Cryterion – Un Mesaj , O Viata , Un Destin ( 5 )


  O CARTE PENTRU FIECARE

CU DUMNEZEU IN SUBTERANA de Richard Wurmbrand  

Shalom , Prieteni ! Va invit sa degustati una dintre cele mai citite carti din Literatura Crestina Universala.  Despre autorul ei s-a scris si , probabil,  se va ma scrie, pentru ca niciodata Lumina nu poate ramane in obscuritate.  Ea triumfa,  deseori, intr-o adevarata  explozie ,   dupa plecarea Acasa a sfintilor lui Dumnezeu. In timpul vietii sale pamantesti evreul mesianic ( am toate motivele sa-l numesc asa,  pentru ca a fost primul lider mesianic autentic din Romania ) Richard Wurmbrand a fost urat, stigmatizat, marginalizat, brutalizat …si mai ales respins de evreii sai. In toate si prin toate cele trecute, traite si suferite el a impartasit soarta Marelui sau Rabin ,  Yeshua Ha Mashiach. Intocmai ca rabi Sha`ul ( alias apostolul Pavel ) , misiunea sa a fost sa predice Evanghelia celor dintre Neamuri ,  celor oprimati de fiara comunismului, victimelor dar si calailor, deopotriva chemati la Marea Jertfa de Har a Mielului lui Dumnezeu.
Cu Dumnezeu in Subterana  , un best-seller indiscutabil, vede lumina tiparului in 1968, in Anglia si apoi in SUA.  Manuscrisul  a fost imediat  tradus in franceza, spaniola, italiana si germana in sute si mii  de  exemplare , apoi in rusa, ceha si bulgara,  si,  nu in ultimul rand,   in Romana spre bucuria imensa a crestinilor din tara sa iubita , pe care nu i-a uitat niciodata . ( Se stie cu cat drag  autorul a revenit in Romania postcomunista , dupa 1989 , definindu-se pe sine  si pe sotia sa,  Bintea Wurmbrand ,  drept romani buni ). Insa Richard Wurmbrand a fost mai mult de-atat ; el a fost un ” uomo universale ”  , nu in sensul renascentist al cuvantului, ci in sensul pur al crestinului autentic, urmasul sincer al lui Yeshua Ha Mashiach – Isus Christos ,  fara sa apartina unei denominatii crestine anume, mai mult decat I-ar apartine Regelui Universului.
Cartea – o uimitoare proza autobiografica – reflecta unicitatea relatiei credinciosului loial unei Persoane, mai mult, infinit mai mult decat unei traditii, unei mosteniri de familie, unui renume, unei ideologii etc.  Pe firul memoriei vii , naratorul nu tine sa se obiectiveze in niciun fel ;  el nareaza cu o dezinvoltura plina de farmec , amintindu-si cu un suras poznas in coltul gurii , asemeni unui copil nevinovat   , evenimentele tragice prin care au trecut cei care au indraznit sa se opuna unui sistem antichristic, fara sa- si fi muiat nici macar varful degetelor in apa otravita a tradarii  de Dumnezeu, si de frati.  Dincolo de tinuta ei   impregnata de istorie  ( autorul ii aduce inaintea cititorului pe multi dintre liderii comunisti: Ana si Marcel Pauker, Emil Bodnaras, Petru Groza , Lucretiu Patrascanu , Gheoghe Gheorghiu – Dej etc ) , cartea este o adevarata opera literara, talentul savuros,  de povestitor hatru, al lui Richard Wurmbrand,  il atrage si il captiveaza pe cititor  de la primele pagini.
Amintindu-va ca puteti achizitiona cartea si  on-line , de la libraria crestina  Stephanus  ( in favoarea unei sume cat se poate de modeste,  de doar  30  lei noi )  nu-mi ramane decat sa va doresc : LECTURA FOLOSITOARE SUFLETULUI SI VESNICIEI ! Fiti binecuvantati din Sion.
( Crampeie sonore,  din aceast inedit memorial al suferintei pentru Adevaratul  Mesia  ,  AICI. )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Mărturii, Recenzii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

36 de răspunsuri la Cryterion – Un Mesaj , O Viata , Un Destin ( 5 )

 1. Adrian Boluda zice:

  Shalom. Sarut mainile. M-ati facut un om fericit ! Ce fericire sa va deschid blogul si sa dau de fratele Richard si de cartea lui ! Chiar ma intrebam de cand va vizitez blogul cand veti scrie ceva despre marele om al lui Dumnezeu , evreul Richard Wurmbrand.
  Am citit cartea si intaresc frumoasa si inspirata recomandare a doamnei Otniela. Cititi aceasta carte si nu veti regreta. Dumnezeu sa ne dea la toti puterea sa-l urmam pe Fiul Lui Mesia in orice circumstanta din viata, exemplul acestor oameni sa ne ajute si sa ne ridice credinta. Amin.

