STIRI intre stiri – ( 4 )


   ISRAEL – O BINECUVANTARE PENTRU LUME 
Standardul ridicat al cercetarilor stiitifice realizate in Israel a avut recent parte de o noua confirmare. Printre cercetatorii din generatia tanara distinsi de Consiliul European al Stiintelor ( ESC ) si rasplatiti cu importante fonduri alocate pentru cercetarile lor , s-au numarat si 24 de israelieni.
ESC a emis titluri de excelenta pentru noua generatie de cercetatori din intreaga lume. Cei 24 de israelieni distinsi cu aceasta ocazie au primit fonduri pentru cercetare in valoare totala de 25 de milioane de euro. Pentru obtinerea acestor premii au fost luate in considerare nu mai putin de 9600 de persoane. Dintre toti acesti tineri cercetatori au fost alesi doar 200 , ale caror proiecte ingenioase vor fi subventionate cu mijloace de finantare din partea Uniunii Europene. Castigatorii provin din 30 de state diferite , reprezentand 170 de institutii de cercetare de pe intreg mapamondul.
Israelul a avut in total 191 de participanti. Toti acestia fac parte din generatia tanara , avand perspective foarte bune pentru o cariera academica stralucita. 24 dintre acesti tineri oameni de stiinta vor primi fonduri pentru a-si continua cercetarile.Israelul a fost unul dintre cele mai reprezentative state la acest concurs. Tinerii israelieni au prezentat proiecte de studii stiintifice deschizatoare de drumuri.
Prof. Shlomo Grosmann , presedintele Comisiei  planificarii  fondurilor pentru educatia superioara in Israel , a declarat : ” Succesul tinerilor cercetatori israelieni in cadrul acestui concurs este impresionant , in primul rand daca ne gandim ca , peste tot in lume , sumele de bani alocate pentru cercetare sunt tot mai reduse. Si in Israel , fondurile pentru promovarea studiilor stiintifice au fost reduse cu 20% in ultimii 20 de ani. Din punctul meu de vedere , si mai multi oameni de stiinta israelieni ar fi incheiat cu succes acest concurs daca mijlocele financiare alocate cercetarii nu ar fi fost reduse atat de drastic.  Aceste masuri au avut ca urmare faptul ca mai multe tinere talente care promiteau , au intors spatele domeniului cercetarii academice.”
Dr. Debbie Lindell , specialista in cercetare biologica la Universitatea Technion din Haifa , a primit 1, 5 milioane de euro – cel mai mare buget pentru cercetare dintre toti participantii israelieni.  Ea vede in reducerea mijloacelor financiare pentru cercetare mai degraba un stimulent : ” Din cauza situatiei financiare precare a universitatilor israeliene , cercetatorii ajung la idei ieftine , insa extrem de originale pentru proiectele lor de cercetare.”
Statul Israel , care numara doar 7 milioane de locuitori , da lumii peste 10 % din totalul cercetarilor. Daca ne gandim ca numai in UE traiesc aproximativ 490 de milioane de oameni , ne dam seama cat de importante sunt realizarile stiintifice ale Israelului. Aceasta este si explicatia pentru care tot mai multe firme din intreaga lume apeleaza la cunostintele cercetatorilor israelieni.
(Comentariu de Otniela ; realizat cu ajutorul informatiilor furnizate de cotidianul Ma` Ariv ; Bucuresti – Mai, 2012 )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la STIRI intre stiri – ( 4 )

 1. Isaac Tzander zice:

  Adonai is great !!!!! Be blessed for this wonderful post dear Otniella.
  If we are messianics we need to love Israel , people and land.
  If you are a christian do it far more becouse you must love your Lord and your Bible. So whatever you are as a follower of Lord Yeshua , love Israel, the people of the Living God.
  God bless Israel !!!!!!!

