Inainte de Revenirea lui Mashiach… ( a )


  … RAZBOAIE SI PANICA

         
De la smochin invatati pilda lui: cand ii fragezeste si infrunzeste mladita , stiti ca vara este aproape. Tot asa si voi , cand veti vedea aceste lucruri , sa stiti ca Fiul omului este aproape , este chiar la usi . Adevarat va spun ca nu va trece neamul acesta pana se vor intampla toate aceste lucruri ( Matei 24: 32-34 ).
Analizand evenimentele speciale dinaintea R
evenirii lui Yeshua Ha Mashiach  , trebuie sa tinem seama de doua aspecte deosebit de importante : in primul rand vor fi razboaie si vesti de razboaie , insa credinciosii nu trebuie sa se inspaimante , deoarece lucrurile acestea trebuie sa se intample ( v. Marcu 13: 7 ). In al doilea rand,  Domnul va reveni pe neasteptate , ca un hot in noapte ( v Matei 24: 42-44 ). Acestor doua evenimente li se mai  adauga si invatatura clara a lui Mesia  conform careia o anumita generatie din istoria omenirii trebuie sa recunoasca semnele adevarate care indica Revenirea glorioasa, pe nori, a Fiului lui Dumnezeu. Dupa parerea mea,  generatia noastra traieste deja in aceasta perioada , in care ne putem astepta oricand la Revenirea Domnului nostru , mai ales ca , dupa reintoarcerea evreilor in Tara Promisa si reinfiintarea Statului evreu in anul 1948 , Israelul a fost restaurat din punct de vedere national si teritorial ; in plus in 1967 a avut loc recucerirea Ierusalimului.
Astazi presa israeliana si internationala aloca spatii largi stirilor legate de programul atomic al Iranului  si de posibilitatea interventiei in forta a armatei israeliene,  pentru a impiedica acest stat radical islamic sa-si duca planurile diabolice la indeplinire.  Subiectul este dezbatut pe larg in talkshow-uri , emisiuni radio si editoriale. Analistii politici incearca sa realizeze cat mai multe scenarii plauzibile pentru viitor.   In acest sens Shaul Mofaz, cunoscutul om politic,  fost vice-prim- ministru a afirmat ca un atac preventiv,  cu arme conventionale , din partea Israelului este inevitabil. In acelasi timp, marile puteri europene , cum ar fi Germania , Franta si Marea Britanie, isi declara sustinerea neconditionata pentru Israel , in fata amenintarilor la adresa acestui stat.
In editia din 22 iulie 2009 a cotidianului Ha` Aretz , jurnalistul israelian Aluf Benn a scris despre noua orientare a politicii externe americane. Daca initial Statele Unite ale Americii amenintau Iranul cu atacuri aeriene asupra laboratoarelor sale de cercetare nucleara , acum americanii au adoptat o strategie mai diplomatica , incercand sa convinga pe un ton mult mai bland statul islamic sa renunte la visele sale utopice  de a deveni o putere atomica mondiala.
In acest context trebuie mentionata si pozitia lui Ben Morris , istoric sionist cu vederi de stanga , de la Universitatea Ben Gurion din Neghev.  In data de 18 iulie 2008 , acesta a scris un articol in vestita publicatie americana  New York Times intitulat Bombele ca mijloc de intimidare impotriva razboiului  , din care citez: ” Este foarte posibil ca Israelul sa atace instalatiile atomice din Iran in urmatorii 2 ani. Daca acest lucru se va intampla, este de dorit ca atacul sa fie unul cat se poate de eficient, deoarece daca israelienii nu reusesc sa stopeze programul atomic iranian, probabilitatea unui razboi nuclear in Orientul Apropiat va fi foarte mare.”  
Daca planurile statului radical islamic nu vor fi anihilate la timp , Israelul va trebui sa lupte impotriva viitoarei puteri atomice. Actualmente regimul islamic de la Teheran sustine financiar si logistic 2 grupari teroriste : Hamasul in Fasia Gaza si Hezbollahul shiit in Liban. Cu toate ca, din punct de vedere geografic, Iranul se afla la mare departare de Israel, presedintele Mahmud Ahmadinedsad a declarat in repetate randuri ca statul evreu trebuie sa dispara complet de pe harta lumii. Evident astfel de declaratii amenintatoare ne amintesc de cele ale nazistilor impotriva evreilor de acum 7 decenii, amenintari care au fost puse in final in practica, iar consecintele dezastruoase ale acestora nu le mai discutam.
Situatia politica actuala nu este critica numai pentru Israel, ci pentru intreaga lume. Daca se va declansa un razboi de proportii in Orientul Apropiat , cu arme neconventionale de distrugere in masa si cu arsenal atomic, cu siguranta un astfel de conflict nu se va limita doar la regiunea respectiva. Se pot face o multime de speculatii apocaliptice , deoarece posibilitatile de interpretare a informatilor curente sunt nenumarate , insa afirmatiile profetice ale Sfintei Scripturi ne ofera o imagine cat se poate de clara in legatura cu evenimentele viitoare. Astfel , in zilele de pe urma , orasul Ierusalim va deveni ” un potir de ametire pentru toate popoarele de primprejur… o piatra grea pentru toate popoarele. ” ( Zah 12: 2-3 ). Aceasta nu este insa totul , Sfanta Scriptura mai spune ca ” in ziua aceea , Domnul ii va ocroti pe locuitorii Ierusalimului.” ( Zah 12: 8 ), iar Israelul se va confrunta, intr-o intalnire de ” restituire spirituala”,  cu Adevaratul Mashiach , ” Cel pe care L-au strapuns.” ( Zah 12: 10 ).
Numai cu ajutorul Intelepciunii divine,  si prin calauzirea Duhului Sfant  putem ajunge la o intelegere corecta a Voiei lui Dumnezeu in ce priveste Israelul,  si toate celelalte natiuni. Astazi ne aflam, intr-adevar , in fata provocarii de a interpreta conform Scripturii vestile de razboi care ne infioara sufletele.  Pentru a intampina cu bine aceasta provocare, trebuie sa ne ferim sa ne cufundam in pesimism sau intr-un optimism neconform cu realitatea ,  ci mai degraba sa traim in fiecare zi respectand invataturile biblice, in asa fel incat sa fim pregatiti pentru Revenirea neasteptata a Domnului nostru Preaiubit ( Matei 25: 1-13 ).

