O dilema – Un raspuns ( 2 )


     Furiosii Calendarului – Copiii suparati ai Teologiei Inlocuirii Semnul intrebarii 1

CRISTINA :  Otniela , am primit acum doua saptamani in format Fwd de la un frate care isi spune Pavel ( probabil o porecla ) , necunoscut mie ( dansul pretindea ca ma cunoaste de la Comunitatea noastra Mesianica )  un file cu un calendar ciudat in care  se afirma  ca saptamana este de fapt de 8 zile , ca Shabatul s-ar suprapune peste cea de  a 8 – a zi , ca zilele de sarbatori pe care noi le tinem nu sunt corecte. Iata un fragment din ceea ce  sustine  acest om : ”  În secolul al patrulea, evreii înşişi, care au părăsit cu totul calendarul lunar – solar ebraic al circuitului agricol, au fost persecutaţi intens de către puterea papală. Acest lucru a dus în cele din urmă la o schismă în iudaism. Secta rabinică care predomină astăzi a urmat la conducere după Hillel al II-lea, cu calendarul lor bazat pe echinocţiul de primăvară şi pe ciclul neîntrerupt de săptămâni succesive.
Karaiţii au fost o sectă contrară care au denunţat Talmudul şi tradiţiile orale, insistând pe întoarcerea la o păstrarea strictă a legii mozaice…Tatăl Ceresc pur şi simplu nu a lăsat cuvintele sale sacre ale adevărului numai în mâinile evreilor, care au respins pe Mesia, aşa cum mulţi au crezut. Evreii s-au dovedit a fi necredincioşi în mod repetat, şi încă din secolul al patrulea au renunţat cu totul la principiile calendaruui lunisolar, sub presiuni intense din Roma.”  
As vrea sa – mi spuneti ce credeti Dvs despre aceste lucruri , draga Otniela. Cum adica , noi mesianicii , daca tinem sarbatorile din Levitic 23 cu poporul Israel, gresim ?
Cearta 4OTNIELA : Draga Cristina , numai problema Calendarului ne-a mai ramas ” de tocat ” , ca in rest le implinim pe toate, de la Decalog pana la Yohanan 15 . Da , exista o grupare , intre evreii mozaici ,  care merge mult pe ideea unui calendar al ciclului agricol,   care se numesc evrei karaiti . Este  foarte bine, ne bucuram pentru fratii nostri karaiti, insa nu putem renunta, ca mesianici ,  de a merge   impreuna cu poporul Domnului din toata lumea , si nici la perspectivele temporale promovate in Tanakh , mai ales cand este vorba despre profetiile din Yesheyiahu, Zacharia, Yermyiahu ,  Ezekyiel , Daniel , Ovadiya etc. In concluzie – si este bine sa o stie toata lumea preocupata de Calendare si de toata psihopatia calcularii saptamanilor, lunilor , anilor etc – noi,  mesianicii din intreaga lume ( se poate verifica in Comunitatile Mesianice din toata Diaspora evreieasca , si Slava lui ADONAI nu sunt putine ! ) , tinem Calendarul lui ADONAI impreuna cu TOT POPORUL EVREU ( poporul acesta atat de blamat si de hulit de aproape toate relele din lume – si  acum –  iata ce noutate ! –  e blamat ca nu mai stie sa-si calculeze propriul Calendar ) , iar daca acest lucru  implica Rosh Chodesh ( foarte biblica , de altfel ) si Yom  Rishon , cu atat mai bine.
