SARBATORILE DOMNULUI – ( 4 ) – ( Remember )


    ZIUA ISPASIRII – YOM KIPPUR

Dupa Sarbatoarea Trambitelor putem citi despre urmatoarea Sarbatoare a Lui Adonai , in Vaikra ( Levitic ) 23: 26-32 “ Domnul a vorbit lui Moshe si a zis : In ziua a zecea a acestei a saptea luni , va fi Ziua Ispasirii: atunci sa aveti o adunare sfanta , sa va smeriti sufletele , si sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc. Sa nu faceti nicio lucrare in ziua aceea , caci este Ziua Ispasirii, cand trebuie facuta ispasire pentru voi inaintea Domnului, Dumnezeului vostru. Oricine nu se va smeri in ziua aceea , va fi nimicit din poporul lui. Pe oricine va face in ziua aceea vreo lucrare oarecare , il voi nimici din mijlocul poporului lui. Sa nu faceti nicio lucrare atunci. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri , in toate locurile in care veti locui. Aceasta sa fie pentru voi o zi de Shabat, o zi de odihna , si sa va smeriti sufletele in ziua aceasta.; din seara zilei a noua pana in seara urmatoare , sa praznuiti Shabatul vostru.”
“ Caci in ziua aceasta se va face ispasire pentru voi , ca sa va curatiti: veti fi curatiti de toate pacatele voastre inaintea Domnului. Aceasta sa fie pentru voi toti o Zi de Shabat, o zi de odihna , in care sa va smeriti sufletele. Aceasta sa fie o lege vesnica.” ( Vaikra 16: 30-31 ).
Ziua Ispasirii ( Yom Kippur , in Ebraica ) , este cea de-a zecea zi a lunii Tishrei ( Septembrie / Octombrie ) si este ultima Zi din cele Zece zile de penitenta infricosatoare ;  este considerata,  totodata,  cea mai solemna Zi din calendarul evreiesc. Intre evrei persista credinta ca tuturor acelora,  care n-au fost suficienti de buni ca sa fie inscrisi in Cartea Vietii in timpul Sarbatorii Trambitelor , li se mai ofera sansa celor 10 zile de cainta, dupa care soarta lor va fi pecetluita. De aceea intreaga Zi de Ispasire trebuie sa se consume in rugaciune si in post negru. Pentru ca este o Sarbatoare foarte solemna si trista , Ziua Ispasirii mai este numita simplu : Ziua aceea ! ( Mai departe , Aici ) .

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la SARBATORILE DOMNULUI – ( 4 ) – ( Remember )

 1. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Shalom ! Shana tova ! ( am invatat salutul si eu ), Este bine sa cititi acest studiu al doamnei Otniela pana la capat , cu rabdare si atentie. Nu veti regreta. Mare este Rascumparatorul lui Israel si al nostru, Domnul Iesua Mesia.

 2. Rebecca and Max T. Wolvin- Bonton zice:

  Shalom Yacha…. Shanah Tovah our dearest Otniella…. Have a great time with Adonay at this Yom Kippur. We bless and pray for you. Our Redemer is the Messiah of God. Bless you Otniella and all the messianics there in Romania. Love , Rebecca and Max.

 3. Dan Konner zice:

  Dear Ahot – Bat Tzion , we wish you a special Yom Kippur . May HaShem bless you and lift your eyes always on our Meshicha and Lamb of Sacrifice. Be blessed – Dan and Sacha.

 4. Cathy Moses zice:

  dear Otniella , have the best Yom Kippur !!!! I often pray for you and all my brothers and sisters in Romania. shanah tovah, Adonay bless you !!!!!!

 5. Madi zice:

  Shalom Otniela ! Un studiu excelent ! Multumesc , fii binecuvantata.

 6. Judas Lazares zice:

  Schalom Otniella and the all her friends visitors , I wish you a strong time of prayer and redemption this Yom Kippur time. Let the blood of Messiah flow over your lives and souls. There s freedom only in the blood of the Lamb. Be blessed. Have a special Sukkot time !!!!!!

 7. Valentina Radu zice:

  Un material util si interesant pentru intelegerea mai profunda a Scripturilor. Multumesc si eu pentru priceperea Jertfei de ispasire, acum mi-e mult mai clar. Domnul sa va rasplateasca din plin. Shalom !

 8. Madi zice:

  Am recitit din nou articolul tau, Otniela. Parca l-am inteles mai bine. Fii binecuvantata , sa scrii la fel de frumos, de convingator si cu pasiune , ca si pana acuma.Dumnezeul poporului tau sa te poarte biruitoare.Shalom!

 9. Shalom , Prieteni ! Va multumesc pentru toate aprecierile , pentru toate cuvintele frumoase si incurajatoare. Sunt sigura ca toate aceste rostiri IL onoreaza pe Domnul si -I sporesc bucuria de Tata, stiind ca fiul intaiul Sau nascut , Israelul , este iubit de fratele sau mai mic, Biserica. Fie ca Dumnezeul Lui Abraham , Ytzak si Yakov sa va binecuvinteze din Sion cu mult Shalom !

 10. lucianafisher zice:

  ShanaTova! Sunt evreica crescuta in Sinagoga. Esti buna, Otniela, sa /mi explici si mie cum tineti voi, mesianicii, Iom Kipur? Multumesc.

 11. olivia_ardelean zice:

  shalom. As avea o intrebare. Are vreun rost ca noi crestinii sa sarbatorim aceasta zi a ispasirii, cin d conform epistolei catre EVREI, Domnul Isus Mesia a facut ispasirea o data ptr totdeauna? va multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s