Din nazbatiile teologice ale Fratiorului mai mic – ( 2 )


Shalom , Prieteni !

Va salut in Numele lui Yeshua Ha Mashiach !   
Consirand ca Biserica este Fratele cel mic al Israelului, cred ca este firesc sa fim interesati de ceea ce se intampla in curtea ambilor frati, cu-atat mai mult cu cat destinele lor sunt clar si armonios precizate in Cuvantul lui Dumnezeu.
De aceea vom continua  acest   nou ciclu de articole, studii si comentarii ( inaugurat aici ) ,  menite sa prezinte si sa denunte orice influenta straina din Biserica lui Yeshua, pentru a-i intari si a-i sprijini pe fratii nostri dragi , pentru  a pastra puritatea Credintei noastre ” care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna.” ( Iuda 3 )
Sa fiti cu totii binecuvantati din Sion !

                                            O GLUMA BUNA  DE 1 APRILIE 

   In data de 1 aprilie a anului trecut , 2010 , Consiliul de conducere al Bisericii Evanghelice din Germania  ( despre evanghelismul acestei Biserici, fireste nu vom discuta in acest comentariu ) a surprins opinia publica crestina cu o gluma proasta de 1 Aprilie : rezilierea acordului practicat de mai multe decenii intre membrii evanghelici loiali Sfantei Scripturi si cei liberali-moderni, cu privire la problema litigioasa a modului in care a aparut lumea.    
Daca pana acum a existat un consens nerostit in a lasa la aprecierea constiintei fiecarui credincios in parte acceptarea  sau respingerea teoriei evolutioniste, in acea zi a fost redactata o brosura informativa prin care se explica faptul ca evolutia vietii, fara nicio influenta divina asupra desfasurarii ei,  a avansat intre timp la rangul de doctrina oficiala a Bisericii Evanghelice din Germania. Aceasta ne duce inapoi la o intrebare veche :  pot crestinii sa creada in teoria evoltionista?  Evident, vorbim aici despre conducerea acestei Biserici, deoarece nu putem sa ii condamnam pe toti  crestinii evanghelici care poate nu sunt de acord cu directivele de acest gen , redactate de forul superior care ii reprezinta. Oricum o asfel de actiune poate fi extrem de periculoasa pentru credibilitatea si viitorul Bisericii Evanghelice din Germania, deoarece nicio conducere pamanteana nu poate stirbi senina   ( fara niciun amestec din partea Suveranitatii divine)  din autoritatea desavarsita si vesnic – valabila a Cuvantului lui Dumnezeu. ( Mai departe lectura continua aici )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Stiri, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Din nazbatiile teologice ale Fratiorului mai mic – ( 2 )

 1. Bogdan zice:

  Shalom , Sarut mana Otniela
  Foarte buna postare ! Chiar va multumesc pentru ea. Sunt in disputa cu unii colegi de la master in privinta evolutionismului . Cred ca ar trebui sa se predice mai mult in bisericile baptiste, crestine evanghelice, penticostale etc despre acest pericol. Eu am intalnit si teologi infectati cu acest microb care se straduiau sa explice cat mai bine ca au dreptate.
  Dumnezeu sa se indure de crestinii nostri. Daca o tinem tot asa nu stiu spre cine se va indrepta biserica in viitorul imediat. si-asa societatea se duce in jos. ieri am auzit la televizor ca s-au legiferat relatiile de incest. Ma intreb unde sunt capii religiosi in acest caz ? Nu i-am vazut pe fratii neoprotestanti la niciun post, luand o pozitie de combatere. Unde vom ajunge , Otniela ? Spuneti-mi D-voastra care sunteti o veritabila fiica a lui Avram ?

  • Bogdan , Pace tie ! Shalom !
   Este cat se poate de bine cand tineri ca tine, studiosi , sunt preocupati de lucrurile lui Dumnezeu. In general tactica predilecta a celui rau este sa-i tina pe credinciosii lui Yeshua cat mai antrenati in lucrurile acestei vieti , cat mai concentrati pe propriul ego. Lucrarea lui Dumnezeu si partasia cu Fiul Sau sunt lasate pe un plan cat se poate de secund.
   Deci Bogdan , bucura-te , faci parte din ceata celor alesi daca simti durere pentru astfel de lucruri. Cred ca trezirea trebuie sa inceapa cu fiecare dintre noi. Si daca e in noi este si in afara. Si nu tine neaparat de capii bisericesti. Biserica , pana la urma , este formata din pietre vii, din noi, toti cei rascumparati de Yeshua. Sa fim noi cum trebuie, pe ceilalti are cine sa-i traga la raspundere. Turma este a Domnului si este UNA !
   Sa fii binecuvantat , Bogdan ! Dumnezeul Cel Atotputernic sa te intareasca din Sion !

