POEZIE , POEZIE , POEZIE … ( 6 )


DAVAR SI LOGOS

de Otniela – Daniela Onu

Davar si Logos
au venit sa se odihneasca,
in cerdacul vietii mele.
Sunt obosite de drum
Cuvintele mele favorite…
Iar condeiul meu egoist
le-a luat repede in varful penitei,
sa le aseze in pagina goala.

Insa ele nu se plang,
sunt atat de altruiste si docile :
Davar, tu stai aici in fata,
Tu esti fratele cel mare!
Iar Tu Logos , mai in spate,
Tu esti fratiorul mic !

E bine, oricum !
Dupa neobosita lor calatorie
de sute si mii de ani,
Cuvintele tuturor cuvintelor
cresc Adevarul ,
si dospesc  Lumina,
in Povestea   mea.

( Bucuresti , Noiembrie  – 2011; din volumul Pasi printre pietrele Sionului  )

DATI – MI TOIAGUL !

de Otniela – Daniela Onu

Am ajuns la tarmul Marii Rosii
pentru ultima data.
De-o parte si de alta ,
multimile dezlantuite danseaza frenetic,
aclamandu-i pe Ammon, Osiris si Ra.
Pentru a cata oara ? !

Am lasat in urma sclavia,
si  malul Nilului meu.
Dati-mi,  Toiagul !
Pustiul acesta se destrama ,
in dune  jilave si reci ,
sub picioarele mele amortite.
Cineva sa-mi aduca Toiagul !
Vreau sa pasesc  mai  repede
pe Adancul eliberator al Marii .
Nu vreau sa mai zabovesc aici,
langa acest stalp de sare,
care ma striga sa-i inalt adorare.
M-asteapta Cetatea cu porti de iacint.
locul meu etern de scapare ,
Acolo Tata imi va zambi ,
si toti fratii-n Sarbatoare                                                   
imi vor da sfanta lor imbratisare.

Dati-mi , Toiagul !
Dincolo,  pe Tarmul celalalt,
nu va mai fi niciun egiptean.

( Bucuresti , Februarie – 2011, Ianuarie – 2012 ; din volumul Pasi printre pietrele Sionului )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Poezie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la POEZIE , POEZIE , POEZIE … ( 6 )

 1. Rodica Alice Ibanescu zice:

  Shalom si buna dimineata ! Ce poate fi mai frumos decat sa ne incepem ziua cu poezie.
  Sunt absolut incantatoare poziile d-voastra , Otniella ! Fiti binecuvantata in aceasta zi si in toate !
  Este o poezie mesianica intr-adevar… O poeziei a sperantei , a revenirii poporului lui Dumnezeu , Israel, in sanul Tatalui in recunoasterea lui Ieshua , Fiul lui Dumnezeu. Foarte frumos !!!! Ne-ati umplut sufletul de credinta si speranta in Cuvantul lui Dumnezeu.

  • Draga Rodica , Shalom ! Va multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca poezia aceasta va apropie mai mult de Fiul lui Dumnezeu. Nu cred ca mi-as putea dori altceva mai frumos. Yeshua Ha Mashiach merita toata SLAVA ! Amen !
   Sa fiti binecuvantata de Dumnezeul Mare, Sfant si Drept al lui Avraam ! EL sa – Si descopere Fata peste viata Dvs mereu.

 2. Madi zice:

  Shalom
  Foarte frumoase poezii , spre slava lui Dumnezeu ! Asa este Dumnezeu sa ne dea putere sa trecem de partea cealalta , sa lasam in urma robia Egiptului si sa alergam spre premiul chemarii ceresti castigat de Domnul nostru Isus Hristos.
  Dumnezeu sa te binecuvinteze sa scrii poezii tot atat de frumoase prin Duhul Sfant .

 3. Sebastian R. zice:

  Otniela , dar sunteti o adevarata poetesa , cu har in ale manuirii condeiului…! Probabil Davar inseamna acelasi lucru cu Logos, nu? Banuiesc.
  Da , aveti o fraza sanatoasa si echilibrata , o delicatete spontana pe care am intalnit-o doar la Sylvia Plath . In tineretea mea imi placeau mult versurile ei. Poezia Dvs are o eleganta deosebita …
  Frumos , inedit , sensibil. Trei cuvinte care va pot caracteriza stihurile.
  Va rog mult Doamna / Domnisoara sa continuati . Cu Shalom si sarutari de maini.

  • Va multumesc , Sebastian R ! Da, ati intuit bine in ceea ce priveste ” Davar -ul ” .
   Si mie imi place Sylvia Plath. In studentie am citit-o destul de mult. Evident, nu ma regasesc in versurile ei mai zbuciumate , care denota o zadarnicie a vietii. Cred ca Viata aceasta este frumoasa si plina de sens numai daca este traita asa cum ne-a programat-o Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu ne poate darui Lumina care sa strapunga intunericul unei vieti lipsita de valoare. Glorie Numelui Sfant in veci !
   Va multumesc frumos pentru caldele Dvs aprecieri si incurajari. Binecuvantari din Sion !