( Comentariu de Otniela ,   dupa un articol preluat din cotidianul Jerusalem Post ;  August  –  2012 )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Stiri, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Inainte de Revenirea lui Mashiach… ( a )

 1. Samuel Clinard zice:

  shalom.. very good comment Otniela. It is so, I m much involved in Yeshua is coming sooner than we expect. so we need to stay straight in His promisses.
  Be blessed for Zion sake. Meshiach is near !!!!!

 2. Sima C. C. zice:

  Un subiect foarte incitant …Cu totii asteptam sa se intample ceva in zona aceea care e ca un butoi de pulbere. Cred ca Dumnezeu nu ne va parasi si nu-l va parasi nici pe Israel. Mai mult ca niciodata , CREDINTA si SPERANTA. Domnul este la carma !
  Shalom. Fiti binecuvantati toti vizitatorii acestui sait, nu mai putin amfitrioana. Sarut mana.

 3. Matei Claudiu Arghire zice:

  Eu cred ca lucrurile trebuie sa duca spre o dezamorsare. Cred in Adevarul biblic suta la suta. Stiu ca tot ce Dumnezeu promite se implineste, mai devreme sau mai tarziu. Pentru noi cei care Il urmam pe Domnul Ieshua , important e sa fim cu El in fiecare zi.
  Desigur toti trebuie sa ne implicam prin rugaciune. Cea mai frumoasa rugaciune este cea pentru Pace. Insa ea trebuie sa fie mai intai in inima si apoi va fi si pe pamant. ” Ferice de facatorii de pace …” Amin ! Domnul sa le dea Pacea Lui si musulmanilor. Si ei au nevoie de Ieshua.

 4. Stephanie zice:

  Yes Otniella. a very well -succeded commentary. I have to admit that Messiah is to come very soon. let s have a wonderful waiting for our Saviour being prepared each day of our life.
  bless you praying for you dear Otniela – Daughter of Zion. Shalom !!!!

 5. Bogdan zice:

  Sarut mainile , Otniela. Bun articol ati postat ! Eu cred ca Scriptura trebuie sa se implineasca. Cred ca Israelul va fi protejat divin , asa cum a mai fost in istorie , ca Dumnezeu va lupta pentru Israel in lupta de la Armaghedon. Cred ca existenta acestui stat este un miracol. Dumnezeu nu-i va lasa pe evrei fara aparare.
  Nu stiu daca noi cei din Biserica vom prinde aceste lucruri in trup pe pamant. Eu unul ma straduiesc sa prin Rapirea ( cred in Rapire ) si acest lucru ma face sa-mi revizuiesc viata in fiecare zi. Multumim pentru articole Otniela. Mama va trimite toate gandurile si rugaciunile ei. Dumnezeu sa va binecuvinteze !

 6. Valentina Radu zice:

  Nu stiu daca vestile sunt linistitoare. mai curand nu sunt. ce trebuie sa ne tina langa Domnul , chiar in mijlocul vestilor de razboaie este credinta.
  Dumnezeu sa ne dea tuturor pacea Lui.trebuie sa ne rugam pentru partea aceasta din lume. Sa ne rugam pentru pacea Ierusalimului. Shalom.

 7. Dana zice:

  Shabbat Shalom !
  Yeshuah Ha Masiah este aproape sa revina asa cum S-a inaltat la cer va reveni pe pamant. Majestatea Sa respecta momentul in coordonatele de timp si spatiu. Daca spatiul este foate bine stiut ( Faptele Apostolilor cap.1) timpul este sub autoritatea Tatalui ( Ieremia 1:11).