 2. Filip zice:

  Pai fericit ma declar si eu ….fratele Wurmbrand este unul dintre preaiubitii Domnului. Dumnezeu are iubiti si preaiubiti. Profetul Daniel ( iar profetiile sale se refera cu precadere la poporul Israel ) , Dumnezeu ne-o spune in cartea sa ca a fost unul dintre preaiubiti. Nu stiu care sunt criteriile lui Dumnezeu , dar incerc sa le patrund si sa le inteleg cu ajutorul Cuvantului Sau. Banuiesc mai ales dragostea si sfintirea drept virtuti. Cred ca acestea se aplica din plin omului lui Dumnezeu R. Wurmbrand, care a parasit toate avantajele acestei lumi pentru a-l castiga pe Domnul Isus. El si-a pierdut aceasta viata ( am citit cum l-au respins evreii sai , si familia ) pentru a-l castiga pe Mantuitorul lumii.
  Eu nu cred ca Dumnezeu in ziua judecatii nu va avea in vedere acest aspect. Ma pot aseza eu, un simplu absolvent de teologie , care n-am fost in stare sa chem macar doua – trei suflete la Hristos, caruia parintii , familia si biserica mi-au oferit tot confortul pamantesc , alaturi de un martir ca fratele Richard, care a facut atat de mult pentru Dumnezeu ? Hai sa fim sinceri si sa privim lucrurile din perspectiva Domnului Isus. Cati Il mai urmeaza astazi ca slujitori fara un cat de mic avantaj material ?
  Multumim Otniela, fiica Sionului , ca ne aduceti aminte, de asemenea slujitori ai Adevarului lui Dumnezeu, cu-atat mai mult ca ei apartin , ca si D-voastra, poporului lui Dumnezeu ales. Putini sunt evreii mesianici in lume acum. Dar vreau sa va incurajez sa priviti inainte sa vedeti ce multi vor fi , atunci cand intregul Israel va veni la Mesia. Va fi ” viata din morti ” , cum spune asa de frumos apostolul Pavel. Sarutari de maini si inca o data MULTUMIRI, pentru aceasta prezentare de carte.

  • Iosif Joseph zice:

   Si eu trebuie sa-i multumesc Otnielei pentru aducerea aminte a acestui martir al lui Hristos Iesua. Acestea sunt exemplele la care trebuie sa ne raportam mereu. Nu la cei influenti , bogati , plin de succes …Daca ne pierdem eroii suferintei, daca nu mai avem ochi pentru martiri, inseamna ca L-am pierdut din vedere pe Hristos. Coroana si rasplatirile ceresti nu vin decat in urma suferintei pentru Numele Lui. In Isaia 53 , Iesua este numit ” Omul suferintei .”
   E bine sa invatam de la astfel de oameni cum au reusit prin faptele lor sa darame intaritura idolatra a celui rau. Fiti binecuvantati din Sion ( cum ne-a obisnuit asa de frumos Otniela cu aceasta urare ) !

  • Iosif Joseph zice:

   Otniela , am ascultat si youtubul cu poezia fratelui Richard. Sunt versuri extraordinare, facute intr-o situatie de mare criza launtrica cand omul se poate intreba Doamne daca existi de ce trebuie sa mi se intample mie, care te slujesc, acest lucru ?
   Va rog dragi cititori ai Otnielei sa ascultati aceasta poezie in linkul indicat la acest post. Shalom si Domnul sa fie cu voi.

 3. Adina S. zice:

  Am cartea fratelui Wurmbrand in biblioteca si acum am scos-o sa mai citesc iar din ea. E foarte frumoasa si zideste credinta. O recomand din toata inima fratilor si surorilor care viziteaza acest blog, pentru ca experienta fratelui Richard cu Domnul Isus Mesia este extraordinara.
  Fiti binecuvantata , Otniela pentru acest mesaj ! Shalom.

 4. Anca Gore zice:

  O carte foarte faina. Am citit-o in trei zile si n-as mai fi lasat-o din mana. Dumnezeu l-a ales special pe fratele Wurmbrand pentru aceasta mareata lucrare pentru lumea comunista ,dupa ce l-a trecut prin mari suferinte pentru Numele Lui. Fie slavit Domnezeu pentru asa slujitori devotati. Shalom !