Ca mesianici ( evrei si neamuri , impreuna ) –  aceia  care avem viziunea Imparatiei Mesianice ( Yesheyiahu 66 : 23 , Zaharia 14 :16-19 ) – noi  credem in profetiile  Tanakh-ului  si ale apostolilor,  exprimate in Brit Chadasha ( v. Ezechiel 47 , Isaia 65: 17 – 25, Romani 8 : 19-25 , 2 Tesaloniceni 2: 8 , Matei 19 : 28 , Apoc  20 : 1-3 ).  De asemenea,  avem viziunea Sarbatorilor din Vaikra ( Levitic )  23 , pe care ADONAI ne-a poruncit sa le cinstim. Ori, a ne gandi din  perspectiva unui asemenea Regat,  unde Yeshua Ha Mashiach Isi va exercita dubla Sa Autoritate , cea de Mare Preot si Rege,  de la Yerushalaiym catre intreaga lume , fara Sarbatorile Domnului,  ni se pare un non-sens, asa cum lipsit de sens este si  Shabatul singuratic ( motivul Creatiei nu este suficient )  fara Sarbatori. ADONAI le-a gandit pe toate,  impreuna,  in Armonia Sa desavarsita. Si care este problema ? Ce ii deranjeaza pe multi dintre cei framantati de antipatie fata de Israel  ? Luna noua ? Luna plina ? Luna,  ca e prea luna ? Rosh Chodeshul ? ( v. Lev 12:2-3; In 7:22-23 , Col 2:16-17 ) Nu putem renunta la ” l u n a „,  ea exista in ordinea lui ADONAI de concepere a hotarelor vietii noastre pamantesti . Nu putem exalta doar saptamana pe motiv ca este conceputa din Geneza .  De ce ne-a mai dat atunci HASHEM  ” a n u l ”  –  Anul Shabatic, Anul de iertare, al 7-lea An , Mileniul  … etc ?
Cat despre relatia dintre evrei si Roma , fiti pe pace , niciodata evreii nu vor aduce in lumea aceasta ceea ce unii numesc ” decretul duminical ” , desi nu m-ar mira sa fie la un moment dat acuzati si de asa ceva,  de multi dintre cei care n-au liniste si trebuie sa caute un tap ispasitor mereu, de cei  bantuiti de fobii antisemite.
Stimati prieteni scrupulosi ai numaratului saptamanal , am inteles , tot Israel e de vina ! Daca tine prea mult , de ce tine ? De ce se iau evreii  dupa Hillel al 2-lea  ?  Nu cumva au falsificat Calendarul ?  Daca tin prea putin , iar nu e bine , au  cazut din Har. Cea mai buna solutie pentru acesti furiosi ai credintei inlocuitoare  este sa-i substituie  pe evrei  si sa se proclame ei Israel.  Este inutil sa mai repet ca ADONAI nu vede lucrurile deloc prin aceste lentile opace, lipsite de reflexia Dragostei Divine.  Si aici,  pe acest blog,  am avut destule dezbateri pe aceasta tema.  Te invit,  draga Cristina,   sa recitesti urmatoarele articole,  de aici si de aici,  si sa lasi Lumina sfanta a lui Ruach Ha Kodesh sa te lumineze cu lampa ei binecuvantata.
Fratilor nostri karaiti , sustinatori fideli ai Calendarului solar – agricol , noi , evreii mesianici , le uram Sarbatori Frumoase ! , si le spunem,  inca o data,  ca ii iubim cu Dragostea lui Mashiach Ben David , si ne rugam pentru ei sa Il accepte pe Sfantul lui Israel, Cel vestit  din vremuri stravechi de parintii nostri patriarhi si de profeti. Le uram numai bine,  Shalom sfant si imbratisare in Iubirea lui Yeshua ,  si fratilor nostri din Biserica care inca arata cu degetul spre Israel ( unii dintre fratii sambatari ) , si ne ingaduim sa le amintim un frumos verset din Geneza : Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta , si voi blestema pe cei ce te vor blestema ; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine .” ( 12 : 3 ) . Fiti cu totii binecuvantati din Sionul lui ADONAI.