 2. Anca Gore zice:

  Otniela imi place foarte mult aceasta postare a D-voastra. Eu stiu ca Dumnezeu iubeste Israelul si nimeni nu poate sta in calea acesteia. Pentru cine Dumnezeu a facut atatea minuni pe pamant ? Cum a inflorit pustiul ? Cei care ii sunt impotrivitori Israelului ar trebui sa se gandeasca la acest lucru. De ce pustia n-a inflorit mai devreme sub alte ocupatii ?
  Ferice de cine intelege toate aceste lucruri. Da Israelul este o binecuvantare pentru omenire si din ce in ce mai multi crestini isi dau seama de acest lucru. Slava Lui Dumnezeu ! …Salom !

 3. Sebastian R. zice:

  E faina informatia. Era de asteptat….De cand ma stiu am tot auzit ca evreii au mai multa minte. Acesta este darul lor nativ de la Dumnezeu.
  Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe fiii lui Israel ! Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ei. Mantuirea de-acolo ne-a venit. Si cred ca va veni si timpul renasterii lor spirituale. Shalom..

 4. Paul zice:

  Shalom. Merci mult de stire. Am vizionat si you tuburile si mi-au placut. da, ce-i al evreilor este foarte clar. Inteligenta si Dumnezeul lor de care nu fac rabat. Eu nu sunt un crestin pocait , adica un practicant. Am Dumnezeul meu , nu fac rau nimanui. Dar nu pot sa-i inteleg pe antisemitii nazisti. Daca esti crestin cum poti ucide cu sange rece, cum poti schingiui cu sange rece, cum poti ura pana la desfiintare pe cineva …etc ? Si te mai bati cu pumnul in piept ca faci toate acestea in numele religiei adevarate…

 5. Albert Kindberg zice:

  Shabat Shalom ! Shma Israel Adonai Elocheinu , Adonai Echad …
  Israelul lui Adonai sa fie binecuvantat … Ferice de cei care il binecuvinteaza.
  Toda rabah Otniela ! Adonai sa te sustina in fie care zi iar in acest Shabat pasunea ta sa fie proaspata si apele line. Psalmul 23 ! Fii binecuvantata, Bat Tzion !

 6. Bogdan zice:

  Sarut mana ! Bana dimineata ! Shalom ! o stire care mi-a binedispus ziua intreaga. Sunt extraordinari evreii in cercetare. ce mai…! Oricine priveste cu ochiul liber spre acest popor isi poate da seama ca Mana lui Dumnezeu ii ocroteste si ii sustine.
  Traiasca vesnic Israel inaintea lui Dumnezeu! Otniela stiu ca sunteti in sabat , de aceea va doresc multa pace si liniste in Dumnezeul pe care Il slujiti.

 7. Dana zice:

  Sabat Salom!
  PERICOPA EMOR (Leviticul 21:1-24:23) |

  DUPA FAPTA SI RASPLATA (Emor 5762)
  Scris de Sorin Rosen
  Semne de intrebare

  [DE CE SE NUMARA OMERUL? – comentariu adaptat dupa Rabinul Yehuda Appel]

  Intr-o poveste adusa in prim-plan de catre Midrash, un om sarac si impovarat de datorii se imbarca pe un vapor pentru a-si gasi un loc de munca si a castiga ceva bani. Si iata – conform proverbului „O nenorocire nu vine niciodata singura!” – ca vaporul se scufunda si omul nostru reuseste, cu eforturi deosebite, sa ajunga in cele din urma pe o insula. Spre marea sa uimire insa, omul constata ca insula este acoperita de diamante. Diamante pe plaja, diamante pe marginea drumului, pe iarba, prin copaci…

  Hotarat sa se intoarca acasa cu toate acele bogatii, omul gaseste pe insula un mester pe care il roaga sa ii construiasca o corabie. Plata – bineinteles in diamante. Mesterul incepe insa sa rada si spune: „Ce sa fac eu cu diamantele cu care vrei tu sa ma platesti? N-ai vazut?!? Pe insula asta, diamantele sunt peste tot si nu au nici o valoare…”

  Dorind cu ardoare sa se intoarca acasa, omul nostru se intereseaza si afla ca „moneda” insulei sunt cojile de cartof. Muncind „pe rupte” timp de cativa ani buni, agoniseste in scurt destule coji de cartofi pentru a-l plati pe mester si – mai mult – pentru a incarca intreaga corabie cu ele.