  In continuare va invit sa studiem parashaua saptamanala care este comentata de organizatia Messianic Bible.

  This week’s Parsha (Torah Portion), which is called Va’etchanan (And I Pleaded), will be read during the Shabbat (Saturday) morning service in synagogues around the world this week. Please read along with us; we know you will be blessed!

  VA’ETCHANAN (And I Pleaded)
  Deuteronomy 3:23–7:11; Isaiah 40:1–26; Matthew 23:31-39

  “At that time I pleaded with the Lord: “O Sovereign Lord, you have begun to show to your servant your greatness and your strong hand. For what god is there in heaven or on earth who can do the deeds and mighty works you do? Let me go over and see the good land beyond the Jordan—that fine hill country and Lebanon.” (Deuteronomy 3:23–25)

  In this week’s Parsha, we read that God told Moses that he would not cross
  over the Jordan River to go into the Promised Land. The Israelites would cross
  without him, under the leadership of Joshua.

  Last week, in Parsha Devarim (Words), on the east side of the Jordan, Moses recounted to the Israelites the giving of the Torah, the appointment of leaders, the 12 scouts who were sent to into Canaan, and the giving of the land on the east side of Jordan to the tribes of Reuben and Gad, and the half-tribe of Manasseh.

  This week’s Parsha begins with Moses’ remembrance of how he implored God to allow him to enter the good land beyond the Jordan (Deuteronomy 3:23-27).

  God, however, refused and instructed him to ascend a mountain so that he could seethe Promised Land.

  “Go up to the top of Pisgah and look west and north and south and east. Look at the land with your own eyes, since you are not going to cross this Jordan.”(Deuteronomy 3:26)

  The Promised Land was Moses’ dream, vision, and goal. And after all his hard work, and all the complaining and trouble he put up with, not only was he not allowed to enter, but he had to support his successor who would—Joshua.

  Here is a true test of character: not only accepting that we won’t have our heart’s desire, but also being happy for those who will, and even encouraging them.

  Still, imagine the disappointment of Moses at not being personally able to experience the fulfillment of God’s promise!

  Because Moses disobeyed God and struck the rock, instead of
  speaking to it (Numbers 20:11), Moses was not allowed to
  enter the Promised Land. God did allow him to see it from a
  distance from atop the Pisgah mountain range, which is east
  of the Jordan River.

  How Should We Respond When God Says NO?

  Sometimes, we desperately want something with all of our heart and soul. We plead with God over and over again, but in the end, He refuses to grant our request.

  We can learn how to respond to these situations through the example of Moses and other Bible characters, such as King David.

  When King David’s infant son from his adulterous affair with Bat Sheva became gravely ill, David begged God to spare the child’s life. He fasted and prayed and prostrated himself face to the ground all night (2 Samuel 12:16).

  Nevertheless, the child died.

  How did King David react to God’s decision?

  When David learned that his child was dead, he picked himself up, washed and anointed himself, changed his clothes, and went into the house of the Lord and
  worshiped. Then he went home and ate something (2 Samuel 12:20).

  What a picture of submission to the will of God!

  David realized that God in His wisdom had made His judgment, and he accepted it, recognizing God’s divine rule and sovereignty.

  In the Brit Chadashah (New Covenant), we see an example of perfect submission in Yeshua HaMashiach (Jesus the Messiah).

  Even He was met with the answer ‘No’ from His beloved Father. In the Garden of Gethsemane, Yeshua asked if the cup of suffering could be taken from him.

  “My Father, if it is possible, may this cup be taken from Me. Yet not as I will, but as You will.” (Matthew 26:39)

  Although Yeshua was sorrowful and deeply distressed to realize the terrible suffering He’d endure, even death on a cross, He submitted to the will of God, saying,

  “O My Father, if it is not possible for this cup to be taken away unless I drink it, may Your will be done.” (Matthew 26:42)

  (In Hebrew, the Garden of Gethsemane is called Gat Shemanim (oil press). Shemanim is the plural form of shemen, the Hebrew word for oil.)

  Since oil represents the anointing of Ruach HaKodesh (Holy Spirit), it was an appropriate place for Yeshua to submit to the will of his Abba (Father) and receive an anointing to carry it out.

  “Although He was a Son, He learned obedience from the things which He suffered.”(Hebrews 5:8)

  What can we learn from Moses, David and Yeshua?

  We learn that there will be times when God’s resounding NO may cause us pain and sorrow. We can also learn that God says no for a variety of reasons; for instance, in the case of Moses and David, the consequences of sin was involved.

  In the case of Yeshua in the Garden of Gethsemane, there was but one way for the will of God—mankind’s redemption from sin—to be accomplished.