 4. Valentina Radu zice:

  Shalom
  Va felicit si eu pentru minunatele dvs versuri. Mi-au atins inima si mi-au indreptat ochii catre Casa mea vesnica. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va intareasca spiritul , sa ne ramaneti mereu aceeasi Otniela noastra draga.
  Fie binecuvantat Israel inaintea Domnului in veci !

 5. Mark Hanegan zice:

  Otniella be prosperous with your beautiful gift of composing for GOD s Kingdom.
  Be bleesed in Yeshua s Name !!!!! Much Shalom with all the best regards , Mark .

 6. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  Sarut mainile si Shabat Shalom, stiu ca sunteti in ziua D-voastra de odihna.
  Va multumesc si va felicit pentru versurile Dvs calde si sensibile care ne prezinta un Dumnezeu al evreilor , nu numai al crestinilor. Dumnezeul D-voastra are ceva rabinic in EL , ceva vechi si avramic.
  Dumnezeul lui Israel fie intotdeauna la dreapta D-voastra.

 7. Anca Gore zice:

  Doamne , ce frumos si ziditor scrieti , Otniela . Simt cum mi se intareste puterea sufleteasca atunci cand va citesc, nu numai versurile , tot ce scrieti e frumos si inaltator si ne indeamna la relatie de intimitate spirituala cu Dumnezeul lui Israel. Caci nu poate fi decat Unul singur. Dumnezeul lui Avraam, Isac si Iacov . Shalom si har nemasurat ! Duhul Sfant sa va protejeze si sa va inspire mai departe.

 8. Bogdan zice:

  Sarut mana
  V-am citit poeziile de pe blog , Otniela. Sunt superbe. Sunteti intr-adevar o poeta rara, care cultiva o poezie plina de semnificatii mesianice, cu mult talent si sensibilitate artistica.
  Shalom si un buchet mare de flori !

 9. Connie zice:

  Keep on this good habbit of creating beautiful lines of poetry. May GOD of Israel surround you with His special love and kindness.
  Bless you Otniella !!!!

 10. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Otniela iubita
  Poeziile Dvs denota o expresivitate care tine de o spiritualitate unica si mare. In timp ce va citeam versurile pe tot parcursul Dumnezeu imi aducea in memorie figurile marilor oameni ai lui Dumnezeu din Vechiul Testament. Cred ca bisericile din ziua de astazi s-au indepartat mult de la adevaratele valori apostolice si de aceea nici nu intelegem Biblia prea bine.
  Cu un 10 + ( stiti ca sunt profesoara de limba romana , la pensie ) va felicit pentru redarea sensibila si expresiva a continutului poetic. Fie Iesua cu D-voastra zilnic.

  • Shalom , Cristina ! Va multumesc pentru frumoasele Dvs cuvinte de apreciere – o apreciere foarte pertinenta de altfel. Aveti dreptate Biserica s-a indepartat mult de adevaratele valori iudaice, promovate de apostoli ( imi este aproape imposibil sa cred ca apostolii de despartisera de tot ce era Lege si ca zvarlisera la o parte valorile poporului la care Domnul lor venise in trup ), iar prapastia intre crestini si evrei s-a marit intr-atat de mult incat astazi este aproape de netrecut.
   Problema este ca nu – L putem desparti nicidecum pe Yeshua, Domnul nostru, de contextul Sau iudaic. Ar insemna sa subscriem unei alte Biblii, sau cu aceasta in mana sa traim o mare confuzie ( si din nefericire acest lucru este o realitate in vietile multor crestini ). Cred ca Biserica de astazi trebuie sa-I recunoasca mai mult Mantuitorului DREPTUL Sau legitim de-a fi fost evreu , de-a fi venit la poporul Sau si de-a Se reintoarce tot la el. Si in loc sa se piarda in atatea cercetari fara rost, lipsite de un elementar pragmatism teologic, mai bine ar incepe sa se roage pentru evrei , iubindu-i mai mult. Amin !
   Dar stiu ca Dumnezeu are adevarati inchinatori oriunde, in orice Confesiune Crestina, si este o mare bucurie sa simtim dragostea fratilor nostri de pretutindeni in lume. Numele lui ADONAI sa fie glorificat in toate ! Sa fiti binecuvantata , Cristina , cu mult Shalom !

 11. Elena Ionescu zice:

  O poezie a Sperantei care proslaveste Numele DOMNULUI ISUS HRISTOS! Cuvintele sunt pline de substanta vie.Sunteti aproape de fiecare data de sensibilitatea fiintei care tinde mereu si mereu dupa Viata Vesnica.”Toiagul ”este Duhul Sfant pe care il dorim din plin in interiorul fiintei noastre.Chiar daca traim momente lipsite de speranta Dumnezeu isi va arata slava.
  FRUMOS ! SA FITI INSPIRATA IN CONTINUARE DE DUHUL SFANT ! DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA MEREU !