  Ajungand acasa, familia este fericita sa il vada, toata lumea il imbratiseaza si il saruta… Iar omul nostru anunta cu mandrie: „Toate problemele noastre au luat sfarsit! Suntem bogati!” Si, deschizand cala corabiei, le arata tuturor cojile de cartofi pentru care muncise atat de mult. O tacere mormantala si priviri schimbate semnificative intre membrii familiei il trezesc in sfarsit la realitate. Omul isi da seama de imensa greseala pe care a facut-o si incepe sa planga in hohote…

  * * *
  Fiecare dintre noi este, intr-o masura mai mica sau mai mare, acel om. Veniti pe lume cu un scop, porniti la drum cu idealuri marete, ni se intampla deseori sa ne pierdem in (iar il mentionez!) „VARTEJUL ZILNIC”. Ni se intampla de multe ori sa fim „furati” de evenimente, sa lasam in urma diamante si sa ne consumam timpul umplandu-ne buzunarele cu coji de cartofi. Si – din nefericire – timpul pierdut nu il mai recuperam niciodata!

  Si care (veti intreba, poate) este legatura cu pericopa de saptamana aceasta? Conform multora dintre comentatori, Shabatul, sarbatorile de toamna (Rosh Hashana, Yom Kipur), Omer-ul (perioada dintre Pesah si Shavuot, in care ne aflam acum) si alte „momente iudaice” mentionate in pericopa Emor sunt destinate exact acestui scop: acela de a ne aduce aminte de diamante.

  Intre Pesah si Shavuot, in timpul lucrarilor agricole de primavara, atunci cand toata lumea este „in centrul vartejului”, Dumnezeu ne porunceste sa numaram Omerul, adica sa numaram fiecare din cele 49 de zile (7 saptamani) din aceasta perioada. De ce? Pentru ca evreii sa nu uite – muncind si punand poate componenta spirituala pe planul secund – ce inseamna Pesah (eliberarea fizica din robia egipteana) si ce inseamna Shavuot (primirea Torei).

  In zilele acestea, cand evreii din intreaga lume numara Omerul, avem o datorie mare: sa dam deoparte cojile de cartofi si sa ne concentram asupra diamantelor din viata fiecaruia dintre noi…

  Ce putem invata pentru astazi?

  DE LA FIECARE DUPA POSIBILITATI…

  O buna bucata de vreme, dictonul „de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi” a fost un dicton comunist. Cel putin eu asa l-am invatat, in putinii ani pe care i-am trait sub „regimul trecut”. Unii pot contesta acest dicton, altii poate il vor aproba si chiar pune in aplicare. Insa ceea ce mi-am propus sa fac in randurile urmatoare nu este nici una, nici alta. Vreau doar sa va ofer un alt domeniu de aplicabilitate al acestei fraze, o directie in care putem lucra cu totii, ca evrei si ca oameni, o directie in care trebuie sa lucram…

  Pericopa de saptamana aceasta (Emor) incepe cu legi pe care Dumnezeu le da pentru kohanim. „Un preot sa nu se atinga de un mort din poporul sau, ca sa nu se faca necurat”, spune Tora in Leviticul 21.1. In afara de rude de gradul intai, kohenilor nu le este permis sa participe la inmormantarea nimanui. Si lucrurile nu se opresc aici: kohenii nu au voie sa se casatoreasca cu o femeie divortata, iar Kohen Gadol (Marele Preot), cel care ocupa cea mai inalta pozitie in societatea evreieasca in perioada Mishkanului si a Templului din Ierusalim, nu avea voie sa participe la nici o inmormantare si trebuia sa se casatoreasca numai cu o fecioara.

