URMANDU-L PE YESHUA… Marturii – ( 3 )


Shalom, Haverim !

Ma bucur sa va salut in Numele Domnului si Mantuitorului nostru Yeshua Ha Mashiach ! Iata ca am trecut binisor de jumatatea verii lui 2012 – anul evreiesc 5772,  23 Av – si m-am gandit sa ofer tuturor vizitatorilor acestui blog o marturie edificatoare despre relatia intima si profunda cu Fiul lui Dumnezeu ( Singurul in care avem Mantuirea ! ) . Desigur , este vorba tot despre un evreu ( doar sunteti pe un site mesianic ) , mai bine zis despre o evreica.
Problema asimilismului  este inca in plina dezbatere in mediile mesianice , insa nu acest lucru primeaza in comentariile noastre  de aici.  Nu subscriem fratilor nostri mozaici pentru care Iudaismul este conditia – etalon a evreitatii. In acest sens,  trebuie sa  le raspund celor care sunt de aceasta parere ca NU RELIGIA NE CONFERA ETNIA. Un chinez va fi chinez toata viata , chiar daca a trecut de la budism la Crestinism; si tot orez va manca. De asemenea , un african isi va pastra parul cret si dintii albi , indiferent de religia sa : zulu sau Crestina.
La fel de valabila este si pozitia relativ – antagonica a asimilarii. Desi nu stiu daca este vorba despre ASIMILARE atunci cand IL slujim pe Mashiach  in cadrul unei Congregatii Crestine – Cand IL slujim pe Fiul lui Dumnezeu nu este vorba decat DESPRE  EL –  Nici aici lucrurile nu au o perspectiva corecta.  Afirmatiile lui rav Sha`ul : In Christos nu exista …nici iudeu nici grec …, par sa amestece lucrurile intr-o spuma destul de diluata  in care teologia inlocuirii colcaie primejdios, daca nu i se contextualizeaza mesajul. Cred ca trebuie urmarit un fir neintrerupt , drept si  mult mai logic , bazat pe un context autentic tanahic – si nu versete sporadice , scoase din textul de baza  –  in care relatia lui Yeshua cu poporul Sau de sange si de carne , sa capete valorile scripturistice clare , prin Ruach Ha Kodesh.  Si tocmai intre aceste coordonate se lupta sa existe acest blog,  prin continutul pe care il ofera. In concluzie , un evreu ramane evreu ( nimeni nu-i poate schimba ADN-ul )  chiar daca va decide sa lucreze numai pentru Biserica lui Yeshua, printre scumpii nostri frati dintre neamuri ( chemati de Acelasi Mantuitor , la aceeasi Mantuire – fara plata si nemeritata ).
Acestea fiind zise pe scurt , va las in compania acestei minunate doamne pentru a va relata  marturia ei. Intamplator – sau mai degraba neintamplator,  dar fericit – Lydia Mihailescu este sora mea de corp ; este una dintre marile binecuvantari,  primite nemeritat in aceasta viata. Glorie lui Adonai !
In cel de-al doilea video o puteti audia intr-o frumoasa melodie ( pe cand exista grupul ” Credo ” ) impreuna cu sotul ei , pastorul Razvan Mihailescu. Va doresc auditie folositoare ! Fiti binecuvantati din Sion !

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Marturii, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la URMANDU-L PE YESHUA… Marturii – ( 3 )

 1. Nina zice:

  O marturie extraordinara ! O cunosc pe sora Lidia. niciodata nu s-a batut cu pumnul in piept ca ar fi evreica. Dimpotriva are o inima de slujitoare asa cum are Domnul Ieshua, Fratele nostru. Cand ai o problema lasa totul la o parte si te asculta. se roaga cu tine si mijloceste pentru problemele prin care treci. Si dansa si sotul , fratele Razvan au inima de adevarati pastori slujitori.
  Dumnezeu sa-i binecuvinteze !

 2. Samy N. zice:

  Shalom. Ii cunosc pe sora Lidia si pe fratele Razvan. Fac o lucrare excelenta in stil harismatic la biserica Raul Vietii . Sunt intr-adevar doi oameni ai lui Dumnezeu care au ” spart gheata ” traditiilor si L-au inaltat pe Hristos Ieshua ( cum Ii spuneti voi mesianicii ). Adica s-au apucat sa creada toata Biblia , nu doar bucatele din ea cum fac majoritatea crestinilor de azi. Dumnezeu fie cu ei..