  • Anca Gore zice:

   Shalom. Eu cred ca Richard Wurmbrand a fost omul despre care este scris in Evrei cap.11. Lumea nu a fost vrednica de asemenea oameni. Binecuvantat fie Israelul Domnului.. toti evreii care L-au gasit si Il slujesc pe Mesia Fiul lui Dumnezeu.

   • Celina zice:

    @ Anca , asa este cu siguranta. Despre fratele Wurmbrand e bine ca stim. Dar de cati alti oameni ai lui Dumnezeu nu stim! Dumnezeu ii stie mai bine.

   • Anca Gore zice:

    Celina , armata lui Dumnezeu este fara numar. Sunt multi care au suferit pentru Ieshua si nimeni n-a scris despre ei. In ceruri s-a scris , sigur. Ii vom intalni pe toti cand vom ajunge acolo. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti !

 5. Dana zice:

  Savua tov

  Fratele Rihard Wurmbrand este preaiubitul Domnului si faptele sale raman scrise in Cartea Vietii Mielului pentru totdeauna. Un caracter care s-a jertfit uitand de orice picatura de mandrie iubindu-si dusmanii, calaii, antisemitii si alte categorii de oameni greu de trecut cu vederea dar sa-i mai si iubesti.Daca ar fi sa intelegem profund ce inseamna pocainta merita sa citim cartile fratelui Richard si a sotiei sale iubite Bintzea.
  Personal doresc sa cunosc familia Wurmbrand asa cum doresc sa-i cunosc pe profetii si sfintii scrisi in Scripturile Sfinte si anume pe aceia care formeaza frumoasa grupa de oameni mantuita prin jertfa Mieluselulu Divin- Yesua Ha Masiah!
  Familia de evrei/ iudei israeliti credinciosi salvati prin sangele lu Yesua , familia Wurmbrand si-a facut pe deplin datoria de a fi lumina neamurilor asa cum gasim scris in Noul Testament:

  „Caci asa ne-a poruncit Domnul:”Te-am pus sa fii Lumina Neamurilor, ca sa duci mantuirea pana la marginile pamantului.” (Fapte 13:47)

  Bucuria mea e maxima si chiar imi vine sa dansez, sa bat din palme si sa cant dandu-I slava Dumnezeului lui Israel – Cel Credincios si Adevarat care-si tine promisiunile fata de copiii Sai si vegheaza sa se implineasca Cuvantul Sau!

  Hallelu Yah! Binecuvantat sa fie Cel ce vine in Numele Domnului! Amen !

 6. Sebastian R. zice:

  Shalom. Era de asteptat, Otniela , sa-l gasim pe fratele Richard prezent pe blogul Dvs, mai ales ca invatatura sa este una curata , scripturala , asa cum va place Dvs insiva sa o promovati. Stiu ca Dvs Il iubiti pe Iesua Mesia foarte mult , cu pasiune , si ii onorati NUMELE mereu, de fapt majoritatea comentariilor Dvs Il au pe El in focus. Cred ca acest lucru este tipic evreiesc , numai o inima de evreu ( o spun si in sens spiritual ) poate fi atat de pasionala in iubirea pentru Mesia. Chiar m-am gandit mereu cat de mult L-au iubit ucenicii si apostolii pe Domnul Iesua !
  Am citit cartea fratelui Richard si de fiecare data cand am o problema mi-aduc aminte de acest apostol al lui Hristos. El a fost un dar pentru lumea noastra invrajbita si inraita, ca sa ne faca noua, neamurilor, drumul spre cer mai frumos. Imi dau seama ca asemenea oameni sunt rari pe pamant, de aceea trebuie sa-i iubim si sa-i pretuim cand ii avem printre noi.
  Dumnezeul parintilor , bunicilor si stra stra – bunicilor Dvs sa va netezeasca cararea catre cer si sa va dea multa biruinta in lucrarea la care sunteti chemata, sora noastra evreica Otniela. Sarut mainile, Doamna !