  Despre ce este vorba? De ce exista restrictii? In lumea de astazi, cei care ocupa pozitii mai inalte in societate au de obicei mai multe drepturi, in nici un caz mai multe restrictii… De ce este Tora de alta parere? Raspunsul – sau cel putin unul dintre ele – poate fi dat de povestirea urmatoare:

  Talmudul (Shabat 33) relateaza despre Rav Shimon Bar Yochai si despre fiul lui, Rav Elazar, care – vorbind odata oarecum „neconvenabil” impotriva administratiei romane – au fost obligati sa petreaca 12 ani intr-o pestera. In acesti 12 ani, cei doi intelepti au fost hraniti in mod miraculos si si-au petrecut timpul studiind Tora. Se spune ca in aceasta perioada le-au fost dezvaluite si secretele Zohar-ului.

  In momentul in care au iesit din pestera, Rav Shimon bar Yochai si Rav Elazar au intalnit pe drum niste oameni care arau si semanau. La nivelul spiritual la care se aflau dupa 12 ani de studiu neintrerupt, cei doi au fost uimiti sa vada ca oamenii se indeletniceau cu ocupatii atat de comune, de „fara sens”, in loc sa se preocupe, de exemplu, de eternitatea imparatiei divine si de legile Torei. Si – Talmudul povesteste – toate lucrurile pe care le priveau erau arse imediat, urmare a extraordinarei „concentratii de sfintenie” pe care cei doi o aveau.

  Si iata ca o voce din ceruri se auzi: „Ati iesit din pestera pentru a-Mi distruge lumea? Intoarceti-va in pestera!” Cei doi rabini au petrecut inca 12 luni in pestera, apoi li s-a permis sa iasa afara. Si unde lovea Rav Elazar, Rav Shimon bar Yochai vindeca…

  Trebuie sa ne dam seama ca avem cu toti aceleasi drepturi si restictii, ca suntem toti – chiar daca nu intelegem inca – la acelasi nivel, acela al invatarii. Este usor sa privim lumea „de sus”, cu ideea ca stim mai mult decat altii, ca ne preocupam de lucruri mai importante sau ca avem un salariu mai mare… Dar iata ca dupa inca 12 luni (sau cativa ani, sau poate o viata) ne vom da seama ca trebuie sa ne recunoastem, asemenea kohanimilor, restrictiile si indatoririle.

  Vi se par toate lucrurile pe care le-am scris mai sus foarte ciudate?!? Voi explica… Este usor pentru oricine sa se uite la ce fac altii si sa spuna ca tabere, seminarii, Oneg Shabaturi sau orice alte actiuni sunt minunate, extraordinare, fantastice… Dar este mult mai important ca oamenii sa inteleaga ca TOTI SUNTEM CAPABILI sa facem lucruri la fel de minunate, extraordinare si fantastice. Credeti-ma pe cuvant: nu are nimeni astazi puteri precum Rav Shimon bar Yochai si Rav Elazar si nici precum kohanim-ii din Templul din Ierusalim.

  Si totusi, cu ceea ce avem astazi, putem fi oameni corecti, putem pune un strop de suflet in ceea ce facem, putem sa da putin mai mult pentru celor din jur – si asta va insemna mult! Pentru toti cei care traim in lumea de astazi, the sky is the limit (Numai cerul este limita!) Cerul si poate propria noastra dorinta de a face – fiecare in felul sau – mai mult…

  Trebuie sa fim constienti de puterea care ne-a fost data. Pentru ca putem sfinti numele lui Dumnezeu (asa dupa cum ne-o cere chiar El), cu numai un dram de vointa!

  Shabat Shalom!

 8. Dana zice:

  Shabbat Shalom ,
  http://messianicbible.com/index.htm
  Welcome to our study of this week’s Torah portion, which is called Emor (Speak).
  Discover new insights into the Word of God as you read along with us this
  portion of Scripture that will be read in synagogues around the world this morning.
  PARSHA EMOR (Speak)
  Leviticus 21:1–24:23; Ezekiel 44:15–-31; Luke 14:12–24
  “The Lord said to Moses, ‘Speak to the priests, the sons of Aaron, and say to
  them: A priest must not make himself ceremonially unclean….’” (Leviticus 21:1)
  In last week’s combined Torah portion, Parsha Acharei-Kedoshim, we discussed
  what it means to live a holy life.

