bravu ). Oricine este binevenit in Comunitatea ” Beit Hasdo.” Va asteptam cu drag !
   Binecuvantare din Sion, si Hag Sameach !

 13. Fredy zice:

  Shalom Otniela. Super faina prezentarea evreilor mesianici. Mi-a parut bine si mie sa il revad pe fratele Stanger. E simpatic rabinul Messer. E un excentric dar are multe suflete in adunare si este un pastor excelent pentru oi . Am citit despre felul minunat in care se ocupa de consilierea sufletelor…Spre deosebire de multi dintre pastorii de astazi, care se uita la ceas cand mergi la ei sa le spui ca ai o problema.
  Ii vede Dumnezeu pe toti cei care critica aspru, aratand mereu cu degetul spre altii ca judecatorii nedrepti.

 14. Teodora zice:

  Shalom. Frumos ! Multumim Otniela ! Evreii mesianici iau Masa Domnului ?

  • Ganzer Andra zice:

   Va pot raspunde eu draga Teodora. Cina se ia la noi in comunitate in fiecare Shabat. Cealalta comunitate mesianica o ia o data pe luna.
   Noi o luam cu azima si must , dupa ce se rosteste binecuvantarea speciala intr-o asemenea ocazie. Multa pace va doresc si va invit sa ne vizitati. Domnul sa va binecuvinteze ! Shalom.

 15. Dana zice:

  Shavua tov!

  A inceput o noua saptamana sa ne bucuram in ea !
  In Shabatul ce tocmai s-a incheiat in toate sinagogile din lume s-au citit doua pricope.
  In continuae va invit sa le studiem alaturi de Organizatia Messianic Bible.

  Welcome to Vayakhel (And He Assembled)-Pekudei (Accounts), this week’s Parsha
  (Torah Portion).

  This portion of Torah will be read around the world in synagogues during this
  week’s Shabbat (Saturday) service. We invite you to read along with us.
  Enjoy!
  VAYAKHEL (And He Assembled)-PEKUDEI (Accounts)
  Exodus 35:1–40:38; Numbers 19:1–22; Ezekiel 36:16–38; I Kings 7:51–8:21;
  Hebrews 8:1–12, 9:1–11

  In the last few Parshiot of Terumah, Tetzaveh and the first part of Ki Tisa,
  God instructed Moses regarding the making of the Mishkan (Tabernacle, dwelling
  place), its vessels, and the priestly garments.

  Because of adjustments in the Parsha cycle to achieve the needed number of
  readings, this year the Torah reading includes both Parsha Vayakhel and Parsha Pekudei.

  In addition, the section for Shabbat Parah (Sabbath of the Red Heifer) is also
  read, in preparation for Passover (April 6-14, 2012).

  This Torah passage, which details the laws of the red heifer used in
  purification rituals (Numbers 19), is read because every Jewish person had to
  be in a state of ritual purity to bring the Passover offering to the Temple.

  Since rituals related to the Temple for Passover cannot be fulfilled in
  practice because the Temple no longer stands, spiritual preparation for the
  holiday is accomplished by studying this Torah passage.

  The ashes of the Red Heifer were used in ritual purification ceremonies in the
  Holy Temple. Numbers 19:2 specifies that the Red Heifer had to be without
  spot or blemish, and must not have been used to perform work.

  Completing the Temple

  “How lovely is your dwelling place [Mishkan], Lord Almighty [Lord of Hosts]!
  My soul yearns, even faints, for the courts of the Lord; my heart and my flesh
  cry out for the living God.” (Psalm 84:1–2)

  In this week’s readings, the glory of the Lord filled the Temple when the
  work of building the Temple was completed.

  Vayakhel records the actual implementation of God’s instructions on how to
  build the Mishkan recounted earlier in Parsha Terumah.

  Indeed, Vayakhel is almost a repeat of Terumah. The same details that in
  Terumah are prefaced with the words „and they shall make” are written here with
  „and they made.”