  From these examples, we can also see that if we graciously accept and trust God’s answer of no, our trials may refine our character and make us more like Yeshua.

  May we all be wise enough to recognize when God is saying no.

  Encouraging the Next Generation

  “But commission Joshua, and encourage and strengthen him, for he will lead this people across and will cause them to inherit the land that you will see.” (Deuteronomy 3:28)

  Just as God told Moses to encourage Joshua to cross over the Jordan and to take the next generation into the Promised Land, we may also be called to pass the torch of faith to the next generation.

  This Parsha discusses this very thing – the importance of encouraging and strengthening the next generation to follow God, perhaps even more wholeheartedly than we do!

  In Deuteronomy 4, God commands us to teach His Torah to the generations to come:

  “Teach them to your children and to their children after them.” (Deuteronomy 4:9)

  Observing and doing the commandments of God is to be our wisdom and understanding in the sight of all the peoples. God’s people should be known as a wise and understanding people.

  “Observe them carefully, for this will show your wisdom and understanding to the nations, who will hear about all these decrees and say, ‘Surely this great nation is a wise and understanding people.’” (Deuteronomy 4:6)

  “One of the teachers of the law came and heard them debating. Noticing that Jesus had given them a good answer, he asked Him, ‘Of all the commandments, which is the most important?’” (Mark 12: 28)

  This Torah portion contains the Shema, the most famous prayer in Judaism, which Observant Jews recite daily.

  “Shema Yisrael, Adonai Eloheinu, Adonai Echad (Deuteronomy 6:4),” which means “Hear, O Israel: the Lord our God, the Lord is One.”

  The Hebrew word shema does not only imply hearing, but also listening and actingupon what is heard.

  Yeshua highlighted the importance of this passage when the Scribes asked Him which was the first and most important commandment. He answered, “Shema Yisrael…”(Mark 12: 28-31).

  The Shema is an affirmation of the basic tenets of Jewish faith. It is also a declaration of faith in one God for a nation surrounded by a sea of pagans
  worshiping a variety of false gods.

  The verses that follow the initial words of the Shema (listen, hear, do) is commonly called the V’ahavta (and you shall love). It expresses Israel’s duty to love God with all her heart, soul, and might.

  “Love the LORD [YHVH] your God with all your heart and with all your soul and with all your strength.” (Deuteronomy 6: 5)

  The Shema reflects the first instance in human history that the love of God was demanded in any religion. In fact, the love of God is the distinctive mark of a true worshiper.

  What is love of God? The First Letter of John provides a wonderfully succinct answer:“For this is the love of God, that we keep His commandments. And His commandments are not burdensome.” ( 1 John 5:3)

  The V’ahavta also reveals that loving God involves what we say. We are to teach His commandments to our children and speak about the Word of God all day long.

  “Impress them on your children. Talk about them when you sit at home and when you walk along the road, when you lie down and when you get up.” (Deuteronomy 6:7)

  We are even to go so far as binding God’s word as a sign on our hand and between our eyes. In other words, loving God involves not only what we say and teach, but what we think and do.

  “And you shall bind them for a sign on your hand, and they shall be as frontlets between your eyes.” (Deuteronomy 6:8)

  Observant Jewish men keep this commandment literally with the custom of putting on ‘tefillin’, little leather boxes containing these verses that are worn on the head and arm.

  These Jewish men are wearing tefillin while they
  pray at the Western (Wailing) Wall in Jerusalem.

  The love of God involves where we go and how we live. Therefore, the Word of God is also to be written on the doorposts of our house and on our gates.

  “You shall write them on the doorposts of your house and on your gates.” (Deuteronomy 6:9)

  Jewish people observe this part of the Shema by affixing a mezuzah (doorpost) to the right-hand side of the doorpost of the outer entrance to every dwelling room in the house.

  This little box contains a parchment on which the Shema is carefully handwritten, as well as Deuteronomy 11: 13-20 and Numbers 15: 37-41. The Hebrew word Shaddai(Almighty) is written on the back of the parchment.

  The mezuzah is a symbol of God’s watchful care over the house and its occupants. It is a reminder to everyone who goes in and goes out that this house is devoted to God and keeping His commandments.

  The mezuzah is in itself a declaration: “As for me and my household we will serve the Lord.” (Joshua 24:15)

  The mezuzah is affixed to the right-hand side of the doorpost of the outer
  entrance to every dwelling room in the house.

  Haftarat Va’etchanan (Prophetic Portion)

  “Comfort, yes, comfort My people, says your God. Speak comfort to Jerusalem, and cry out to her that her warfare is ended, that her iniquity is
  pardoned, for she has received from the Lord’s hand double for all her sins.” (Isaiah 40:1-2)

  This Shabbat is called the Sabbath of Comfort, “Shabbat Nachamu,” the first of seven haftarahs of consolation that lead up to the holiday of Rosh Hashanah (Jewish New Year).