  This young man at the Western (Wailing) Wall in Jerusalem is preparing to
  read from the Torah scroll. The small black leather boxes on the forehead
  are called tefillin. They contain a parchment inscribed with verses of Torah
  and are worn by observant Jews during weekday morning prayers.
  This week’s Parsha continues with the theme of holiness, specifying that
  the Cohanim (priests) must adhere to a higher standard of sanctity since
  they ministered to the Lord on behalf of the people.
  “Because they present the food offerings to the Lord, the food of their God,
  they are to be holy.” (Leviticus 21: 6)
  God prohibited them from following several customs of the heathen nations,
  including shaving their heads, shaving off the corners of their beards, cutting
  in the flesh, and marrying prostitutes or divorced women.
  Furthermore, a Cohen (priest) who was deformed, blemished, or defiled
  could not go into the Holy of Holies in the Temple of Jerusalem.
  Yeshua (Jesus) conformed to this exacting standard of holiness. As our
  High Priest, He was without sin.
  “For we do not have a high priest who is unable to sympathize with our
  weaknesses, but we have one who has been tempted in every way, just
  as we are—yet was without sin.” (Hebrews 4:15)
  We must be attentive to the fact that Yeshua is coming back for a people
  without sin and be prepared for His coming, living lives that are worthy of Him.
  “As obedient children, do not conform to the evil desires you had when you
  lived in ignorance. But just as He who called you is holy, so be holy in all
  you do; for it is written: “Be holy, because I am holy.” (1 Peter 1:14)

  Young man reciting prayers at the Western (Wailing) Wall. The leather straps
  on his arm are straps of tefillin and attached to the small leather black box
  protruding underneath his baseball cap. Tefillin symbolically binds together
  heart, mind and deed to remind the wearer that our thinking, feelings, and
  actions must be submitted to God in order to live a holy life. Yeshua (Jesus)
  the Messiah wore Tefillin as a Torah observant Jew.
  God’s Appointed Times: The Callings of Holiness
  “The Lord said to Moses, ‘Speak to the Israelites and say to them: These
  are my appointed feasts, the appointed feasts of the Lord [Moed YHVH],
  which you are to proclaim as sacred assemblies.’” (Leviticus 23:1)
  God not only sanctifies people and land, but also time.
  People, place, and time are a three-strand cord held together by the One
  who sanctifies and makes each holy.
  In the second part of Parsha Emor, God lists the annual Callings of Holiness,
  in which He appoints certain days as celebrations or memorials of Him.
  These are called Moed YHVH.
  Indeed, the Hebrew word “moed” itself means “appointed time, place or
  meeting.” This word is often translated as festival or feast.
  YHVH is the sacred name of the Lord. It is often transliterated as Jehovah or
  Yahweh. Many English Bibles substitute “the LORD” wherever YHVH
  occurs in the text, out of respect for the name of God, which is why Moed
  YHVH is translated feasts of the Lord in Leviticus 23: 1.
  Similarly, Jewish people will read YHVH as Adonai (Lord) or HaShem (the
  Name) in an effort to prevent using the name of the Lord in vain.

  Jewish man reading from a Torah scroll
  Are the Feasts of the Lord Relevant to Believers Today?
  People often refer to God’s appointed times as the “Jewish holidays” and the
  “Feasts of Israel.”
  Many non-Jewish Believers don’t observe them, fearing that they will appear
  “too Jewish” or to have “come under the Torah (law).”
  But God calls them HIS feasts—His appointed times.
  If they belong to God, then they are also the privilege of the people of God,
  both Jew and non-Jew.
  If these appointed times were only for Israel, then we might also be tempted
  to think that the Messiah and even the Bible itself were only for Israel.