 2. Ana - Maria Conley zice:

  Draga Otniela Shalom
  am citit comentariul tau. Si eu sunt intristata de felul in care merg multe dintre bisericile Domnului Isus in ziua de azi. Aici in Anglia fratii nu mai au rabdare sa stea prea mult sa auda predica. Nu mai mult de doua ore la serrviciile de duminica.
  In ultima vreme si eu si Rudolf ne-am apropiat de fratii mesianici. Sabatul trecut am fost in vizita la rabinul Meir si ne-am simtit foarte bine. Sotul meu desi nu crede inca in Iesua Domnul Isus, se simte foarte bine intre mesianici. Ei au si restaurant kasher , jos la subsolul cladirii.
  Otniela roaga-te pentru noi. Te incredintam in bratele lui Mesia.

  • Draga Ana – Maria , Shalom !
   Ma bucur mult pentru tine si pentru Rudolf. Este foarte bine ca sotul tau s-a apropiat de evreii mesianici, chiar daca este – inca – mozaic si nu IL intelege pe Yeshua. Este foarte frumos si bine ca te rogi pentru el , draga Ana. Vei vedea ca Duhul Sfant ii va misca inima si vei culege roadele la vremea hotarata de Tatal Ceresc.
   Sa fii binecuvantata cu mult Shalom. Cel Preainalt sa-Si inalte Fata peste tine si peste Rudolf. Baruch Hashem Melekh Mashiach !

 3. Albert Kindberg zice:

  Shalom la voi toti vizitatorii ! Un articol foarte bun de Otniela. E bine sa il cititi si sa schimbati ceva in congregatii, frati crestini. ADONAI se foloseste de oameni pentru a schimba fata lumii.

 4. Anca Gore zice:

  Shalom. Bun articol. Citi-l si nu veti regreta. Mie mi-a vorbit Domnul prin el. Fiti binecuvantati !

 5. Kathy zice:

  Thanks Otniella for this shape revealing article about Church estatement . Very very good post. God is great and we need to give Him honour …
  Be blessed daughter of Zion.

  • I thank you , too, Kathy ! I don t want to excuse any kind of weakness of Church but rather I wanted to give a new shape of wrong thinking and acting in the Assembly.
   Yet many leaders are very sleepy in their relationship with Jesus and the Holy Spirit , bad things were to happen evan if a small part was good and clean.
   My hope is to help everybody to mantain the torch of faith up and to bring a fresh Air of the Holy Spirit inside the Commnunity. May The Almighty open eyes and ears.
   God of Abraham be with you every day, dear Kathy ! Be blessed !

 6. Adina S. zice:

  Shalom !
  Foarte bun articol. Eram sigura ca occidentalii sunt mai superficiali. I-am vazut cand au venit si in biserica mea. Tot ce ne vine rau vine din Vest deci nu ma mira.
  Dumnezeu fie cu noi romanii. Numai la El e ajutorul !

  • Anca Gore zice:

   @ Adina S. Nu toti ! haideti , va rog sa nu generalizam ca e pacat. Dumnezeu are copii buni in orice tara si pe orice continent.

   • Adina S. zice:

    Anca , va rog iertati-ma a fost doar un gand. Nu trebuie sa va suparati pe mine.

  • Draga Adina ,
   Draga Anca , Shalom !
   Intr-un fel fiecare are dreptate. Lucrurile nu trebuie insa generalizate pentru ca sabloanele nu sunt bune. Dumnezeu este Bun cu toti si ofera cu Mana larga tuturor Mantuirea in Fiul Sau Preaiubit. El are copii scumpi in orice popor , din orice limba , oriunde pe glob. Mantuirea nu este nicidecum o problema de grup. MANTUIREA ESTE PERSONALA.
   Sa fiti binecuvantate din Sion , surioarele mele. Shalom-ul sfant al lui Yeshua sa ramana peste voi. Domnul nostru este Viu ! Glorie Lui !

 7. Madi zice:

  Shalom Otniela
  Foarte bun articolul tau.Si eu ma gandesc mereu ca pana sa se ajunga la o asemenea rasucire a adevarului din Cuvant a fost o cale mai lunga, cand biserica si liderii ei au alunecat in necredinta datorita nevegherii si dorintei de castig. In acest caz este sigur o forma de lepadare a credintei , a apostaziei bisericii din Germania.
  Dumnezeu sa-i cerceteze pe astfel de lideri orbi care nu mai au nimic de-a face cu credinta curata. Nici ei nu vor intra in cer dar nici pe altii nu ii lasa.

