Dovezi incontestabile ale Adevarului Biblic


Pare uimitor , dar nu neobisnuit , ca Biblia este confirmata atat de Stiinta , cat si de Arheologie. In cazul pe care il vom prezenta in randurile urmatoare, Arheologia este cea care s-a vazut nevoita sa dea dreptate Sfintei Scripturi.
” Personaj biblic mentionat pe o tablita babiloniana. Nebo – Sarsechim este numele unui functionar din perioada Imperiului Babilonian, perioada despre care profetul Ieremia a scris in Vechiul Testament.In urma descifrarii ei , tablita de lut, care initial nu parea sa posede o mare valoare arheologica, a confirmat  ca acest functionar din vremea imparatului Nebucadnetar a trait cu adevarat ” . Prin urmare, aceasta descoperire realizata de un cercetator (  asiriolog )  austriac de la British Museum, Michael Jursa ,   se alatura altor dovezi  numeroase  care confirma ca persoanele care apar in Sfanta Scriptura au trait cu adevarat. ( Mai departe , AICI )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Istorie si arheologie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Dovezi incontestabile ale Adevarului Biblic

 1. Mellanie D. zice:

  Very interesting post ! What a blessed site I found ! Praise the Lord !

 2. Valentina Radu zice:

  E super articolul . Bine de citit de toti vizitatorii si de crezut.

 3. Stephanie zice:

  Indeed very inresting . The Bible is truthful all the time . Thanks Otniella !!!!!

 4. Madi zice:

  Ma rog sa creasca credinta copiilor lui Dumnezeu in Adevar. Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu , insusi Dumnezeu este! Otniela fii binecuvantata si rasplatita !

 5. Alyn C. zice:

  Dumnezeule, voi sunteti. Sunteti…evrei . Oh, Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa va dea pace prin Isus. Fiti binecuvantati, evreilor. Fiti binecuvantati, din nou si din nou, si din nou. As vrea sa cunosc un evreu…

 6. Taby zice:

  Slava Domnului!Inca o dovadea a harului nemarginit si nespus de mare al Domnului nostru Isus Hristos!Multumim si fiti binecuvantata!
  @Alyn, Isus a fost evreu!Deci te-a(i) cunoscut Unul!:D

 7. Rachel Wollner zice:

  Very interesting site ! Sensational ! Congratulations ! I m a messianic jew , too.Baruch Yeshua Melekh Meshiha . It s wonderful meeting you Otniella.