 3. Laura Lauden zice:

  O experienta de viata foarte frumoasa. Doamna Lidia chiar il iubeste pe Dumnezeu si ii este devotata. Ma bucur ca este evreica… eu sunt din acei evrei care cred ca evreii raman evrei indiferent de religia lor ( sunt si musulmani – din nefericire ).
  BaruKh Hashem …

 4. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Otniela iubita , va multumesc din inima pentru marturia sorei Dvs , Lidia Mihailescu.
  Dumnezeu sa dea har in continuare lucrarii la care a fost chemata.
  Fie binecuvantat Israel , oriunde ar fi in lume ! Amin !

 5. Madi zice:

  Shalom Otniela. Multumim pentru marturia sorei Lidia. Pe mine m-a zidit mult acest mesaj. Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe toti evreii din biserica, Intodeauna au fost o binecuvantare si au ajutat la inaintarea Evangheliei. Ma gandesc la bunicul tau , la fratele Wurmbrand si la multi altii. Fie binecuvantat Israel inaintea lui Dumnezeu !

 6. David J. Stoenescu zice:

  Sarut mana si shalom. Am ascultat marturia sorei Dvs , chiar i-am dato si mamei sa o asculte sa se mai invioreze aici pe pamant american. este foarte antrenanta si lucreaza asupra credintei. Mie intotdeauna mi-au placut marturiile personale. Aveti o sora minunata . Dumnezeu sa va binecuvinteze familia si lucrarea , Otniela fiica a Sionului.
  ( Fac parte dintr-o biserica care respecta si se roaga pentru evrei , mai ales pentru cei mesianici. Eu frecventez si biserica mesianica aici in Florida. Pot sa spun ca imi place foarte mult toata randuiala lor. ).

 7. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Foarte frumoasa marturisire de credinta…Multumersc Otniela, am simtit ca Dumnezeu S-a atins de mine prin aceasta marturie. Dumnezeu sa-i binecuvinteze familia , viata si mesajul sorei Dvs.
  Si ce frumos mai canta..! Shalom….

 8. Rachel zice:

  O intrebare. Spuneti-mi va rog, ce-l face pe un american- sa fie american, pe un francez- sa fie francez, pe un german- sa fie german, si pe Rut – evreica?
  Todah.

 9. Sima C. C. zice:

  Foarte frumos mesaj. Dumnezeu sa binecuvinteze familia Mihailescu, pe sora Dvs si pe sotul dansei. Sunt un cuplu superb. I-am vazut la o conferinta la Arad.
  Am si eu o intrebare . Evreii mesianici pastreaza evreitatea dupa mama ? Sau nu mai conteaza acest criteriu.
  Shalom. Multa binecuvantare !

  • Shalom, Sima C.C. ! Va multumesc pentru frumoasele aprecieri , in numele familiei Mihailescu.
   Evreii sunt si raman evrei , in primul rand dupa mama. In Biblie este mentionata mama. Sara a fost EVREICA, si nu Agar. Ishmael nu este evreu, in intelesul biblic clar, din el se naste un alt popor. Esau , desi a fost la inceput evreu, nascut din mama evreica – atentie in acest caz la familia lui Laban , rudele Rebecai , care erau evrei , inclusiv tiitoarele din aceasta casa , din care s-au nascut fiii lui Yakov – si-a vandut dreptul de intai- nascut , si Dumnezeu il scoate din Legamant. Domnul nostru Yeshua , S-a nascut dintr-o mama evreica , deci era foarte OK EVREU. Apostolul Pavel , si toti ceilalti apostoli s-au nascut din mame evreice.
   Acum, si cei care au tatal sau bunicul evreu , sunt si trebuie sa fie considerati evrei. Nu este bine sa li se ia evreitatea. Si cred ca trebuie sa revin la imparatul David , care se tragea din Rut moabita… Dumnezeu alege linia lui genealogica pentru nasterea lui Mesia. Slava Lui ! In Comunitatea Mesianica avem de toate , de aceea este asa de frumos. Avem evrei – evrei, dupa mama , avem evrei dupa tata, avem evrei dupa bunici , strabunici …si bineinteles frati scumpi dintre Neamuri, mesianici, care iubesc Israelul si s-au alipit de acest popor, ajutandu-l sa se regasesca prin rugaciunile si slujirea lor.
   Fiti binecuvantat din Sion !