  Because the prophetic reading for Parsha Va’etchanan follows Tisha B’Av, a time of severe judgment against Israel, God’s message of comfort and encouragement to His people, Israel, through the prophet Isaiah is read.

  “As the mountains surround Jerusalem, so the Lord surrounds His people
  both now and forevermore.” (Psalm 125:2)

  Even today, Isaiah is a voice crying out to comfort Israel for her suffering, and to proclaim to her the Restoration of Zion. All those who love Jerusalem are commanded to comfort Israel.

  “You who bring good tidings to Zion [m’vassert Tzion-messenger of good tidings to Zion], go up on a high mountain. You who bring good tidings to Jerusalem, lift your voice with a shout, lift it up, do not be afraid; say to the towns of Judah, ‘Here is your God!’” (Isaiah 40: 9)

  To share the ‘good news’ (gospel) in Hebrew is levasser. The word used in this verse is the feminine form – a female messenger bringing the good news to the people of Israel. God is calling His people up into the mountains of Israel to proclaim ‘good tidings’ to Jerusalem.

  “See, the Sovereign Lord comes with power, and His arm rules for Him. See, His reward is with Him, and His recompense accompanies Him. He tends His flock like a shepherd: He gathers the lambs in His arms and carries them close to His heart; He gently leads those that have young.” (Isaiah 40: 10-11)

  http://www.messianicbible.com

  Shabbat Shalom from all of our ministry staff !

 8. Dana zice:

  V’ahavta – Love The Lord Thy God ( din Hebrew – English , translit. Bible )

  Ve-Ahavta et Adonai Eloheicha

  Bekhol Levavcha, kol Levavcha

  Ve-Ahavta et Adonai Eloheicha

  Bekhol Nafshecha

  Vehayu Hadvarim Ha’ela

  Asher Anochi Metzavcha Hayom

  Al Levavcha ve’al Nafshecha

 9. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Ati deschis un subiect care se cerea dezbatut de noi urmasii lui Iesua. Desigur daca ne-am da seama de importanta rugaciunilor noastre poate ne-am ruga mai mult. Domnul Iesua S-a rugat mai mul decat noi toti.
  Israelul intotdeauna a avut dusmani. Daca vom citi Vechiul Testament ne vom uimi cum a putut acest popor totusi ramane in istorie ! De ce este urat ? Pentru ca este ales si pentru ca Dumnezeu il iubeste.
  Trebuie sa ne rugam pentru pace. Si sunt sigura ca Dumnezeu va aduce pacea insa nu inainte de venirea Fiului Sau. Numai El poate darui pacea caci este Printul pacii. Va fi pace pe pamant atunci cand oamenii Il vor cauta pe Fiul lui Dumnezeu.
  Vreau sa o salut pe Otniela , sora noastra draga , si pe toti vizitatorii ei cu aceasta melodie care mie imi place foarte mult. Se canta si in biserica noastra, care nu intamplator a inceput sa se roage mai mult in ultima vreme pentru Israel. Shalom si har.

 10. barthimeu zice:

  Istoria modernă ( e vorba de pasivitatea din perioada premergătoare celei de-a Doua Conflagrații ) ar trebui să fie o lecție învățată pentru liderii mondiali.
  De aceea consider că sunt întrunite sufragiile pentru un atac preventiv împotriva Iranului, ca membru al Axei Răului.
  Cu cît mai repede, cu atît mai bine!

 11. Rares M. zice:

  Un comentariu de mare actualitate. Sunt de acord cu cele afirmate de D-voastra , Otniela. O intrebare am. Ati afirmat ” Dupa parerea mea, generatia noastra traieste deja in aceasta perioada , in care ne putem astepta oricand la Revenirea Domnului nostru , mai ales ca , dupa reintoarcerea evreilor in Tara Promisa si reinfiintarea Statului evreu in anul 1948…” Care este generatia despre care vorbeste Domnul Isus Ieshua ? Mai precis, cand incepe ea ?

 12. Laura Lauden zice:

  Shalom Otniela. Numai Dumnezeu poate salva Israelul ! HaShem sa-l ocroteasca si sa le dea pacea celor din Ha Eretz. Sa lupte EL cu toti dusmanii lui.

 13. un ucenic zice:

  shalom. Dumnezeu sa binecuvinteze Israelul cu pace. sa le dea si arabilor mantuirea in domnul nostru Iesua Mesia. pace fie intre zidurile acestei tari..Amin.

 14. Marian Chioveanu zice:

  Cu Shalom va salut si eu din USA. Ati deschis un subiect de mare actualitate. Dumnezeu va lucra si nu-si va parasi poporul. Stiu ca El va gasi o cale. El poate totul si toate planurile sale din profetiile Bibliei se vor implini. Dumnezeu fie cu Israel !