 ( NOTA : Intrebarile  – in cazul in care nu sunt adresate direct , pe site, ci prin  e.mail –  vor fi postate numai cu acordul D-voastra, fara dezvaluirea identitatii. )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la O dilema – Un raspuns ( 2 )

 1. Dragă Otniela, eu sînt botezat creştin ortodox.
  Nu ştiu multe lucruri despre diferitele calendare folosite în diverse culturi din toată lumea asta, mare. Ştiu însă, un lucru elementar: toată lumea se ghidează după calendarul bazat pe Anno Domini. Tot ce se petrece pe acestă lume din toate punctele de vedere (istoric, arheologic, ştiinţific, etc) se raportează invariabil la nivel mondial, la acest eveniment epocal: venirea Mîntuitorului pe pămînt ca fiu al bunului Dumnezeu (YHVH).
  ps. scuze dacă am fost off topic. Să fii iubită! Cu drag, tibi.

  • Multumesc , Tibi , pentru frumoasele tale ganduri. Nu ai fost nicidecum off topic. Ai mare dreptate, mare ADEVAR ai grait ! TOTUL se leaga de Mesia , Yeshua Ben ELOHIM , Fiul lui Dumnezeu care a fost profetit, care a venit , si care a implinit toata Mantuirea de care avem nevoie cu totii. Pentru ca ” din EL , prin EL si pentru EL, sunt toate lucrurile. ” EL este Singurul care a impartit cronologia istoricitatii omenirii in doua. Slavit sa-I fie Numele !
   Si eu iti doresc zile usoare, lipsite de stres , si multa sanatate. Fii binecuvantat din Sion !

 2. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Shalom Otniela. Si eu am primit un asemenea calendar. Mi-am adus aminte in timp ce v-am citit articolul…Dar n-am apucat sa -l citesc.
  Bine ca ne-ati atentionat. Dumnezeu sa va binecuvinteze !! Maine veniti in comunitatea noastra ? Sabat Salom!

 3. un ucenic zice:

  shalom. eu sunt din Biserica dar iubesc Israelul si cred ce spune apostolul Pavel in epistola catre Romani 9 si 10. toata treaba aceasta cu zilele si soroacele nu ma atrage cine stie trebuie sa recunosc, pentru mine e mai importanta relatia cu Domnul Iesua decat tinerea unor zile.

  • Dana zice:

   Shalom,
   O saptamana buna va doresc.
   Pe mine ma intereseaza Calendarul lui Dumnezeu si orice tine de impllnirea Legii Vietii asa cum este ea oferita prin harul nemarginit al Celui Vesnic care nu ne-a lasat in voia firii noastre. Oamenii au o Carte a Legii Vietii dupa care trebuie sa traiasca curat, frumos, ordonat . Legea lui Dumnezeu nu s-a terminat/desfiintat si Fiul lui Dumnezeu nu a murit sa desfiinteze randuiala Tatalui ci a venit sa stearga faradelegea firii pacatoase si sa o indreptateasca sa traiasca in libertata si curatia Legii bune, sfinte si duhovnicesti.
   Oricum Calendarul lui Dumnezeu exista si evreii anunta incepera LUNILOR NOI si a tuturor Sarbatorilor lui Dumnezeu din Levitic 23.
   Faptul ca toata lumea de pe glob implicata in bussines respecta calendarul Gregorian este adevarat si chiar Sfantul Apostol Ioan in Apocalipsa ramane mut de uimire cand vede sfarsitul veacurilor !!!! Dar la final Bablonul „bussines” cade si ce se mai vaita caci nimeni nu mai cumpara si nu mai vinde nimic!