 7. Laura Lauden zice:

  Shalom Aleichem , Otniela.
  Este impresionanta suferinta d-lui Wurmbrand pentru Hristos al crestinilor. Dar tu , care esti evreica in sange, dupa mama , crezi ca un evreu este iubit mai mult daca devine crestin ? Va inselati amarnic evreilor daca deveniti crestini sa fiti iubiti si placuti. Crestinii va vor trata ca pe niste corpuri straine iar evreii va vor respinge ca i-ati tradat.Otniela, mesianico, tu crezi ca esti iubita de crestinii tai ? Eu am cunoscut multi crestini, multi erau ” pocaiti ” din aceia cu biblia lor dupa ei, dar eu dragoste asa cum predica Hristosul n-am gasit la nimeni. Ba din contra, mi-au spus multi sa uit ca sunt jidanca ca doar jidanii l-au rastignit pe Hristos. SAptamana aceasta de Shoah , miercuri a fost , mi-am amintit de padurea Baneasa si de Jilava. Un unchi de-al tatei a murit acolo in pogromul din 41 , ti-am povestit Otniela Sabatul trecut ..dar crezi ca ucigasii au fost pedepsiti ? si multe …multe.
  Uite-asa am spus lucrurile acestea pe blogul tau Otniela. Stiu ca vin multi crestini pe el si e bine sa auda si ei. Sa puna iubirea in practica daca tot ii blameaza pe evrei de peste 2000 de ani. Asa , Otniela , nu stiu daca voi citi cartea d-lui Wurmbrand…merci pt. efortul tau de-a procura.

  • Bogdan zice:

   Sarut mana, doamna Laura ! Dar de ce atata suparare ? Sunt sigura ca pe acest blog destinat tuturor evreilor , Dvs sunteti foarte iubita. Otniela sigur va iubeste, si noi toti va iubim. Sunteti musafirul nostru cel mai de seama. Nu stiu cum sunt altii dar sa stiti ca sunt foarte multi crestini care ii iubesc pe evrei. Dumnezeul lui Avram sa va binecuvinteze cu pacea si linistea Lui. Israel sa traiasca inaintea Domnului !

  • Dana zice:

   Salom doamna Laura
   Tonul Dvs. arata multa durere sufleteasca si frustrare. Ranile inimii sunt cel mai greu de vindecat dar vestea buna este ca Yesua Ha Masiah este cel mai mare specialist al inimilor frante..Fratele Richard este un pacient vindecat total de Yesua Ha Masiah. Actiunile si faptele fratelui sunt dovada unei inimi sanatoase Inima fratelui a functionat perfect si a fost capabila sa ofere iubire fiind conectata la APA VIE – YESUA HA MASIAH.
   Inima sanatoasa ofera iubire fara sa se uite la fata oamenilor.
   Citind comentariul Dvs. am inteles cat de bolnava este uneori inima mea….Deseori adopt atitudini nepotrivite, ma supar si ma tot uit la greselile celor din jur in loc sa ofer iubirea lui Yesua …
   Fie ca Domnul Yesua sa ne vindece inimile total si din ele sa tasneasca izvoare de dragoste curata.
   Pace si binecuvantare!

  • Daniel Alexandru Galeriu zice:

   Sarut mainile , doamna Laura. Vad ca sunteti foarte suparata pe crestini. In mare parte va inteleg durerea. Stiti de ce ? Pentru ca stiu ce simte o minoritate respinsa. Poporul evreu , in bloc, a adunat multa respingere in timp. Dar nu o spun numai ca istoric. Mi-amintesc ca prima fata pe care am iubit-o si care m-a iubit , a fost evreica. Dar parintii nostri au facut tot ce le-a stat in putinta sa ne desparta. Si de-o parte si de alta. Ai mei isi doreau pentru baiatul lor frumos si destept o crestina pe masura, ai ei pentru ca nu voiau un goy in familie. Si uite -asa n-am ramas impreuna…Acum , dupa moartea sotiei , m-am intors la Domnul, si-mi amintesc de Erica de multe ori. Cred ca soarta mea ar fi fost alta..Cine stie , poate si a ei…dar unde s-o gasesc? Stiu ca in anii 1980 a plecat in Israel, dupa un mariaj cu un evreu . Si de-atunci nimic.
   Doamna Laura , vreti sa va spun ceva ? Si eu sunt suparat pe evrei, pentru ca si ei au contribuit la soarta mea. De ce atatea prejudecati si de-o parte si de alta ? La ce bun ? Vreau sa va spun ca Mesia Iesua este singurul care a facut pace intre oameni, unindu-i prin sacrificiul Sau. Va dati seama ce Mantuitor avem cu totii ? Si ganditi-va , EL a fost evreu, si totusi ne-a imbratisat pe toti in dragostea Sa.
   Vedeti ce blog frumos ne-a pus la dispozitie duduita Otniela ? O casa unde sa fim infratiti toti , si evrei si goy , prin sangele lui Mesia. Nu se merita oare sa intelegem ceva mai mult Scriptura care ne vorbeste despre un asa Mesia ? Nu ati vrea si Dvs un asa Conducator ?