 15. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  Sarut mainile duduie Otniela. Un comentariu fierbinte , pentru ca zona aceea asa cum spunea cineva aici la comentarii , este foarte fierbinte.
  Stiu ca Dumnezeu tine in maini toate lucrurile dar nici omul nu trebuie sa stea cu mana in san. Daca vine cineva in casa ta sa te prade nu vei sta sa privesti dezastrul. Cred ca oricine se apara este indreptatit.

 16. Luigi zice:

  Desigur…sunt de acord. Cand cineva navaleste peste tine si nu te lasa sa traiesti linistit in casa ta ..trebuie sa te aperi. Dumnezeu fie cu Israel ! Shalom..

 17. Amedeo Roth zice:

  Aveti mare dreptate in cele afirmate. O intrebare se ridica din punctul meu de vedere, ca evreu. De ce totusi am suferit noi ca popor in lumea aceasta , condamnati aproape de toti ? De ce Shoahul ? si toate pogromurile ? si toti Hitlerii ? suntem noi mai rai decat altii ?
  Astept raspunsul unei evreice mesianice, doamnisoara /doamna Otniela.
  HASHEM fie cu Israel. Shalom Aleichem !

  • Shalom U `vracha , Domnule Roth !
   Baruch Habba pentru vizitele pe acest site. Ma bucur ca v-ati apropiat de mesianici. Este nemeritat de bine ca ATI INDRAZNIT…Sunt sigura ca HaShem va va rasplati cautarile. Cred ca ati studiat marturisirea de credinta mesianica sau macar, rasfoind acest blog , stiti ca noi IL onoram pe Yeshua Ben Jozef Ben David , pe care IL consideram Adevaratul Mesia , atat al evreilor cat si al neamurilor.
   La intrebarea Dvs :” De ce totusi am suferit noi ca popor in lumea aceasta , condamnati aproape de toti ? De ce Shoahul ? si toate pogromurile ? si toti Hitlerii ? suntem noi mai rai decat altii ?” mu se poate da un raspuns foarte convingator. De ce ? Pentru ca CEL care tine toate lucrurile in Maini , inclusiv paharul suferintei , are versiunea Sa. Si pentru a o cunoaste trebuie sa ne apropiem de EL in termenii pe care EL ni-i pretinde. Trebuie sa citim Biblia , Tanakh-ul si Brit Chadasha , sa vedem ce ne cere Dumnezeu ; ce ne-a cerut Dumnezeu de-a lungul timpului, noua ca popor ales. Si daca I-am respectat toate Poruncile , onorandu-L cu ascultarea noastra. In general cui i se da mult , i se cere mult. Unde am gresit noi ca popor ? Unde L-am intristat peste masura de mult , incat sa-L determinam uneori sa-Si intoarca Fata de la noi. Este bine sa incepeti sa -l cititi pe Yesheiahu, din Tanakh, si paralel sa cititi Evangheliile, una cate una, din Brit Chadasha. ADONAI sa va dea Putere , prin Ruach Ha Kodesh.
   Faceti va rog acest lucru , si apoi vom mai vorbi. Sunt sigura ca parcurgand aceste texte sfinte, dilemele si intristarile Dvs se vor risipi. Dumnezeu sa va mangaie inima. Fiti binecuvantat din Sion, si pentru Sion.

   • Laura Lauden zice:

    Shalom Alechem > Otniela ! Ceea ce spui tu este foarte frumos..dar cum sa-i spun eu tatalui meu care si-a pierdut surorile in lagarul nazist , sa citeasca Biblia si mai ales ceea ce voi numiti Brit Hadasha, Noul Testament ? Crezi ca ma va asculta ? Tatal meu multa vreme nici la sinagoga nu a mai mers pentru ca nu mai credea in ADonai.
    Tu ai crescut printre crestini, noi mozaicii de multe ori ne-am ferit de ei, pentru ca la nevoie nu s-au grabit sa ne ajute. Imi pare rau sa spun aceste lucruri, stiu ca blogul tau e vizitat de multi crestini …dar de ce Holocaustul a fost provocat de crestini ? pentru ca toti apartenentii celui de-al treilea Reich s-au declarat crestini ( exista documente care imi sustin afirmatiile ).

   • Draga Laura ,
    Shalom Alechem !

    Ceea ce-mi spui este , fara doar si poate , ingrozitor. Cuvintele sunt atat de sarace sa poata acoperi si mangaia o asemenea suferinta. Nu noi , oamenii, putem vindeca o asa rana , pe care sufletul tatalui tau o poarta, probabil de zeci de ani. Exista insa UNUL care a suferit ( nu vom putea intelege si descrie Suferinta Sa niciodata ) pentru fiecare dintre noi , sa ne rascumpere din ghearele unui dusman cumplit. Si pentru ca ne-a rascumparat , are Putere si Stapanire asupra raului din vietile noastre. Da, EL il poate mangaia si elibera pe tatal tau.
    De aceea , pentru tatal tau , si pentru toti aceia care – au suferit pierderi
    inimaginabile , eu am un pasaj tanachic FOARTE DRAG sufletului meu : OSEA 6: 1-3.
    ” Veniti sa ne intoarcem la Domnul! Caci EL ne-a sfasiat , dar tot EL ne va vindeca ; EL
    ne-a lovit , dar tot EL ne va lega ranile.”
    Nu avem unde sa mergem…decat tot la Dumnezeul nostru. Adonay Elohey ha ivrim sa-l mangaie pe tatal tau.