  A depiction of Yeshua (Jesus) teaching on the Shabbat

  click here to give an offering for YESHUA and share in the beauty of the Jewish Shabbat
  The following are seven specific designated times of God:
  1) Shabbat: The Foundation
  The first ‘appointed day’ is Shabbat (the 7th day). All the other feasts build
  upon this foundation.
  The Hebrew word Shabbat comes from the root S-B-T, which means to cease,
  to end or to rest. That is what we are to do. For one day a week, creative
  activity is to come to a halt.
  Shabbat symbolizes our ‘works’ being finished.
  It’s an eternal sign that God created the universe in six days and rested on
  the seventh, as well as a commemoration of the Exodus from Egypt
  (Exodus 31: 15–17, Deuteronomy 15: 5).
  Although we have come to expect a five-day work week, in the ancient
  world, the concept of having a day off was radical.
  “For in six days the Lord made the heavens and the earth, the sea, and all
  that is in them, but he rested on the seventh day. Therefore the Lord blessed
  the Sabbath day and made it holy.” (Exodus 20:11)

  2) Pesach (Passover): Festival of Deliverance
  “This is a day you are to commemorate; for the generations to come you
  shall celebrate it as a festival to the Lord—a lasting ordinance.” (Exodus 12:14)
  The second appointed day is Passover, followed by seven days of the Feast
  of Unleavened Bread (Chag haMatzot).
  The Hebrew root of Pesach (P-S-CH) means to pass over, to exempt or
  to spare, since the angel of death ‘passed over’ the Israelites in Egypt when
  he saw the sign of the blood on their homes in Egypt.
  Today we also recognize that the blood of the Lamb of God, who is Yeshua,
  symbolically covers the doorposts and lintels of our lives in order that the
  coming wrath of God will ‘pass over’ us.
  One day the judgment of God will come upon the earth. At that time,
  God will once again ‘pass over’ His people in Jerusalem and rescue them.
  “Like birds hovering overhead, the LORD Almighty will shield Jerusalem; He
  will shield it and deliver it, He will ‘pass over’ it and will rescue it.” (Isaiah 31:5)
  The coming seven plagues described in Revelation 16 are reminiscent of the
  plagues God poured out upon Egypt in order to liberate the Israelites.
  But no matter what happens in the last days, Filipeanu, we are to be confident,
  knowing that God is our refuge and strength, and our perpetual help. Even if
  the mountains fall into the sea, we should not succumb to fear (Psalm 46).

  On the first night of Passover, Jewish families gather together
  for the Passover Seder, a ritual feast at which the story of our
  deliverance from Egypt is retold, as Scripture commands.
  3) Counting the Omer: Yeshua’s Resurrection is a Sign of Things to Come
  “From the day after the Sabbath, the day you brought the sheaf of the wave
  offering, count off seven full weeks. Count off fifty days up to the day
  after the seventh Sabbath, and then present an offering of new grain to the
  Lord.” (Leviticus 23: 15 – 16)
  At the beginning of the barley harvest, the first sheaf was presented in
  the sanctuary.
  Traditionally speaking, some Jewish sects believed that the Omer was to be
  counted on the day after the first day of the Feast of Unleavened Bread,
  since this is a high Sabbath. Others argued that the count must start on the
  day after the first of the regular seventh day Shabbat, indicating that it would
  always be a Sunday.
  We may not have the definitive answer on this until we reach heaven!
  Yeshua was resurrected during the Feast of Unleavened Bread on the day
  of Waving the Firstfruits, the first day of counting the Omer. Furthermore,
  He also appeared to His disciples throughout the period of counting the Omer.
  From this, we understand that He is the first fruits of those who will also be
  raised up into new life (1 Corinthians 15: 20, 23).

  4) Shavuot: Promise Fulfilled
  “When the day of Pentecost came… All of them were filled with the Holy
  Spirit.” (Acts 2: 1 – 4)
  Shavuot is an agricultural festival associated with the giving of the Torah on
  Mount Sinai.
  It’s also called the Feast of Weeks because it’s celebrated seven weeks after
  the beginning of the Counting of the Omer (Leviticus 23: 15 –16).
  Hellenist Jews called this holiday Pentecost (from the Greek meaning
  50 since it falls on the fiftieth day after Passover).
  On this day, the Ruach HaKodesh (Holy Spirit) came upon the apostles
  who awaited this fulfillment of the promise (Acts chapters 1 and 2).
  “Do not leave Jerusalem, but wait for the gift my Father promised, which
  you have heard me speak about. For John baptized with water, but in a
  few days you will be baptized with the Holy Spirit.” (Acts 1: 4)