 8. Dana zice:

  Sabat Salom,,
  In acest Sabat se citeste pericopa:
  MISHPATIM (Exodul 21:1-24:18)
  SFANT si PACATOS
  Scris de Sorin Rosen
  Vineri, 01 Februarie 2008 02:00
  Dumnezeu da evreilor legi privitoare la sclavie, ucidere, relatiile dintre parinti si copii, vatamarea corporala, avere, pagube si furt, comportamentul fata de saraci, dreptate si judecata, dragoste fata de cei din jur, celebrarea sarbatorilor. Dumnezeu fagaduieste evreilor inca o data Tara Canaanului. Moshe se pregateste pentru a urca pe Muntele Sinai ca sa invete Tora timp de 40 de zile si 40 de nopti.
  Dupa momentul atat de marcant si principal al Celor Zece Porunci, pericopa acestei saptamani revine brusc in profan. Legi despre sclavi si daune, despre casatorii si divorturi… Insa cea mai socanta parte este aceea in care ni se vorbeste despre modul in care evreii, adunati la Muntele Sinai pentru a primi Tora au „mancat si au baut.” (Exodul 24:11) Oare nu exista nimic mai potrivit pentru acest moment atat de sfant, oare mancatul si bautul nu erau complet „ca nuca in perete” cu sacralitatea locului si momentului?!?
  Rashi, unul din marii comentatori ai Torei, este intr-adevar de parere ca poporul a gresit in aceasta actiune. Poate ca Dumnezeu a trecut cu vederea aceasta greseala tocmai pentru ca era un moment atat de important si pentru ca a dorit sa fie milos si binevoitor.
  Alti comentatori ofera o parere diferita. Targum, spre exemplu, ne spune ca evreii nu au mancat si baut, caci nu si-ar fi permis sa faca acest lucru atat de „profan” intr-un moment de o asemenea anvergura. Explicatia acestui comentariu este aceea ca Revelatia de la Sinai a fost atat de uimitoare, incat evreii s-au simtit ca si cum ar fi mancat si baut…
  Desi Rashi si Targum sunt in dezacord cu privire la ce au facut exact evreii la Sinai, ambii sunt de parere ca ei au gresit, ca nu era potrivit ca ei sa manance si sa bea in acel moment de sfintenie.
  Insa Ramban (Nahmanide) are o alta parere chiar si referitor la acest subiect. El spune ca evreii au mancat si baut intr-adevar si ca nici macar nu au gresit facand acest lucru. Au mancat din ofrandele aduse si au baut „transformand acest eveniment intr-unul de celebrare, asa cum este potrivit pentru ocazia Primirii Torei.”
  Ceea ce doreste Ramban sa comunice este in fapt un mesaj deosebit de important. Chiar daca unii insista ca spiritualitatea inseamna indepartarea de lume si negarea „nevoilor profane”, Ramban este de parere ca apropierea de Dumnezeu inseamna de fapt sfintirea lumii fizice, umane. De altfel, intreaga lege mozaica (halaha) este intr-un fel o incercare de a calauzi (de la verbul ebraic „la’lehet” – „a merge”) pe om si existenta sa in aceasta lume catre o apropiere mai mare de spiritualitate si Divinitate.
  In multe credinte religioase, un moment de magnitudinea celui de la Sinai, un moment al Revelatiei, nu ar putea niciodata fi asociat cu mancarea si bautura. Ramban subliniaza faptul ca pentru poporul evreu aspectul fizic, profan si uman nu vin in contradictie cu Revelatia divina. In fond, rolul Torei este acela de a uni intr-un fel cerurile cu pamantul…
  Se spune despre unul din marii rabini ai vremurilor moderne, rabinul Samson Raphael Hirsch, ca intr-o zi a dorit sa plece pentru o saptamana in vacanta. Discipolii sai s-au mirat si au intrebat: „Rabi, cum puteti oare sa va permiteti o saptamana de vacanta? A lua o pauza de la misiunea dumneavoastra rabinica este atat de profan…” Iar rabinul Hirsch a raspuns simplu: „Cand voi muri si voi ajunge fata in fata cu Dumnezeu si El ma va intreba: ‘De ce nu Mi-ai vazut Alpii?’, eu ce o sa raspund?!?” Intreaga lume, inclusiv cea vazuta intr-o saptamana de vacanta in Alpi, este o manifestare a puterii lui Dumnezeu, un mod de a simti mai aproape prezenta divina.
  In momentul cel mai sfant al omenirii si poporului evreu, la Revelatia de la Sinai, un mesaj similar transpare din textul biblic. Tora nu este menita sa ne separe de lumea reala, de nevoile si dorintele noastre. Ea este o calauza dinspre ceea ce suntem si prin ceea ce suntem catre divinitate si chiar si mancatul sau bautul pot deveni cele mai sfinte momente ale existentei noastre…

  Shabat Shalom!