  The Tabernacle and the Sabbath

  “For six days, work is to be done, but the seventh day shall be your holy day,
  a day of Sabbath rest to the Lord. Whoever does any work on it is to be put to
  death. Do not light a fire in any of your dwellings on the Sabbath day.”
  (Exodus 35:2-3)

  When Moses summoned the people to build the Tabernacle, he began by reminding
  them to keep the Shabbat (Sabbath).

  The people stood prepared to begin the construction of the Tabernacle, but even
  as important as this work was, it is brought to their attention, yet again,
  that they must not work on the Sabbath.

  The holiness of the Sabbath was not to be violated even for the sacred purpose
  of building the Tabernacle.

  The Shabbat, which is kept diligently by ultra-Orthodox Jews, is a festive day
  that offers opportunity for spiritual pursuits such as prayer and reading the
  Hebrew Scriptures, and for spending time with the family.

  Building the Tabernacle: A Community Affair

  Regarding the building of the tabernacle, God stirred up the hearts of the
  people to bring their offerings for the work of the Lord.

  Each one contributed what they could from their material resources for the
  Lord’s work.

  Moreover, it was not just Moses’ private project; it was a community affair.
  Some prepared the holy garments, while others prepared the anointing oil, the
  sacred vessels, etc. Everyone worked together toward this common goal.

  Similarly, none of us can do the work of the Lord alone.

  Building up the body of Messiah must be a communal work, with each one whose
  hearts are stirred by the Lord giving what they are able. Some use their
  talents and others give their material resources. Many give both.

  A Joyful Outpouring of Resources

  “The people have given more than enough materials to complete the job the Lord
  has commanded us to do!” (Exodus 36:4)

  The Israelites were so overjoyed to give to the building of the Mishkan
  (Tabernacle) that they gave enthusiastically.

  So generously did they give that they actually had to be restrained from giving
  more (Exodus 36:3-7)!

  God responds to the cheerful giver with love and generosity, and He multiplies
  the seed sown so that there is no lack.

  “Each of you should give what you have decided in your heart to give, not
  reluctantly or under compulsion, for God loves a cheerful giver. And God is
  able to bless you abundantly, so that in all things at all times, having all
  that you need, you will abound in every good work.” (2 Corinthians 9: 7–8)

  If everyone whose heart was stirred by the Lord gave what was in their heart to
  give, there would be more than enough to meet every need.

  The Hebrew word on the pushka (offering box)
  depicted above is tzedakah, which literally
  means righteousness, but is commonly used to
  signify charity.

  The Widow’s Mite

  It’s not so much the amount of the offering but the amount of sacrificial love
  with which it is given that counts to the Lord.

  In chapter 21 of the Gospel of Luke, Yeshua (Jesus) observed the rich putting
  their gifts into the Temple treasury. He also witnessed a poor widow putting
  in two leptons, which are called mites in the King James translation of the Bible.

  In Yeshua’s day, a lepton (Greek for small or thin) was the smallest
  denomination of coins. Like pennies today, they would hardly be considered
  worth the effort of stooping to pick one up off the street.

  A bronze lepton is estimated to have been worth about six minutes
  of a day’s wage. The term lepton has survived in Greece to
  this very day, it’s 1/100 denomination of the official currency.

  Her two mites were hardly going to make an appreciable difference in the upkeep
  of the Temple, but Yeshua took special notice of this tiny offering and gave
  this widow a great honor.

  What might be considered an insignificant offering by some has been recorded
  and is still read about two thousand years later! Yeshua actually valued this
  poor widow’s offering more than the generous offerings of the rich.

  “I tell you the truth,” Jesus said, “this poor widow has given more than all
  the rest of them. For they have given a tiny part of their surplus, but she,
  poor as she is, has given everything she has.” (Luke 21:3)

  Offerings of Time and Talent

  “…whatever you do, do it all for the glory of God.” (1 Corinthians 10:31)

  It wasn’t only financial offerings that the people gave to complete the work
  of building the Tabernacle. They also gave of their gifts and talents.