   Si acum versete martore din Apocalipsa lui Ioan cap. 18:
   1 După aceea, am văzut coborându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui.Apoc 17.1; Ezec 43.2;
   2 El a strigat cu glas tare şi a zis: „A căzut, a căzut Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urâte;
   Isa 13.19; Isa 21.9; Ier 51.8; Apoc 14.8; Isa 13.21; Isa 21.8; Isa 34.14; Ier 50.39; Ier 51.37; Isa 14.23; Isa 34.11; Marc 5.2-3;
   ……..
   9 Şi împăraţii pământului, care au curvit şi s-au dezmierdat în risipă cu ea, când vor vedea fumul arderii ei, o vor plânge şi o vor boci.
   Ezec 26.16-17; Apoc 17.2; Apoc 18.3; Ier 50.46; Apoc 18.18; Apoc 19.3;
   10 Ei vor sta departe, de frică să nu cadă în chinul ei, şi vor zice: „Vai! Vai! Babilonul, cetatea cea mare, cetatea cea tare! Într-o clipă ţi-a venit judecata!” –
   Isa 21.9; Apoc 14.8; Apoc 18.17-19;
   11 Negustorii pământului o plâng şi o jelesc, pentru că nimeni nu le mai cumpără marfa:
   Ezec 27.27-36; Apoc 18.3;
   12 marfă de aur, de argint, de pietre scumpe, de mărgăritare, de in subţire, de purpură, de mătase şi de stacojiu; nici feluritele lor soiuri de lemn de tiin, tot felul de vase de fildeş, tot felul de vase de lemn foarte scump, de aramă, de fier şi de marmură;
   Apoc 17.4;
   13 nici scorţişoara, nici mirodeniile, nici miroznele, nici mirul, nici tămâia, nici vinul, nici untdelemnul, nici făina bună de tot, nici grâul, nici boii, nici oile, nici caii, nici căruţele, nici robii, nici sufletele oamenilor.

   Acestea fiind evenimentele expuse in Apocalipsa eu aleg sa respect Calendarul lui Dumnezeu si ma intereseaza Zilele si Soroacele Domnului.
   Sau altfel spus calendarul omenesc cu zilele si soroacele lui este neinteresant pentru mine dar Calendarul Doumnului cu toate Sarbatorile Domnului , cu LUNI si ZILE sunt esentiale in viata mea.
   Pacea si binecuvantarea Domnului sa va insoteasca in toate zilele vietii.

 4. Bogdan zice:

  SarutMainile ! Sunt dezolat sa citesc despre asa ceva , Otniela. Nu-mi vine sa cred ca inca evreii sunt acuzati , dupa atatea orori petrecute in istorie pe care acest popor de martiri le-a traversat. Si-acum ce mai e ..? Si evreii mesianici sunt de vina ? Chiar nu va tineti sarbatorile cum trebuie , Otniela ? Nu pot sa cred ! Vecinii mei evrei isi fac un cort din trestii la fiecare Sucot pe care il astern pe tersa blocului , si chiar dorm in el si mananca. Si de celelalte sarbatori se tin tare. Si de Sabat. Nu stiu dar cred ca ar cam trebui sa va mai lase lumea in pace…Mai ales crestinii practicanti. Mult Shalom !

  • Citez Bogdan : Nu stiu dar cred ca ar cam trebui sa va mai lase lumea in pace…Mai ales crestinii practicanti.

   In Imparatia Mesianica , Bogdan , toate se vor aranja. De aceea iubesc si doresc eu atat de mult Imparatia Shabatica de 1000 de ani. Un Regat in care pacea si armonia din Dumnezeu IL vor onora pe Rege, in care pamantul va respira linistit , cu toata ” firea ” lui , care asteapta cu insetare rascumpararea.
   Sarbatorile ? Nu sunt ale noastre , sunt ale Domnului, in Onoarea Lui ! Stie EL sa- Si ia Slava pentru Numele Sau. Din EL, prin EL si pentru EL , sunt TOATE LUCRURILE !
   Fii binecuvantat din Sion, Bogdan !

 5. Albert Kindberg zice:

  Shalom Otniela – sarut mana !
  Este bine ca ai mai scris ceva despre Substitutie, pentru ca e foarte ” la moda „.
  Calendarul …mhh, da. Nu putea fi fabricata treaba asta decat de cineva care vrea sa demonstreze ca noi evreii nu stim sa ne tinem corect Sarbatorile si ca de fapt fratii caraiti au dreptate. Insa nu au nici ei dreptate clara pentru ca nu le ies corect Anii de iertare si cei jubiliari. Aici o scalda si ei si tin tot calendele rabinice. In sfarsit cred ca numai in Mileniu se va tine totul corect , sub deplina Regalitate a lui Mashiach. Baruch Habbah Melech Yeshua Ben David !
  Sa fii iubita si ocrotita. Ne rugam pentru tine , draga Ahot.