 9. Dana zice:

  Haftara Mishpaim
  הפטרה משפטי
  Yirmeyah [Jeremiah] 34:8-22, 33:25-26
  http://www.onetorahforall.com/haftarah/Mishpatim%20-%20haftarah.pdf
  Righteousness or Profaneness
  Yirmeyah (Jeremiah) 34:15-16
  15 “Although recently you turned and did what is right in My sight, each man proclaiming liberty to his neighbor, and you had made a covenant before Me in the house which is called by My name.
  16 Yet you turned and profaned My name, and each man took back his male servant and each man his female servant, whom you had set free according to their desire, and you brought them into subjection to be your male servant and female servants.”
  ………
  Yochanan (John) 8:36
  “If therefore the Son shall make you free, you shall be free indeed.”
  Freedom; everyone would truly love to be free. Not too many people are truly free, because many do not like others having something that they do not have. Yet this is exactly what Yeshua promises us: freedom. This is a freedom to do what, though? This is a freedom from what?
  First it is a freedom to worship YHWH. This means that it is a freedom from sin. Yeshua actually makes this statement in teaching about this freedom.
  Yochanan (John) 8:34
  Yeshua answered them, “Amein, amein, I say to you, every one that commits sin is the bond servant of sin.”
  This principle is consistent throughout Scripture: that one cannot serve two masters. He can serve sin or he can serve YHWH. But one cannot serve both. If one is the slave to sin, then that is his master and he will obey his master. However, if YHWH is his Master, then he will obey Him. But this is where the rub comes in. It is not possible for us simply to obey YHWH. In order for us to obey YHWH we must come to the realization that we are a sinner and we must ask YHWH to forgive us. This is done through Mashiach Yeshua as He is our kinsman redeemer and He purchased the right to redeem us through His own Blood, It is only in this way that we may receive this freedom from sin and be able to serve YHWH.
  But man being what he is will often bind up bundles that are not able tobe carried by anyone. He does this so that others will be his servants. Man loves to be the master over others. It is precisely here that we find ourselves today.

  • TODA , Dana ! Si pentru pericopa si pentru haftara . Sunt extraordinare ! Sa-l binecuvinteze ADONAI pe rabinul Sorin Rosen !
   Haftaraua este si ea spelndida ! Da, Yeshua Ha Mashiach – YHWH – S-a facut pacat pentru noi. S-a incarcat cu toata nevrednicia murdara a omenirii , a dus-o inaintea Tatalui ca Acesta sa-L ” urasca ” pe EL , in locul nostru.
   Nu cred ca suntem in stare , in conditia noastra atat de pamanteasca , sa realizam tot Sacrificiul facut de Dumnezeu pentru noi, muritorii , ipostaziati pentru ” un minut ” ai rolului de locuitori al acestei planete. Numai Spiritul Sfant , printr-o iluminare launtrica , dincolo de noi este, si poate fi in stare, sa ne deschida OCHII SPIRITUALI pentru a realiza ca Dumnezeu , pe dealul Golgotei, era IN CHRISTOS , impacand lumea cu Sine.
   Sa fii binecuvantata , draga Dana , cu multa bucurie , in Sion !

 10. I actually wanted to jot down a note in order to express gratitude to you for these fabulous ideas you are writing at this site. I ‘d suppose that most of us visitors actually are unquestionably lucky to read in a wonderful site with many interesting people I feel really lucky to have used your entire blog and look forward to so many more thrilling times reading here. Thanks a lot again for all the details. God bless you !

 11. Loraine Beren zice:

  Schallom Otniella, nice to meet your site. I adore it how these articles release some wonderful info, so fascinating. Maintain it up, maintain it actual! God bless you !

 12. Hi, Schallom !!! Wonderful blog lay out ! Wonderful posts, God bless you !!!!!!

 13. Pingback: pay day loans uk

 14. jane zice:

  I have read so many content about the blogger lovers but this
  article is truly a good post, Keep it up dear Otniella Bat Zion. God bless you dear daughter of Abraham, Isaac and Jacob !!!!!!!!!!

 15. bonnie zice:

  Awsome website otnielabattzion! I am loving it!! Will come back again to find more info about messianic jewish people. Praise the Lord! May He bless Israel!

 16. nowaytohate zice:

  I see something truly interesting about your web blog so I saved to bookmarks and I want to say thanks otnielabattzion!!!!! God bless!!!!!!! Shallom!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s