 10. Rachel zice:

  De fapt intrebarea era adresata autoarei blogului:)

  • Draga Rachel, mai intai , Shalom.
   Chiar autoarea acestui blog iti raspunde. Intrebarea ta vizeaza diferenta clara dintre etnie si nationalitate. Etnie inseamna SANGE , ADN. Nationalitatea presupune semantic un spectru mai larg, implicand ideea de teritoriu. Nationalitatea poate fi romana , dar etnia poate fi turca , maghiara , evreiasca … Evreu roman, turc roman, maghiar roman etc.
   Ceea ce il face pe un francez, francez , NU ESTE NATIONALITATA ( apartenenta la un anumit teritoriu, sau religie ) ci sangele sau, sau mai bine zis orginile sale etnice. El poate fi francez in Franta, in Spania sau in SUA.
   Despre Rut… In primul rand Rut nu a fost evreica. Nici macar dupa casatoria cu Boaz, nici dupa aderarea ei la Iudaism. Ea a fost o straina alipita la poporul Domnului, caruia Dumnezeu i-a facut parte de un har deosebit. Pentru ca tuturor celor care se alipeau de Israel le era data promisiunea integrarii in popor, cu aceleasi drepturi. Si mi se pare foarte logic si foarte frumos. Din pacate , sangele nu se poate schimba , Rut si dupa casatorie ( prima oara a fost casatorita tot cu un evreu , de aceea Naomi si-a trimis ambele nurori , dupa moartea fiilor ei , inapoi la familiile lor ) se tragea tot dintr-o familie moabita, iar copiiii ei cu Boaz – de facto – au fost evrei numai dupa tata. Dar acest lucru IL proslaveste pe Dumnezeu, pentru ca EL atunci cand alege pe cineva , o face dupa INIMA , si nu dupa etnie. David , in cazul acesta , nu a avut o radacina evreiasca foarte pura , fiind ales pe considerentele lui Dumnezeu.
   Desigur, nu sunt de acord cu ghyiurul. Mi se pare o nemultumire sfidatoare la ordinea stabilita pentru fiecare dintre noi , de Insusi Adonai. Dumnezeu a pus ” margini ” si limite clare popoarelor. Nu ne putem razvrati impotriva ordiniii Lui. Rabi Shaul ne sfatuieste ( pentru ca el insusi a respectat acest lucru ) sa ramanem ” in starea in care am fost chemati ” inainte de Mantuire . Este minunat sa fii dintre Neamuri si sa ai parte de Chemarea la Mantuire. Domnul este proslavit mai mult pentru ca ” acelora carora le-a iertat mult IL iubesc mai mult.” Nu trebuie niciodata sa socotim Harul Lui zadarnic. Mantuirea aratata fratilor nostri dintre Neamuri este extraordinara , si ei SUNT EVREI SPIRITUALI, avandu-l de tata pe Avraam , parintele oricarui credincios. Inaintea lui Dumnezeu – prin aceasta MANTUIRE , si numai prin ea ( la Rut nu se aplica acelasi principiu, pentru ca nu era vorba despre materializarea unei Jertfe atotcuprinzatoare ) – intre Evrei si Neamuri nu este nicio deosebire. Cu totii suntem fratii Aceluiasi Frate mai mare.
   Marea datorie a fratilor dintre Neamuri , care au primit aceeasi Mantuire prin Har , este ” sa-l faca gelos pe Israel ” , ca sa-L poata primi pe Adevaratul Mesia. Deci Neamurile trebuie sa faca acest lucru ! Nu invers ! Nu ele trebuie sa fie geloase pe Israel, ci SA-L FACA GELOS PE ISRAEL , in slujirea fata de Dumnezeu.
   Fii binecuvantata din Sion !

 11. Valentina Radu zice:

  Mi-a placut foarte mult mesajul sorei Lidia Mihailescu. Dumnezeul parintilor ei sa o binecuvinteze. Si cantecul este minunat.. Sa ne ajute Domnul Ieshua sa fim gata pentru revenirea Lui. Shalom.

 12. Dana zice:

  Sabat Salom,

  Copiii lui Dumnezeu sunt minunati asemeni Creatorului lor : Yahve Nissi!
  Modestia , intelepciunea, dedicarea sunt cateva calitati care o careacterizeaza pe sora noastra Lidia.
  Pacea, sanatatea, binecuvantarea impreuna cu bucuria Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos sa va insoteasca mereu, sora Lidia.