   • Fredy indraznetul zice:

    @ Daniel Galeriu.Este tulburatoare marturisirea Dvs, domnule. Eu, care sunt mai sentimental, m-am intristat ceva. Imi pare rau…. viata uneori e destul de cruda. Ma bucur ca L-ati aflat pe Mantuitorul Ieshua !
    Bine ca m-am casatorit cu iubirea vietii mele. Dumnezeu ma iubeste acolo sus….

   • Madi zice:

    Shalom ! Frumoasa marturisire frate Galeriu! Dumnezeu poate sa va vindece inima si amintirile trecutului si sa va dea putere sa iertati pe cei care v- au gresit. El sa va umple cu pacea Sa de sus.

   • Daniel Alexandru Galeriu zice:

    Dragi mei colegi de blog, n-am vrut sa trezesc sentimente de compasiune. As vrea doamna Laura sa inteleaga ca exista respingere de ambele parti. Am citit cartile pastorului Wurmbrand si mi-am dat seama ca si el a fost respins , chiar negat de evreii lui. Sa ma ierta duduita Otniela – sarut mainile , duduita ! – nu vreau sa jignesc pe nimeni. E doar un punct de vedere personal. Cred cu mintea de acum , ca numai Domnul Ieshua poate sa aduca pace si unitate intre evrei si crestini. Shalom.

  • Nică Schirod zice:

   Shalom stimată doamnă Laura
   Nu cred că aveți 100% dreptate, în ce privește respectul din partea credincioșilor dintre neamuri, eu respect un Evreu, mai mult decât pe Mama, mai ales dacă crede în Yeshua Ha Mashiach și îndemnul meu; Este o cinste să fii Evreu, nici odată să nu uiți asta, cel puțin, în inima mea ai un loc de cinste. Vă respect, vă iubesc pe toți și cred că de la voi vine mântuirea ; chiar dacă este și asta adevărat, că nu este pădure fără uscături , totuși numai un neisprăvit poate să urască un Evreu.
   Eu am aproape 70 de ani, și am crescut într-o religie neoprotestantă până la 50 de ani, unde se propovăduia că noul Israel sunt creștinii; eu nu am fost de acord cu politica asta religioasă și am susținut contrariu.
   Dacă eu aș fi Evreu, aș fi în a nouălea cer cum se zice, să fii parte prin părinți și bunici din POPORUL LUI YHWH.
   Și moșul vă pupă pe toți, cu o sărutare sinceră pe toți Evreii și-l rog pe Elohim-ul lui Ysrael să vă binecuvinteze din Sion.

 8. Valentina Radu zice:

  Am citit cartile fratelui Richard si mi s-au parut extraordinare. O forta a marturiei uluitoare !
  L-am auzit predicand la biserica din Iuliu Valaori. Ce sa mai spun ? Parca era unul dintre apostoli. Fie ca multi evrei si neevrei sa ajunga sa-L slujeasca pe Domnul cu un asemenea zel. Pentru mine ramane o pilda. Ati facut foarte bine, draga noastra Otniela, ca l-ati reamintit vizitatorilor Dvs. Domnul ne invata in Cuvantul Sau sa ne cinstim inaintasii. Shalom.

 9. Mihai Costea zice:

  Otniela , sarut mana. Foarte bucuros sunt si eu ca l-ati amintit pe fratele Wurmbrand. La mine in familie este iubit fratele si citit. Parintii mei au in biblioteca toate cartile dansului.
  Am citit cartea CU DUMNEZEU IN SUBTERANA si cel mai mult mi-a placut lectia de iubire pe care ne-o da fratele Richard. Anume ca trebuie sa ne iubim vrajmasii. Nu doar prietenii CI VRAJMASII. Este greu dar cu Isus Ieshua in inima se poate. shalom.

 10. Celina zice:

  O carte care arata suficient de bine Cine este Autorul unei asemenea vieti.