  • Shalom , Madi ! Christos a inviat !
   Desigur intotdeauna Biserica a avut de luptat cu formele ei care – desi invioratoare candva , in vremuri de prigoana mai ales – au coborat standardul unei vieti de autentica relatie cu Dumnezeu in derizoriul unei institutionalizari de compromis cu lumea , cu banii , cu puterea , faima etc. Este usor de inteles ca Fiul lui Dumnezeu nu mai incapea intr-o asemenea ecuatie . Tot ceea ce conta era imaginea , liderii spirituali fiind exponentii jalnici ai formelor reci.
   Desigur tot un compromis deformator este in joc si aici , in cazul Bisericii Luterane din Germania. Pentru a se ajunge intr-o asemenea stare jalnica , desigur, asa cum tu bine ai observat , Madi, lucrurile s-au descompus treptat, prin neveghere, usuratate in ceea ce priveste Cuvantul Sfant, printr-o relatie diluata cu Dumnezeu, si mai ales prin neascultare si razvratire fata de Legea lui Dumnezeu.
   Sa ne fereasca Tatal nostru Ceresc de compromisuri. De orice fel, mai ales de cele religioase. Sa nu uitam ca Religie nu inseamna Dumnezeu. Dumnezeu este si va fi intotdeauna VIATA. Religie, da, poate sa insemne de multe ori Institutie. Sa fii binecuvantata de Dumnezeul Atotputernic al lui Avraam , draga Madi.

 8. Aurora Sezonov zice:

  Draga Otniela, ii multumesc lui Dumnezeu pentru prospetimea credintei tale, este dovada ca Biserica Lui Dumnezeu este prezenta chiar si cind nu este vizibila pentru ochii nostri omenesti, te binecuvintez din America si doresc venirea Lui cit mai grabnica, asa sa ne ajute El!

  • Draga Aurora , Bun Venit ! Ma bucur sa va cunosc. Va multumesc pentru apreciere dar Slava este in intregime a Domnului. Glorie Lui ! Intr-adevar, Venirea Domnului nostru Preascump este tot ceea ce-ar trebui sa ne insufleteasca in aceste zile de pe urma. Fie ca ochii nostri sa fie indreptati mereu spre ” lucrurile care nu se vad si sunt vesnice .” Si Dvs, multa binecuvantare , acolo in America. Sa tineti steagul sus pentru Yeshua Ha Mashiach !
   O intrebare : sunteti originara din Braila ? Pe vremea copilariei mele exista o familie la Braila cu acest nume, iar membrii apartineau Bisericii Baptiste.

   • Aurora Sezonov zice:

    Va multumesc si eu pentru raspuns si ne unim cu toti cei care privesc in sus spre venirea Domnului Isus, scumpul nostru Mintuitor.
    Eu sint nascuta in Iasi in familia Sfatcu si m-am casatorit cu un Brailean, Virgil Sezonov, membu al Bisericii Baptiste di Braila…. Acum traim in California cu dor de tara dar mai ales dor de patria cereasca unde ne vor trece toate dorurile si toate durerile. Mai este mult din noapte?…
    Si sinteti cumva din Braila ? Domnul sa ne ajute pe toti sa luptam impotriva uneltirilor celui rau care ne infasoara asa de lesne. Domnul sa va binecuvinteze si pe voi si pe noi.
    Cu dragoste, Aurora Sezonov.

 9. Amin ! Domnul sa ne ajute pe toti sa ramanem de neclintit in EL , si atunci Biruinta ne va insoti mereu , caci este a Domnului nostru, in veci.
  Nu sunt din Braila , am crescut intr-un frumos orasel de munte din Moldova, cu strazi si case vechi , intesat de evrei askenazini.
  Parintii mei cunosc bine familia Sfatcu din Iasi. Ii cunoastem si pe Genoveva si pe Tudorel. Cunoastem , de asemenea, familiile Tarniceru, Selea etc .
  Sunteti cu totii o familie binecuvantata . Dumnezeul lui Israel sa va ocroteasca din Sion !

  • Aurora Sezonov zice:

   Extraordinar ce ne ajuta Dumnezeu sa ne gasim fratii din orice etnie raspinditi in toate colturile lumii!!!!…Sint si voi fi moldoveanca pina mor desi sint atitea motive sa ne rugam pentru moldoveni. Doamne cit talent in moldoveni si cite nevointe …Voi sosi in Romania in August 26 si voi fi acolo pina in Septembrie 23, ar fi asa de frumos sa va cunosc personal. Va sarut cu dragoste si cu bucuria pe care numai cei cu inima curatita de singele Mielului o au.

 10. Issac Bigney zice:

  Schallom, Otniella Bat Zion! Wonderful site shown out …Great articles , Elohim be lifted up ! Be blessed !!!!!!! regards , isaac

 11. Margareta zice:

  Shalom Otniela. Foarte bun comentariu care ne arata cit de atenti trebuie sa fim la venirea lui Hristos. Biserica devine apostata si apostazia se intinde in toata lumea , nu mai este dragoste intre frati, e multa raceala si a intrat lumea in biserica. Dumnezeu sa ne ierte dar trebuie sa ne intoarcem la dragostea dintai. Din Germania nu e departe pina in Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s