 12. Teodora zice:

  Buna seara ! Reusite poezii , cu mult miez. De multa vreme nu am mai vizitat un blog interesant. D – voastra sunteti o mare exceptie intre atatea bloguri. Cum reusiti sa scrieti o poezie atat de inspirata, de clara. Chiar nu mai vreau sa vad egipteni in viata mea… Prea multi mi-au facut rau.
  Fie indurarea lui Dumnezeu peste D-voastra. Se vede, Otniela, ca aveti un Dumnezeu M- A- R – E.

  • Teodora , bine ai venit ! Ma bucur ca ai gasit acest blog atragator , ma bucur ca te-ai aplecat asupra poeziei mele cu interes, ca o gasesti INSPIRATA.
   Amin ! E bine sa nu avem de-a face cu egiptenii prea mult ( decat asa , la un nivel conventional , ca deh , traim in lume ! ) , mai ales ca noi avem o alta Patrie de care ne leaga lucruri vesnice. Fie ca Domnul nostru Preaiubit sa ne dea intotdeauna Intelepciunea de Sus , pe care sa o lasam sa guverneze orice relatie interumana. Amin !
   Si peste tine un Shalom plin de indurare ! Sa fii binecuvantata din Sion !

   • Teodora zice:

    Multumesc pentru raspuns. Va admir blogul . Poeziile, articolele , sunt incantatoare. Cred ca si in realitate, ca persoana, sunteti deosebita. Sunt de-acord ca noi crestinii trebuie sa asteptam o alta Patrie. Aceea e mai buna. Dumnezeu sa va binecuvinteze !

 13. Jimmy Blair zice:

  Dear Bat Tzion , be blessed for all your work shown to us in a tremendous proof of love and kindness for GOD , the Almighty of Israel.
  GOD put a special heart in my chest for jewish people afeter my returning to Him. Hope many christians , all over the world will realize how much GOD loves His people Israel.
  Your lines are underful, Otniella. May the D Var of Elohim be always alive in your life. And no egiptians …GOD himself defetead them, in Yeoshua s Name. Hope my students at Cornell s University will find this good way through GOD : HIS OWN SON !
  God bless !

  • Thanks , very much Profesor Blair ! I am very glad that Lord God put a special love in your heart for Israel, His People. This comes from GOD `s special care and mercy from Him. Indeed everything we do have in this world comes through His Grace ! Praised be His Name forever !
   Thanks very much for your good estimation linked by my poems.
   Be blessed from Zion , Professor Blair, you and your students at Cornell `s University.

 14. Laura Lauden zice:

  Shalom Alecheim . Da , scrii frumos ! Ai mult talent … iti spune asta sora ta …mozaica .
  Hashem fie cu tine, Otniela .

 15. Matei Claudiu Arghire zice:

  Sarut mainile ! Ce pot sa spun : MINUNAT, INCANTATOR , SPIRITUAL, PROFUND etc. O Poezie care te inalta sufleteste, care te ridica mai aproape de Dumnezeul Bibliei .
  Fiti ocrotita de Mantuitorul nostru mereu !

 16. Adina S. zice:

  Foarte frumoase poezii. Multa Intelepciune ! Mult har si talent a pus Dumnezeu in dvs , Otniela.
  Felicitari, si la cat mai multe asemenea perle stralucitoare in versuri.

 17. David J. Stoenescu zice:

  Sarut Mana ,
  frumoase , sensibile si limpezi versuri . Dumnezeu sa se indure de Sion . Ne rugam pentru el si pentru Otniela , sa-i dea sanatate sa ne cante si sa ne incante tot asa de duios mereu. Shalom , ing. David Stoenescu.

 18. Ogrodzenia zice:

  You re the best poet Otniella. Very well. Keep doing your work ….

 19. Wow Cool, what a wonderful post. Can I ask if you have a twitter? I am intrigued want to see read more poems and other readings by you , Otniella. Please go on ! Your writing is wonderful! HaShem be with you. Todah rabbah !!!Shalom ve al kol Israel !!!!!!

 20. Rosaura Telder zice:

  Schallom ! Very beautiful lines ! Prase God ! Be blessed dear Otniela Bat Zion !!!!!

 21. Tonia zice:

  Poezii deosebite …. scrise cu talent şi imaginaţie. Cum putem beneficia de un volum ?
  Dumnezeu sa fie cu dvs.

 22. EmeliaWeiss zice:

  Schallom, Wonderful pleasant lines dear Otniella Bat Zion, Hashem be with you, Being blessed, emelia

 23. coralevi zice:

  Shallom Aleichem Otniela, felicitari pentru darul poeziei. Scrii foarte frumos. Hashem ti-a daruit multa sensibilitate … foloseste-o pt El. Barukh habbah!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s