  Timpul se scurge si au mai ramas cateva ore pana la inceperea Sabatului.
  Pericopa saptamanii este prezentata pe multe sit-uri mesiance dar eu am ales pentru dumneavoastra link-ul; http://www.about-torah.org/Teachings/Portions/htmlportions/Reeh.html

  Re’eh „Behold”

  Devarim (Deuteronomy) 11:26- 16:17 ; Is.54:11-55:5 Ac. 18

  The abundance of religions that exist today makes it difficult to discern the truth. Adding to this problem is the fact people have an inherent desire to believe and worship a god who fits into their own personal understandings. Unfortunately, worshiping a god that fits into our own personal belief system can lead us to worship false gods. To avoid falling into this trap, a person must be willing to admit that he or she does not fully understand God’s desires and motives. Putting aside personal beliefs is the only way to begin to see the true nature of HaShem. However, when we put aside personal beliefs we must fill the void with a new understanding. The only new understanding that is acceptable to HaShem is an understanding founded on the Torah. This is because the Torah is the only stead fast truth that exists. In fact, Tehillim 119:142 in the Complete Jewish Bible translated by David Stern states this „Your righteousness is eternal righteousness, and your Torah is truth.” Clearly the Torah is the truth. Therefore, the Torah should be the primary standard we use to discern the true nature of HaShem.

  Yeshua uses this analogy to explain to His Talmudim the importance of understanding the truth. Mathew 7:13-21 states „Go ye in through the strait gate, because wide is the gate, and broad the way that is leading to the destruction, and many are those going in through it; how strait is the gate, and compressed the way that is leading to the life, and few are those finding it! But, take heed of the false prophets, who come unto you in sheep’s clothing, and inwardly are ravening wolves.” Yeshua makes it clear these deceivers come in sheep’s clothing, therefore understanding the true nature of HaShem is critical if we want to avoid being decieved by false prophets useing our ignorance of the Torah to lead us astray. In fact, a false prophet’s most powerful weapon is the ability to tell individuals what they want to hear and present the teaching in the name of HaShem. Unfortunately, believers are often afraid to confront false prophets, because false prophets come appearing to have authority. In Re’eh HaShem makes it clear that false prophets are to be confronted, and if they are operating outside the bounds of Torah they have no authority.

  Devarim 13:1-4 states „If there arise among you a prophet, or a dreamer of dreams, and gives you a sign or a wonder, And the sign or the wonder come to pass, whereof he spoke unto thee, saying, Let us go after other gods, which thou hast not known, and let us serve them; Thou shall not hearken unto the words of that prophet, or that dreamer of dreams Ye shall walk after the LORD your God, and fear him, and keep his commandments, and obey his voice, and ye shall serve him, and cleave unto him.” A prophet’s use of signs and wonders is not sufficient proof that the prophet is a prophet of HaShem. According to the passage, the only way to determine a false prophet is if the prophet leads individuals away from serving HaShem. When false prophets arise in the future the Torah is going to be the most important tool believers have. Revelations 13:11-14, states: „another beast coming up out of the earth; and he had two horns like a lamb, and he spoke a dragon. And he exerciseth all the power of the first beast before him, and causeth the earth and them which dwell therein to worship the first beast, whose deadly wound was healed. And he doeth great wonders, so that he maketh fire come down from heaven on the earth in the sight of men, And deceiveth them that dwell on the earth by the means of those miracles which he had power to do in the sight of the beast; saying to them that dwell on the earth, that they should make an image to the beast, which had the wound by a sword, and did live.” Signs and wonders will not guarantee that an individual isn’t a false prophet. In fact signs and wonders will deceive many into believing the anti-Christ is a prophet of HaShem. Relying on signs and wonder does not replace the spiritual discernment of the Torah.

  Mathew 7:15-20 states „Beware of false prophets, which come to you in sheep’s clothing, but inwardly they are ravening wolves. Ye shall know them by their fruits. Do men gather grapes of thorns, or figs of thistles? Even so every good tree bringeth forth-good fruit; but a corrupt tree bringeth forth-evil fruit. A good tree cannot bring forth evil fruit, neither can a corrupt tree bring forth good fruit. Every tree that bringeth not forth good fruit is hewn down, and cast into the fire. Wherefore by their fruits ye shall know them.” Yeshua makes it clear that it is by his or her fruit a false prophet can be recognized. In Devarim 13:1-4 it is clear that the good fruit is fruit that leads individuals back to obedience. Therefore, the desirable fruit of a true prophet is not based on signs and wonders. The good fruit of one of HaShem’s prophets, it is founded on the Torah. In other words, a true prophet of HaShem produces fruit that is acceptable by the standard of Torah.