  • Citez Albert : In sfarsit cred ca numai in Mileniu se va tine totul corect , sub deplina Regalitate a lui Mashiach.
   Ai perfecta dreptate , Albert ! In Mileniu se va tine totul la modul perfect …Cred ca astazi ar trebui sa fim preocupati mult mai mult de Yeshua Ha Mashiach ca Centru al Sarbatorilor noastre. Este Fiul lui Dumnezeu, Yeshua Ben Elohim , SARBATOAREA inimilor noastre ?
   Fii binecuvantat din Sion, si de dragul Sionului !

 6. Adina S. zice:

  Trist de tot ! Dumnezeu sa – i binecuvinteze cu har si credinta pe toti evreii mesianici. Ne rugam mult pentru Dvs Otniela. Shalom.

 7. Adriano zice:

  Otniela , Sarut Manile !
  Am citit articolul si as vrea sa imi explicati ce se intelege prin teologia inlocuirii ?
  Este cumva pretentia bisericii de-a fi numai ea Israel ? Va multumesc , si va doresc o saptamana binecuvantata !

 8. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  Sarutmainile Duduita Otniela ! Ce-mi vad ochii ? Cine v-a suparat ? Dar ce-au patit oamenii astia , s-au hotarat sa numere si sa numere …Pai ei cred ca Domnul Iesua se uita la cine numara mai bine ? Eu cred ca Domnul Isus Iesua se uita la inima , in primul rand ca de-acolo vin toate, fie bune, fie rele.
  Si ce au iar cu poporul evreu ? Eu cred ca evreii au rezistat bine doua mii de ani , in ciuda tuturor impotrivirilor, in ciuda pogromurilor. Sa fie lasati in pace de-acum …Daca sustin ca sunt crestini. Sa fiti binecuvantata, Duduita draga. Nu va uitati la antisemiti , mergeti inainte. Dumnezeul lui Israel e invingator intotdeauna !

 9. Costi zice:

  Sarut mainile. shalom. Am o intrebare ? Eu ca ne-evreu , sunt nemantuit daca tin calendarul gregorian , cu Paste, Craciun etc ? Voi fi judecat de Dumnezeu ca nu am tinut bine ? Si ce se va intampla cu milioanele de crestini care au crezut in Iisus Hristos si au tinut sarbatorile pe care le tine toata lumea ? Va multumesc.

 10. Aloe Vera zice:

  Aceeasi intrebare ma bantuie si pe mine. Ce parere aveti despre crestinii care tin calendarul obisnuit ? Shalom , sper sa nu va suparati dar chiar sunt curioasa cum vede aceasta problema un evreu / evreica care L-a acceptat pe Mesia al nostru.

  • Shalom , Costi si Aloe Vera !