  In some individuals, such as Betzalel (see Parsha Ki Tisa), God placed His
  Spirit of wisdom and understanding for a specific artistic gifting to complete
  a certain aspect of building the Mishkan.

  Likewise, God gives each one of us gifts that are to be used for His glory.

  Just as God gave explicitly detailed instructions for the building of the
  Tabernacle, and not just a general outline, we may also seek the Lord for
  specific instructions on what He wants us to do for Him.

  According to God’s Plan

  “And so Moses finished the work. Then the cloud covered the tent of meeting,
  and the glory of the Lord filled the Tabernacle [Mishkan].” (Exodus 40:33–34)

  In the Pekudei section of this week’s Torah reading, the construction of the
  Sanctuary is completed.

  That work was finished exactly as God had commanded Moses:

  “And so at last the Tabernacle was finished. The Israelites had done
  everything just as the Lord had commanded Moses.” (Exodus 39: 32)

  The Israelites did not veer off from the plans given to them by God to do their
  own thing. They faithfully carried out His directions.

  Moses did only according to the Heavenly pattern that was shown to him on
  the mountain.

  Likewise, we need to make sure that our works are what our Father is asking us
  to do, the way He is asking us to do it, and that we are not just doing our own thing.

  Hearing from God and receiving His Divine guidance comes out of a close,
  intimate relationship with Him and no other way. And a relationship with God,
  like any other relationship, requires time and meaningful communication.

  Yeshua invested time in His relationship with the Father, and like Moses, did
  everything according to His Father’s will.

  “So Yeshua explained, ‘I tell you the truth, the Son can do nothing by Himself.
  He does only what He sees the Father doing. Whatever the Father does, the Son
  also does.’” (John 5:19)

  “For I have come down from heaven not to do My will but to do the will of Him
  who sent Me.” (John 6:38)

  In the end, our works will be judged and the fire will test each work. Only
  those done in accord with the will of the Father will endure and be rewarded.

  Receiving the Blessing

  “And Moses saw all the work, and behold, they had done it; as the Lord had
  commanded, even so had they done it. And Moses blessed them.” (Exodus 39:43)

  When the people completed the work, Moses blessed them.

  It’s as if Moses looked at all that had been accomplished and said to the
  people, “Well done, good and faithful servants.”

  Notice that the blessing didn’t come when they began the work, but when they
  completed it.

  Beginnings are easy. When we are fired up by enthusiasm and zeal, we can
  undertake almost anything, but it takes endurance to make it to the end.

  Completions are both difficult and rare. Nevertheless, it’s when we complete
  the work that we receive the blessing.

  Priorities and Procrastination

  “Is it a time for you yourselves to be living in your paneled houses, while
  this house remains a ruin?” (Haggai 1:4)

  Incorrect priorities and procrastination in doing God’s work can result in
  spiritual stagnation.

  The Book of Ezra provides a powerful picture of this.

  In 538 B.C., King Cyrus decreed that the Jews could return to their beloved
  city of Jerusalem and begin the work of rebuilding the Holy Temple, which the
  Babylonian armies had destroyed.

  All too soon, however, they forgot their purpose and lost sight of their
  priorities. Opposition and apathy brought this important work to a standstill
  (Ezra 4: 4–5).

  The people languished because they were more concerned with their own personal
  needs than with doing God’s will.

  Bringing our Work to Completion

  “Last year you were the first not only to give but also to have the desire to
  do so. Now finish the work, so that your eager willingness to do it may be
  matched by your completion of it, according to your means.” (2 Corinthians 8: 10–11)

  In the same way Moses completed building the Tabernacle, Solomon completed
  building the Temple, and the Jewish exiles of Babylon rebuilt the Temple, we
  must bring our work to completion.