  The anti-messiah and other false prophets feed on the innate human desire to experience the miraculous. Therefore, false prophets rely on signs and wonders to convince believers they are HaShem’s prophets. As a result, many individuals have been deceived into following false gods. Yeshua warns us of this danger in Mathew 24:24 when He states „There shall arise false Messiahs, and false prophets, and shall show great signs and wonders; insomuch that, if it were possible, they shall deceive the very elect.” The reason the elect are not deceived is because of the fruit of Torah. As we can see in Devarim 13:1-4 which states „If there arise among you a prophet, or a dreamer of dreams, and gives you a sign or a wonder, And the sign or the wonder come to pass, whereof he spoke unto thee, saying, Let us go after other gods, which thou hast not known, and let us serve them; Thou shall not hearken unto the words of that prophet, or that dreamer of dreams Ye shall walk after the LORD your God, and fear him, and keep his commandments, and obey his voice, and ye shall serve him, and cleave unto him.” In fact, in Revelations 12:17, it is this ability to discern false prophets that causes the dragon to turn against the women’s offspring who keep the commandments and have the testimony of Yeshua. Signs and wonders can be produced by lies. However, the Torah is the truth. Therefore, as followers of Yeshua we should cling to the Torah and not hastily follow signs and wonders.
  By Rabbi Yaakov ben Yosef.
  ­
  Spor la studiul Torei!

 13. Adina S. zice:

  Multe multumiri pentru interviul sorei Dvs, Otniela. Un mesaj scaldat in caldura credintei si in umilinta , asa cum le sta bine adevaratilor copii ai lui Diumnezeu. Intr-adevar se merita sa lasam totul la o parte pentru slujirea Domnului Iesua.
  Cantecul este minunat ! Domnul fie laudat pentru toti evreii care L-au primit pe Mesia cel adevarat si au suferit pentru El purtandu-I crucea. Shalom ..

 14. Dan Konner zice:

  Shabbath Shalom , Ahoteinu ! Frumos speechul Lidiei.. ADONAI sa o binecuvinteze. Rugaciunea mea si dorinta mea este ca toti evreii asimilati sa vorbeasca mai mult despre un Dumnezeu care e a lui Israel, si despre un viitor in Imparatia Shabatica , in sanul acestui popor. Chiar daca nu apartin multi la congregatiile mesianice ei tot trebuie sa ajunga la deschidere mai mare fata de Mesia evreu. Dar cred ca Dumnezeul Lui Abraham lucreaza si vom vedea lucruri mari in viitor caci Meshiach vine.
  Baruch ata Adonai Elocheinu, Melekh ha Olam, ahsher kidshanu bedvarecha, ve natahlanu et Yeshua me shehaynu , ve tivanu le oat oar la Olam . Ahmaim.

  • Albert Kindberg zice:

   Shalom U Vracha ! De acord cu tine Dan. Te salut ve Meshicha. Pentru acest lucru mijlocim si ne rugam , toti evreii mesianici sa se vitalizeze sub steagul lui Adonai Elohim. Sa-L prezinte pe Yeoshua asa cum este EL: Sfantul lui Israel.
   Amen ..Shevua tov !

 15. un ucenic zice:

  da , aceasta sora are cu-adevarat o relatie adevarata cu Domnul Isus. mi-a placut pentru ca L-a asezat pe Rege acolo unde trebuie sa fie.
  shalom. multam de articol.

 16. Mihai Costea zice:

  Shalom. O-ho ma bucur extraordinar sa dau de familia Mihailescu pe blogul dvs Otniela. Nu stiam ca sora Lidia va e sora. Va seamana mult in slujire.
  Dumnezeu sa le binecuvinteze slujirea de la Riul Vietii, si dansei si fratelui Razvan. Sunt doi oameni predati lui Dumnezeu.

 17. Lisa zice:

  Todah Otniela pentru marturia sorei tale. Mi s-a intarit credinta. Dumnezeu sa o binecuvinteze pe ea si familia ei. Baruch HaShem !

 18. Anca Gore zice:

  Multumesc frumos Otniela. O marturie atat de frumoasa ca te unge la inima. Cu adevarat relatia cu Domnul este singura care ne deschide poarta vesniciei.
  Dumnezeu sa o binecuvinteze pe sora Lidia si sa-i dea har in continuare in lucrare. El sa-i binecuvinteze pe toti evreii mesianici , sa-i protejeze de orice rau. Iubim Israelul si sa ne rugam pentru el. Shalom..

 19. Shalom , Prieteni ! Va multumesc pentru participarea la acest topic. Ma bucur ca marturia Lidiei Mihailescu v-a placut, si v-a ajutat sa va regasiti in relatia personala cu Mantuitorul nostru Preaiubit. Aceasta ne va ramane calauza in viata , si cu ea vom pleca in vesnicie.
  Fie ca partasia scumpa a Duhului Sfant sa va insoteasca in fiecare zi , pana la Revenirea Domnului nostru . Fiti binecuvantati cu totii din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s