  An opened Torah scroll
  If the Lord leads you click here to support Bibles for Israel today!
  5) Rosh Hashanah (Yom Teruah): The Call to Repentance
  “On the first day of the seventh month you are to have a day of sabbath rest,
  a sacred assembly commemorated with trumpet blasts.” (Leviticus 23: 24)
  Although the first day of the seventh month on the Hebrew calendar is
  traditionally celebrated as Jewish New Year (Rosh Hashanah), the Torah
  calls this day Zikhron Teruah, a memorial (zikhron) day accompanied by
  a teruah (blast) of horns.
  A teruah usually signals an alarm or call to pay attention to a command. It’s
  also a call also to self-examination leading to repentance.
  Indeed, this is the first day of the High Holy Days called Yamim Noraim (Days
  of Awe), the ten days of repentance (Aseret Yemei Teshuvah) when Jews
  consider their behavior in the past year and ask forgiveness from those
  whom they have wronged.
  These ten days culminate in Yom Kippur (Day of Atonement).

  Blowing the shofar on Yom Teruah
  6) Yom Kippur (Day of Atonement): a Covering for Sin
  “This is to be a lasting ordinance for you: On the tenth day of the seventh
  month you must deny yourselves [fast] and not do any work —whether
  native-born or a foreigner residing among you.” (Leviticus 16:29)
  Yom Kippur, which falls on the tenth day of the seventh month, is a ‘Shabbat
  Shabbaton’ —a Sabbath of Sabbaths.
  While a regular seventh-day Shabbat is a time of joy and feasting, this Shabbat
  Shabbaton is a day to fast and afflict our souls (Leviticus 16: 31). Anyone
  who refuses to afflict their souls on this day is cut off from the people of
  Israel (Leviticus 23:29).

  An observant Jewish man reciting prayers of repentance called
  Selichot at the Western (Wailing) Wall during the Days of Awe.
  The Hebrew word for afflict shares a root with humility.
  This is fitting since as we afflict ourselves through denial of food and drink,
  we identify with the afflicted of this world and are spurred to greater mitzvot
  (good deeds) towards those who are homeless, hungry, and poor.
  Isaiah tells us that this is the fast that is acceptable to the Lord (Isaiah 58).
  Kippur comes from the root kapar, which means ‘to cover.’
  On this day, we remember Yeshua who gave His life for a kapara. His
  blood covers our transgressions (Romans 3: 23; 1 John 2: 2). It’s not a
  sacrifice that we should treat lightly.
  “How much more severely do you think someone deserves to be punished
  who has trampled the Son of God underfoot, who has treated as an unholy
  thing the blood of the covenant that sanctified them, and who has insulted
  the Spirit of grace?” (Hebrews 10: 29)

  7) Sukkot (Feast of Tabernacles or Booths): Prophetic Promise
  “On the first day of the seventh month you are to have a day of sabbath rest,
  a sacred assembly commemorated with trumpet blasts.” (Leviticus 23: 24)
  Five day after Yom Kippur, God appoints the time of Sukkot for joyous celebration.
  For seven days, starting on the 15th day of the seventh month, we are to live
  in sukkot (temporary dwellings) and rejoice before the Lord.
  This festival is a memorial of the time the Israelites lived in sukkot in
  the wilderness after God delivered them from Egypt.

  A sukkah beside a swimming pool in Israel.
  The sukkah is a picture of the covering and protection that God gives us.
  This holiday reminds us that even in a desert wilderness, God provides our needs.
  Indeed, Scripture say that in times of trouble He will hide us in His Sukkah
  (Psalm 27:5).
  Sukkot also points forward to the Messianic Age.
  In the Bible, the number seven represents fulfillment or completion. This
  seventh feast will be fulfilled when the Messiah returns and tabernacles with us.
  God’s dwelling place is now among the people, and He will dwell with
  them.They will be His people, and God himself will be with them and be
  their God. ‘He will wipe every tear from their eyes. There will be no
  more death’ or mourning or crying or pain, for the old order of things
  has passed away. (Revelation 21: 3 – 4)
  What joy awaits us in that day! We can take heart in knowing that our
  current afflictions are light and momentary in comparison to the eternal weight
  of glory they are achieving for us (2 Corinthians 4:17).