   • Amedeo Roth zice:

    Shalom aleichem…Todah de raspuns si sfat . Eu citesc in Tanackh. Si citesc si Noul Testament de catva timp incoace. desigur sper sa primesc mai multe raspunsuri pe parcursul citirii. BaruKh HaShem !

 18. Anca Gore zice:

  Shalom. Eu ma gandesc tot la rugaciune. De ce sa se ajunga la razboi? de ce sa moara atatea vieti nevinovate? Dumnezeu poate sa aduca pacea. Iar noi cei din biserica lui trebuie sa stim ca avem putere in rugaciunile noastre. Atat cat mai suntem pe pamant , si Domnul inca n-a venit misiunea noastra este sa ne rugam pentru pace si pentru schimbarea intunericului in lumina. Dumnezeu sa binecuvinteze Israelul cu mantuire si pace !

 19. Fredy indraznetul zice:

  Oameni buni, mai clar de-atat nu se poate…Cand esti atacat trebuie sa te aperi. E legea firii, instinctul de conservare …etc. Nu se sta cu bratele incrucisate , in resemnare.
  Shalom.

 20. Teodora zice:

  Pt. Fredy. Niciodara sa nu punem la indoiala puterea rugaciunii.
  Mai inainte de lupta trebuie rugaciune. Numai rugaciunea ne poate schimba punctul de vedere.

 21. Adrian Boluda zice:

  De acord cu rugaciunea. Slava Domnului pentru aceasta usa de har. Dar nu trebuie sa ne rugam doar asteptand ca altii sa ne faca treaba. Neemia a reconstruit templul cu o mana pe Scriptura si cu una pe arme.
  Da , sunt de acord sa ne aparam cand suntem pradati si nerespectati pe propriul nostru pamant. Sarut mainile!

 22. Rebecca and Max T. Wolvin- Bonton zice:

  Schabbat Shalom > Otniella and all her visitors !
  We wish all of you to stay strong in our MeshiHa. Be blessed in Yeoshua s holy Name.
  ( very good post Otniella – HaShem be at your side ). Rebecca and Max.

 23. Dana zice:

  Sabat Salom,
  Pericopa Ekev
  Deuteronom.7:12-11:25 Isaia.49:14-51:3 Faptele Apostolilori 16:1-17:34

  http://www.about-torah.org/Teachings/Portions/htmlportions/Ekev.html

  No matter how much turmoil and strife enters our lives, we can trust that HaShem is steadfast in His commitment to the covenant. HaShem’s commitment to the covenant does not change, because HaShem does not change. Mal’akhi 3:6 states „I am the LORD, I change not; therefore you sons of Yaakov are not consumed.” Therefore, the covenant HaShem made with our forefathers is relevant in every generation. For example, Moshe relied on HaShem’s commitment to the covenant to establish a foundation for intercession. Shemot 32:9-14 states „And the LORD said unto Moses, I have seen this people, and, behold, it is a stiffnecked people: Now therefore let me alone, that my wrath may wax hot against them, and that I may consume them: and I will make of thee a great nation. And Moses besought the LORD his God, and said, LORD, why doth thy wrath wax hot against thy people, which thou hast brought forth out of the land of Egypt with great power, and with a mighty hand? Wherefore should the Egyptians speak, and say, For mischief did he brought them out, to slay them in the mountains, and to consume them from the face of the earth? Turn from thy fierce wrath, and repent of this evil against thy people. Remember Abraham, Isaac, and Israel, thy servants, to whom thou swore by yourself, and said unto them, I will multiply your seed as the stars of heaven, and all this land that I have spoken of will I give unto your seed, and they shall inherit it for ever. And the LORD repented of the evil which he thought to do unto his people.” Moshe was able to intercede for the Children of Yisrael because he placed his faith in HaShem’s promise to keep His covenant with Avraham.

  Relying on HaShem’s commitment to the covenant is also relevant for believers in Yeshua. HaShem’s commitment to the covenant is the only security believers have. In fact, HaShem’s commitment guaranteed that He would send a Messiah. Luke 1:73-77 states, „The oath which he swore to our father Abraham, That he would grant unto us, that we being delivered out of the hand of our enemies might serve him without fear, In holiness and righteousness before him, all the days of our life. And thou, child, shalt be called the prophet of the Highest: for thou shalt go before the face of the Lord to prepare his ways; To give knowledge of salvation unto his people by the remission of their sins.”Yeshua is an extension of HaShem’s commitment to fulfill the covenant He made with Avraham. Therefore, establishing faith in Yeshua makes us partakers of that covenant. In Ekev we can see that to function fully as partakers of the covenant we must be obedient, and remember.

