Atentie la ” diguri ” !


  – Meditatie –

Deseori digurile vechi , patrunse de umezeala si adesea prost intretinute,  nu mai pot rezista presiunilor imense ale raurilor navalnice de munte. Deseori cantitati uriase de apa se revarsa peste terenurile din aceste zone nevralgice. Casele oamenilor    se prabusesc, animalele mor iar recoltele sunt distruse. Din pacate, in astfel de situatii, distrugerile nu se opresc doar la agenda materiala , multi oameni si-au pierdut vietile in urma acestor nemiloase revarsari.  Toate aceste lucruri se intampla din cauza digurilor subrede care nu mai rezista presiunilor , lasand apa sa invadeze pamantul.
Uneori si noi ne asiguram viata spirituala in spatele unor astfel de diguri. Poate ca ele imbraca forma unor bune intentii de-a oferi exemple demne de urmat. In aceeasi masura ele se pot concretiza in structurile bisericesti crestine,  in reguli de comportament,  sau in norme sociale universal acceptate. La un moment dat insa acestea incep sa se fisureze, si se prabusesc intr-o clipa datorita presiunii apelor. Degradarea valorilor morale prin influenta televizorului, a presei de scandal si a persoanelor publice care afiseaza un comportament indecent si-a pus din plin amprenta asupra sigurantei digului nostru spiritual. Chiar daca aveam impresia ca suntem in siguranta, cantitatile de apa au crescut tot mai mult, si in final digul poate  ceda. Puhoaiele noroioase vor navali, lasand in urma lor pustiu si durere. ( A i c i , mai departe )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Proza, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Atentie la ” diguri ” !

 1. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Shalom , Otniela iubita ! Foarte frumoasa , simpla si expresiva expunere . Asa cum spuneati intr-un comentariu pe acest blog , Biblia este simpla , noi oamenii o complicam.
  Va multumeesc pentru ca stiti sa ne indreptati inima si viata spre Iesua , Fiul lui Dumnezeu, Salvatorul si Stanca noastra de scapare.
  Fie ca Dumnezeu sa va poarte mereu biruitoare !

 2. Teodora zice:

  Foarte frumos mesaj ! Multumesc si eu Otniela. Dumnezeu sa va ofere multa binecuvantare pe care o meritati.
  Shalom .

 3. Valentina Radu zice:

  O meditatie , cateva ganduri care merita citite . Dumnezeu sa o binecuvinteze pe draga noastra Otniela si pe toti vizitatorii blogului ei. Fie binecuvantati toti evreii care L-au ales pe Domnul nostru Isus -Ieshua de Mesia.

 4. Madi zice:

  Shalom Otniela ! Dumnezeu sa te binecuvinteze pentru aceasta meditatie. M-am simtit incurajata si imbarbatata prin cuvintele tale. Ai un mare dar de la Domnul !
  Se merita citita aceste binecuvantate ganduri ale Otnielei. Fie Israelul binecuvantat !

 5. Nathy Kimmer zice:

  Dear Otniella . Thanks for encouragement this post type of message.
  Adonai bless you giving a very tasteful Shabbat in Yeshua the Meshiach. Shabbat Shalom Umevrah! Your brother , Nathy

 6. Dan Konner zice:

  Shabat Shalom Otniela ! Fii binecuvantata sora noastra draga pentru toata munca si devotamentul tau fata de Yeshua ha Meshiah . EL Stanca sa -ti rasplateasca si sa te adaposteasca la vreme de nevoie. Cu drag , Dan si Sacha.

 7. Mihai Costea zice:

  Sarut mana . Mi-ati intarit convingerile si speranta cu aceasta meditatie , Otniela.
  Domnul Isus , Stanca noastra vesnica sa va ocroteasca mereu. Shalom fie mereu cu D-voastra.

  • Shalom , Prieteni ! Va multumesc pentru participarea la acest topic. Prezenta Dvs pe acest site ma bucura mult. Sunt implinita ca aceasta meditatie v – a inviorat Credinta , Nadejdea si Dragostea in Dumnezeul nostru vesnic. Daca vom alege sa ne incredem in EL intotdeauna ne va fi bine in viata. Sa fiti cu totii binecuvantati din Sion !

 8. Jeremy Teyler zice:

  Hi. Shalom otniellabattzion site. Nice to meet you Otniella. I haven t know anything until now about your blog. Please consider me from now on a very common reader of your posts.
  May God bless your wonderful job for His holy Name.

 9. Dear Friends , thanks for coming and visiting my site. Thanks also for your beautiful estimation according this article. May God of Israel keep you always close to His merciful Heart , being confident in His faithfulness. Amen !
  Be blessed from Zion !

 10. zoe zice:

  Dragă Otniela, ai mare dreptate ! Dumnezeu să te binecuvinteze. Laudăm pe Dumnezeul lui Israel pentru înţelepciunea Sa.
  Mi -am propus să te vizitez cât mai des ca să -ţi citesc articolele pentru că aduci claritate în înţelegerea practică a Bibliei.
  Pace din belşug.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s