   Crestinii sunt fratii nostri scumpi, in Jertfa lui Yeshua Ha Mashiach. Deci avem Acelasi Rege. Glorie Lui !
   Asa cum am tot afirmat pe acest blog , reafirm ca lumea in care traim acum nu este nicidecum varianta ultima a acestui pamant. Cu siguranta , Dumnezeu nu Si-a spus ultimul Cuvant ( inca ) cu privire la planeta noastra. O va face, cu siguranta , in Imparatia Mesianica. Despre acest lucru am scris aici : https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/imparatia-mesianica-mileniul/ , si nu sunt singura care ader la acesta escatologie. Un articol bine ancorat in Biblie , aveti si aici http://www.jewishroots.net/library/end-times/millennial-kingdom.html#messiah_as_king .
   Cat priveste calendarul gregorian , stim ca nu este unul foarte corect , in care zilele , saptamanile , lunile si anii sa se ordoneze perfect dupa miscarea de rotatie a lunii. Dar ADONAI a prevazut acest lucru , si de aceea ne-a dat luna noua , care nu este altceva decat o punte care relaxeaza saptamana. Rosh Chodesh-ul nu este numai inceputul pe care il binecuvanta ADONAI cu declansarea unei sarbatori ( v. Levitic 23 ), dar ea este prevazuta tocmai ca o extensie necesara , stiind , mai ales, ca in ultimii ani ( din punct de vedere stiintific ) zilele s-au micsorat ( cercetatorii afirma ca ziua are acum 17 ore , si nu 24 ) , adica orele si minutele s-au comprimat. Da, DUMNEZEU cunoaste viitorul , si TIMPUL este in Mana Lui.
   Acum , ce trebuie sa ne fie foarte clar…Calendarul nu ne mantuie. Nici Sarbatorile, nici lunile, nici saptamanile, nici zilele etc. Numai Sacrificiul Mielului lui Dumnezeu are aceasta Putere. De aceea , cred ca accentul trebuie sa cada nu pe Sarbatoare, ci pe Acela care este DOMNUL SARBATORII. Glorie Lui ! Nu avem voie sa iubim o Sarbatoare mai mult decat IL iubim pe Fiul lui Dumnezeu care ne-a daruit Mantuirea in dar, fara nicio plata, fara niciun merit. Deci , orice sarbatoare trebuie sa fie cel mai frumos prilej care sa ne aduca mai mult in Prezenta Sa, in odihna si in desfatare duhovniceasca.
   Cu siguranta , draga Costi , bine este sa tii Shabatul si Sarbatorile Domnului din Levitic 23. Asa este biblic – corect. Dar sunt sigura ca Dumnezeu te iubeste si te intelege daca tii orice sarbatoare care IL are in centrul ei pe Fiul Sau, si daca IL proclami pe EL :Sarbatoarea ta. Pentru ca dragii mei prieteni, Costi si Aloe Vera , nu trebuie sa uitam niciodata ca ” din EL, prin EL si pentru EL , sunt toate lucrurile . ” ( Romani 11 : 36 ). Sa fiti binecuvantati din Sion !

   • Ibanescu Rodica Alice zice:

    Daca ziua s-a scurtat si eu cred ca asa este , pentru ca Domnul Iesua ne-a promis acest lucru in Evanghelii , atunci ziua a 8-a ne ajuta sa numaram sa iasa tot a saptea zi. Ma bucur de intelepciunea lui Dumnezeu pe care mintea omeneasca niciodata n-o va putea intelege. Shalom cu drag, tie Otniela.

 11. Marian Chioveanu zice:

  Shalom. Timpul s-a scurtat Otniela … traim vremurile sfarsitului. Ziua e intr-adevar mai scurta, o spun si oamenii de stiinta. Saptamana .. si ea e mai scurta. Acum e luni , acum e vineri. Sunt sigur ca in Mileniu se vor aranja toate iar sarbatorile vor fi tinute cel mai corect.
  Sa fiti binecuvantata !

  • Marian Chioveanu zice:

   Shalom. Eu provin dintr-o familie de penticostali sambatari din zona Dejului ( acum locuiesc in SUA ) . Dar nu mi-am pus problema niciodata ca Sabatul ar cade in ziua a 8-a. Si daca oamenii de stiinta sustin ca ziua are astazi 17 ore atunci nu ma mira de ce le ies la uniii Sabatul in ziua a 8-a. Pana la urma tot Dumnezeu are dreptate si omul trebuie sa -L laude pe El si cand e destept si cand e mai slab de minte. Pe Calea Lui nimeni nu se rataceste . sa vrem aceasta si nu putem. Fiti binecuvantata Otniela cu frumosul psalm 91. Fratele dvs – Marian.

   • paulusromanus zice:

    Shalom Marian ..scz ca te intreb dar de cind exista penticostali simbatari ca eu nu cunoasteam asa ceva ? si eu sunt botezat la penticostali , la momentul de fata sunt membru intr-o biserica baptista ( e o poveste mai lunga care implica negasirea unei biserici de penticostali aici in UK unde locuiesc ) dar acum de citeva saptamini am decis sa tin Sabatul care este cerut de Dumnezeu si nu de om. Dar asa cum se intimpla cind vrei sa faci ceva bun, ai si piedici pe cale , oricum eram doar curios in legatura cu penticostali simbatari …mersi anticipat pt raspuns…Domnul sa te binecuvinteze.