 11. David J. Stoenescu zice:

  Sarut mainile Otniela. La D-voatra e noapte , la noi e zi si uite asa ne trec zilele si vine Mesia. Fratele Wurmbrand a fost un om care L-a iubit supranatural pe Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu , Domnul Isus Iesua, era pentru el sensul existentei , nu e de mirare ca a avut o viata asa de plina. Fie ca Dumnezeu sa ridice multi asemenea oameni care sa-L slujeasca fara compromis.
  Shalom la toti cei din tara noastra draga Romania. Dumnezeu sa va tina rabdatori in credinta si in faptele ei.

 12. Fredy indraznetul zice:

  Cam greu sa gasim astazi oameni ca Richard Wurmbrand. I-am citit doua trei carti si e tare omul in credinta. Mi-a placut aia cu Marx si Satan. Sa vada toti nostalgicii comunismului ce-a inseamnat plaga rosie a ateismului. Sa vada ca nu toti evreii au fost comunisti ca Ana Pauker si Bodnaras…Unii s-au ridicat cu mult curaj impotriva lui si au biruit fiara.
  Sarut mainile Otniela pentru prezentarea de carte. Ati vizionat noul film al lui Cristi Tepes despre Richard Wurmbrand ?

 13. Madi zice:

  Toate cartile fratelui Wurmbrand au un mesaj deosebit de iubire si iertare. Toate sunt minunate ! Slava Dumnezeului atotputernic al Isrealului pentru asa un fiu preaiubit.

 14. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Buna seara, shalom. Mi-e imposibil sa descriu ce simt atunci cand il lecturez pe fratele Richard Wurmbrand , un extraordinar crestin , martir pentru Domnul Iesua Hristos. Multumesc Otniela pentru aceasta reamintire a unui mare brav barbat din poporul Israel, urmas demn al lui Fiului lui Dumnezeu si al Fiului omului. Cartile fratelui Richard sunt atat de iubite si citite pentru ca ele Il prezinta pe Mesia Viu si Adevarat dar in acelasi timp atat de apropiat de om, de sufletul lui.

 15. Marian Chioveanu zice:

  Shalom. Fratelui Wurmbrand nu i-a placut niciodata sa se vorbeasca mult despre el. Afirma deseori ca ” vrea sa se micsoreze in ochii oamenilor ca sa-L lase pe Domnul Hristos sa fie MARE.” In predici nu era loc pentru altcineva decat pentru Ieshua cel rastignit. Slava Domnului !

  • Nela cea eliberata zice:

   Am citit cartea . Domnul Isus sa fie preamarit pentru mesajul fratelui Richard, un om sfant predat total lui Dumnezeu.

 16. Joseph Bielinski zice:

  Shalom Otniella , for me it s a joy to see how much is loved Richard Wurmbrand in his country. My father met Richard Wurmbrand a couple of times more than 15 years ago. He told me he was a real man of HaShem. This book about his sufferings in proson .. for the Son of God is well -known everywhere in the world. Be blessed our sister !!!!!! we do pray for you.

 17. Dan Konner zice:

  Shalom , Dear Ahot !! Cred ca nenea Richard s-ar bucura daca ar trai sa vada cat il iubesc fratii lui crestini , si cum ii citesc scrierile. Sau , poate nu s-ar bucura …stii si tu, Otniela , cat de putin vroia sa fie bagat in seama. A fost omul care L-a oglindit cel mai fidel pe Yeshua , din cati am cunoscut eu in aceasta viata . Iti multumesc si eu pentru postare. Pentru asemenea inaintasi se merita sa-L urmam si sa-L iubim pe Mesia mai mult. Cu atat mai mult cu cat EL vine …Maranata , Amen !

 18. Dragi Prieteni, Shabat Shalom ! Prezenta Dvs la acest topic dedicat lui Richard Wurmbrand imi invioreaza inima. Intr-adevar nenea Richard merita sa fie in continuare iubit si amintit pentru ca viata sa a fost o incercare reusita de ” imitatio Christi .” Cred ca aceasta carte v-a convins ca el a fost omul de care Dumnezeu S-a folosit pentru a face o spartura puternica in zidul ateist al comunismului, dovedind tuturor ca ” omul nou ” , atat de propovaduit de comunisti , a fost o iluzie ratata pentru ca nu a fost construita pe Calea , Adevarul si Viata , Ieshua Ha Mashiach. Glorie Lui ! Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti , din Sion !

 19. alincristea zice:

  Sute de exemplare sau sute de mii de exemplare?

 20. Emilia_Sonia zice:

  Iti multumesc, Otniela! Dumnezeul parintelui tau Avraam sa fie cu tine, sa te sprijineasca cu bratul Lui puternic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s