  Before entering the Promised Land HaShem chose to edify the Yisraelites by reminding them that obedience would invoke the blessings of the covenant. Devarim 7:12-13 states, „Wherefore it shall come to pass, if ye hearken to these judgments, and keep, and do them, that the LORD thy God shall keep unto thee the covenant and the mercy which he swore unto thy fathers: And he will love thee, and bless thee, and multiply thee: he will also bless the fruit of thy womb, and the fruit of thy land, thy corn, and thy wine, and thine oil, the increase of thy cattle, and the flocks of thy sheep, in the land which he swore unto thy fathers to give thee.” As partakers of HaShem’s covenant the Children of Yisrael were guaranteed that when they walked in obedience they would receive the blessings of the covenant. HaShem used this guarantee to strengthen the Yisraelites faith and affirm that He is, as committed to the generation entering the Promised Land as He was to their fathers.

  For believers in Yeshua obedience is also required to be a servant in Yeshua’s covenant. Mathew 7:21-23 states „Not everyone that saith unto me, Lord, Lord, shall enter the kingdom of heaven; but he that does the will of my Father which is in heaven. Many will say to me in that day, Lord, Lord, have we not prophesied in thy name? and in thy name have cast out devils? and in thy name done many wonderful works? And then will I profess unto them, I never knew you: depart from me, ye that work iniquity.” The word for iniquity in this instance is anomia. The definition of anomia is, without the law, or lawlessness. Clearly, Yeshua is addressing the problems of being a spirit filled believer without obedience to the Torah. This spirit filled group, is able to cast out demons and operate in the spirit. However, they have drifted away from the covenant of Avraham by rejecting the Torah. As a result, this group has become disobedient. Not doing the will of HaShem as defined in the Torah, has led these spirit filled individuals away from the true covenant. As a result, they are no longer acceptable to Yeshua .

  Remembrance of the trials and struggles we have been delivered from is also, crucial for us to participate fully in the covenant of Avraham. Devarim 8:2-3 states „you shall remember all the way which the LORD thy God led thee these forty years in the wilderness, to humble thee, and to prove thee, to know what was in thine heart, whether thou would keep his commandments, or no. And he humbled thee, and suffered thee to hunger, and fed thee with manna, which you knew not, neither did thy fathers know; that he might make thee know that man doth not live by bread only, but by every word that proceeds out of the mouth of the LORD doth man live.” The act of remembering what HaShem has done, strengthens our faith and teaches us to trust HaShem as Avraham trusted Him. In fact, the righteousness of Avraham was based on faith. B’reisheet 15:5-6 states „he brought him forth abroad, and said, Look now toward heaven, and tell the stars, if thou be able to number them: and he said unto him, So shall thy seed be. And he believed in the LORD; and he counted it to him for righteousness.”

  Yeshua is a good example of how remembering the covenant establishes faith, so that we are more secure in our trust of HaShem. Mathew 4:2-4 states, „when he had fasted forty days and forty nights, he was afterward an hungered. And when the tempter came to him, he said, If thou be the Son of God, command that these stones be made bread. But he answered and said, It is written, Man shall not live by bread alone, but by every word that proceeds out of the mouth of God.” Yeshua was able to overcome the temptation of hunger, because He built His faith by remembering the covenant of HaShem. Therefore, the covenant of HaShem became more important than Yeshua’s struggle with hunger. As a result, of Yeshua’s strong faith Satan could no longer tempt Him with hunger.

  As believers in Yeshua the grafted branches as well as the native branches are partakers of all former covenants. Therefore, believers should become obedient to the Torah, and build a faith founded on remembering the covenants. Obedience to the Torah guarantees that we will receive and experience all the blessings of HaShem, because we are doing His will. Remembrance of the covenants helps strengthen our faith so that we can overcome our present struggles. Obedience coupled remembrance are critical for spiritual growth in the native branches as well as the grafted branches. In fact, obedience and remembrance establish the covenant of Yeshua by teaching us to do HaShem’s will and live by faith.

  By Rabbi Yaakov benYosef ­ ABOUT-Torah.org

  Spor la studiul Torei!

  • Shalom, Prieteni !
   Am citit comentariile voastre…Va multumesc pentru participarea la acest topic. Fiecare raspuns este important pentru mine, si sunt sigura , in egala masura, pentru toti vizitatorii acestui site. Dumnezeul Lui Israel sa va rasplateasca dragostea pentru Poporul Sau.
   Fiti binecuvantati din Sion ! O saptamana plina de Har !

   • Shalom , Dear Friends !
    Thanks very much for coming and visting my site. And also for your taking part at this topic. Your love for Israel , be sure , would be rewarded some day. I appreciate your answers and I `m waiting for you forward. May God of Israel surround all of you with His precious Blessings. Have an easy nice week !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s