   • Marian Chioveanu zice:

    Shalom frate. Eu pot sa iti spun ca e bine ce te-ai hotarit dar daca tot vrei sa tii Sabatul de ce n-ai tine tot asa cum spune la logoul tau. adica Sarbatorile Domnului toate de la Levitic si mancatul coser… si tot ce scrie in Biblie. Exista penticostali de ziua a saptea in Ardeal in Romanica , dar eu acum cat m-a luminat Dumnezeu vreau sa tin tot si merg aici in USA Los Angeles la o comunitate de frati mesianici.Aici ma simt foarte bine iar rabinul fratele Samuel e botezat cu Duhul Sfant si are si Darurile Duhului Sfant . Serviciile sunt foarte faine intro comunitate mesianica sa stii. Vezi daca nu gasesti si tu o comunitate asa in Britain. merita sa vezi cum e. Domnul Iesua Mashia fie cu tine.

   • paulusromanus zice:

    pai asta e problema ca eu am tot cautat prin zona mea dar nu gasesc comunitati mesianice.

 12. Anca Gore zice:

  Shalom Otniela ! Am si eu o intrebare. Mai sunt si alte sarbatori evreiesti, in afara de Levitic 23, pe care mesianicii le tin ? Multumesc . Fiti binecuvantata !

  • Draga Anca ,
   Sarbatorile din Levitic 23 trebuie tinute pentru ca SUNT ALE DOMNULUI , si sunt date cu titlul de porunca sfanta . Expresia de ordine este : ” Sa tii …asa si asa ! ” Sarbatoarea trebuia sa sfinteasca poporul, sa-l reaseze intr-o stare de ASCULTARE, sa-l invioreze sufleteste si sa-l puna deoparte de restul popoarelor pentru consacrare si sfintire. Poporul Israel era diferit , el ii apartinea lui YHWH, Creatorul Cerurilor si pamantului. Asadar , ca popor mesianic, evrei si neamuri infratiti prin Jertfa lui Mesia , vom tine ceea ce ne cere Dumnezeu in Torah.
   Desigur , pe langa Sarbatorile din Vaikra 23 , mesianicii mai celebreaza Purim-ul ( si alte sarbatori iudaice , la legere ). Purimul are o semnificatie bine definita in Brit Chadasha, noi stim bine cine este Hamanul numarul 1 , si stim ce-a insemnat Sacrificiul lui Yeshua Ha Mashiach. Pentru o intelegere mai clara te rog mult sa parcurgi link-ul acesta : https://otnielabattzion.wordpress.com/cultura-si-civilizatie-iudaica/purimul-sarbatoarea-esterei/ . Sa fii binecuvantata din Sion cu mult Shalom, in suflet si in viata.

   • Anca Gore zice:

    Multumesc frumos Otniela pentru raspuns. Am inteles. Pentru noi neamurile cred ca este foarte bine sa tinem Levitic 23. Sarbatorile anuntate aici sunt ale Domnului si avem datoria sa le tinem daca ne laudam ca suntem copii ascultatori. Fiti bineciuvantata ! Shalom.

 13. Shalom , Prieteni ! Va multumesc pentru participarea activa la acest topic. Va astept in continuare , pe acest blog, pentru a comenta si dezbate si alte subiecte interesante. ADONAI sa va umple cu Pacea Lui si sa va poarte, din Sion , spre o viata de consacrare in slujirea Numelui lui Mesia. Amen !

 14. Raymond Amster zice:

  Schalom al Israel Otniella daghter of Zion !!!!!! You ve just performed a wonderful post here. Good work dear sister. How many messianics are you in Romania there ? Send my love to my brothers and sisters in Yeoshua ha Meshicha . Bless you all in the Spirit of Baruch Elohim!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s