  In John 17: 4, Yeshua said that He had finished the work that the Father had
  given Him to do.

  When He said that there still remained so much that still needed to be done!
  People still needed to be saved, healed, and delivered.

  Completing our work doesn’t mean that all the loose ends have been tied up or
  that there is nothing left to do; it means that we have done what God
  specifically commissioned us to do.

  We know from this week’s Parsha that once the work is finished, not only does
  the blessing come, but also the glory, since the glory of God filled the
  Tabernacle when Moses finished building it!

  In that same pattern, after Yeshua declared that He had completed his work, He
  then went on to speak about the glory.

  “And now, Father, glorify Me in your presence with the glory I had with you
  before the world began.” (John 17:5)

  In the end, after we bring our works to completion, may we receive the blessing
  and hear those words “Well done, good and faithful servant.”

  May we be able to declare, like the apostle Paul, “I have fought the good
  fight, I have finished the race, I have kept the faith.” (2 Timothy 4:7)

  Shalom from all our ministry staff!

  “The law will go out from Zion, the word of the Lord from Jerusalem.” (Micah 4:2)

 16. Laura Lauden zice:

  Otniela
  nu imi place Messer !! Ca mozaica nu sunt de acord cu desacralizarea Thorei de catre toti goymii..cum adica sa-i imbraci in Sulurile sacre pe toti si sa-i numesti iudei ? Nu sunt de acord cu ceea ce face omul acesta. Stiu ca esti mesianica si ii iubesti pe toti ( macar de te-ar iubi crestiniii tai ) dar este peste puterea mea sa inteleg aceasta.
  Hashem sa te acopere cu Mana Lui !! ( iarta-mi supararea , stii ca nu sunt o falsa, stii ca te apreciez mult ).

  • Valentina Radu zice:

   Doamna Laura , sa stiti ca noi ii iubim pe evrei foarte mult si sunt multi crestini adevarati care fac acest lucru. Imi pare rau ca nu aveti o parere buna despre ” goymi ” si ii puneti pe toti in aceeasi grupa de oameni. Suntem siguri ca Otniela stie ca multi dintre fratii dansei crestini o iubesc si o apreciaza.
   Dumnezeu sa va binecuvinteze ! Shalom.

  • Laura , draga mea sora , Chag Sameach !
   Torah , prin Yeshua Ha Mashiach , Mantuitorul lumii intregi , este a tuturor. Si a evreilor si a neamurilor. ADONAI S-a jertfit pentru toti oamenii.
   Laura , daca ne iubeste ADONAI – ELOHIM , ce ne-ar mai trebui ? Iubirea oamenilor este o consecinta a Iubirii lui Dumnezeu.
   Sa fii binecuvantata cu mult Shalom in suflet si in viata !

 17. Chag Purim !
  Tuturor , multumiri pentru participarea la acest topic. ADONAI sa va binecuvinteze cu Shalom-ul Sau.
  All of you , many thanks for taking part this topic. May you be blessed with much Shalom in your life.

 18. LaraV. zice:

  Shalom Otniela. Ai un blog foarte frumos si bine scris. Am o intrebare pentru tine, o nedumerire a mea mai veche…Spune – mi te rog, in ce consta de fapt alimentatia cusher la evreii mesianici ? Daca si voi credeti in Domnul Isus de ce nu aveti voie sa mincati de toate ? El a spus ca din inima ies rautatile si necuratiile , nu din stomac…Nu mi-o lua in nume rau, dar mie mi se pare ca exagerati cu alimentatia si cu zilele de odihna… cel putin aceasta este impresia mea de cind iti citesc blogul.
  Si multumesc anticipat pentru raspuns…

 19. don boren zice:

  Hello! Someonе in my Facebook group shared this site ѡith uѕ so I came to gіve it a look.
  I’m Ԁefinitely enjoying tɦe informɑtion.
  Ԍreat blog in article s content anԁ fantastic design. God bless you Otniela Bat Tzion !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s