  An observant Jewish man faces Jerusalem as he recites the blessing over
  the Arba Minim (Four Species) during Sukkot. The Four Species are the
  four plants mentioned in Leviticus 23:40 as relevant to observing Sukkot.
  Have God’s appointed times been abolished? Bible prophecy related to
  Sukkot demonstrates that they are not.
  In Zechariah 14, when the Messiah returns to win a victory for Israel against
  all the nations who have come against her, all the survivors of the nations
  will be commanded to keep the Feast of Sukkot.
  All the nations that refuse to keep the Feast of Sukkot will be cursed with drought.
  The Callings of Holiness (Moadim—Feasts), which are infused with so
  much spiritual and prophetic significance are an annual cycle. Jump in at
  any point, and celebrate the greatness of our God!
  Bibles For Israel is the cutting edge of letting the Jewish people know about
  Yeshua (Jesus), the Messianic Prophecies, and His Soon Return. Time is Short,
  so stand with us in prayer.
  Join hands with YESHUA for Israel & the Jewish people – Click here
  Or, please prayerfully consider sponsoring a chapter of the Messianic Prophecy Bible
  Shabbat Shalom from all of our ministry staff!

 9. David J. Stoenescu zice:

  Sarut mainile. Shalom. Chiar ca-i faina stirea . Evreii sunt si-aici in USA super -high.
  Dumnezeu sa binecuvinteze Israelul si pe toti evreii mesianici. Prin ei suntem si noi binecuvantati. E bine sa intelegem acest lucru… frati crestini.

 10. Charllene Burigsay zice:

  Schalom. Good news Otniella !!!!!! It s wonderful . I love Israel very much so I m not a jew , and I pray for him.
  May God of Israel protect all the jews , specially the messianic ones. They need more protection . God bless daughter of Zion !!!!!

 11. Shalom , Prieteni ! Ma bucur ca acest topic v-a placut si v-a trezit mai multa afectiune pentru poporul Israel. Ii multumesc lui ADONAI pentru Dvs pentru ca vad in toate implinirea Cuvintelor Lui. Intr-adevar, Credinciosia Dumnezeului nostru este atat de scumpa. Nimic nu poate ramane fara raspuns daca IL cautam din toata inima.
  Dumnezeu iubeste Israelul si nimic nu poate sta in calea acestei Iubiri. Este trist ca multi dintre fratii nostri crestini nu inteleg inca acest lucru si nu IL cunosc pe Dumnezeu ca fiind Dumnezeul lui Avraam , Itzak si Yalov. De asemenea, nu Si-l pot reprezenta pe Mantuitorul ca fiind Evreu, desi Fiul lui Adonai a venit in aceasta lume ca s-o rascumpere din mijlocul acestui popor. Si tot in mijlocul Sau Se va rentoarce si va imparati peste intreg pamantul . Fie ca valul ( exista un val si al crestinilor in ceea ce-l priveste pe Israel ) sa fie dat cat mai repede in laturi, cu-atat mai mult cu cat Domnul nostru vine. Glorie Lui !
  Va multumesc tuturor participantilor la acest topic, iar celor care au intrat pentru prima data pe site ( Paul ) le spun Bun Venit. Fie ca toti sa gasiti odihna , speranta si increderea de care aveti nevoie sub aripile Dumnezeului lui Israel. Fie Israelul ocrotit si binecuvantat ! Tuturor, Baruch Haba !

 12. Dear Friends , Isaac and Charllene ! Thanks for coming this site. I am very happy having such wonderful guests . May God of Israel bless you , keeping close to Him always.
  God loves Israel and this is a truth that cannot be dennied by anybody in this world. Hope many we `ll perceive this in a right way, in a short time is possible, becouse our Lord Yeshua is coming sooner than many believe. Amen ! Maranatha !
  May you be blessed from Zion.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s