Ierbarul lui ADONAI – ( 1 )


                       DO YOU WANT A CUP OF TEA ?
Studiile in cercetare ale oamenilor de stiinta israelieni scot de fiecare data la iveala informatii uimitoare , asa cum este si cazul ultimului studiu realizat la Universitatea Technion,  referitor la caracteristicile ceaiului verde. 
Recent in Israel a fost deschis un institut de cercetare care studiaza teoriile inovatoare, considerate a fi eronate ( si din aceasta cauza abandonate ) de catre unele institutii . Datorita acestui fapt, dar si a implicarii statului evreu in finantarea stadiilor initiale de cercetare , oamenii de stiinta israelieni sunt activi in diferite domenii, printre altele si in domeniul medicinei.
Acest lucru a fost valabil si in ce priveste un studiu al Universitatii Technion din Haifa . Dr. Silvia Mandel , de la Centrul pentru boli neurodegenerative din cadrul Universitatii, s-a dedicat studierii influentei ceaiului verde asupra maladiilor Alzheimer si Parkinson. In acest scop , ea a hranit soareci de laborator cu un extract de ceai verde. S-a dovedit ca in cazul cobailor,  ale caror creiere erau deteriorate de maladiile Alzeimer si Parkinson , evolutia bolii a fost incetinita considerabil. Aceasta pare sa fie o simpla explicatie de ce in Asia , unde se bea zilnic ceai verde, se constata mai putine imbolnaviri cu Alzheimer si Parkinson decat in Europa si America de Nord.
Se pare ca antioxidantii ceaiului verde ( antioxidantul este substanta care lupta impotriva radicalilor liberi din corp )  joaca un rol important in protejarea creierului uman.  ” Majoritatea studiilor despre caracteristicile ceaiului verde trateaza doar aspecte generale , a mai spus dr Mandel. Noi ne-am dedicat , in primul rand,  actiunii anumitor elemente ale ceaiului verde asupra bazei moleculare . Acesta inseamna ca am urmarit gradul de influenta al antioxidantului polyphenol al ceaiului verde  ( care este cunoscut si sub abreviatia  EGCG ) asupra sistemului nervos si asupra  creierului unui organism uman„.
Rezultatele studiului au acaparat atentia tuturor specialistilor in domeniu, din intreaga lume. Pentru oamenii de stiinta , aceste informatii sunt de o importanta vitala , deoarece astfel vor putea cunoaste si trata mai bine maladiile Alzheimer si Parkinson. In toate studiile de pana acum s-a pornit de la ideea ca celulele deja distruse nu mai pot fi regenerate. Rezultatul cercetarii dr Mandel arata insa ca, prin consumul de ceai verde, evolutia bolii este incetinita , iar celule lezate pot fi refacute.Dr. Mandel si-a inceput cercetarea in acest domeniu in urma cu 10 ani. In 2001  ea a facut primele descoperiri referitoare la caracteristicile benefice ale EGCG. De atunci, multumita unei sustineri din partea Fundatiei americane  Michael J. Fox    , ea colaboreaza cu institute de profil din cateva tari asiatice. Pana la obtinerea altor rezultate mai concludente , dr Silvia Mandel a declarat : ” Mie imi place foarte mult ceaiul negru. Totusi, rezultatele obtinute in urma cercetarilor proprii m-au convins ca este mai benefic pentru organismul meu sa beau una sau doua cesti de ceai verde pe zi”.
(Aici o puteti urmari  pe dr. Silvia Mandel vorbind despre cercetarile sale in profilaxia cu ceai verde. Look and see ! )

( Scurt  Comentariu – Otniela,  dupa un articol  din Jerusalem Post)

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Medicina si Inventica, Natura si Naturism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Ierbarul lui ADONAI – ( 1 )

 1. Madi zice:

  Shalom Otniela

  Foarte interesant articol. Chiar sunt hotarata sa consum cat mai mult ceai verde de-acum inainte. Dumnezeu sa binecuvinteze Israelul cu pace de la EL. Evreii au minte cu carul, Slava Domnului ! Numai pace de-ar avea sa poata cerceta in liniste .
  Multa binecuvantare de la Domnul , Otniela scumpa.

 2. Iulian zice:

  Otniela, acceptam invitatia ta la un ceai. Pe langa binefacerile ceaiului este nevoie de a-l bea in pace, liniste si cu prietenii. Daca ne consideri prieteni, invita-ne la un ceai verde.

 3. Dana zice:

  Salom,
  Foarte frumos acest articol si da, mi-ar placea sa servim o ceasca de ceai impreuna cu fanii/prietenii blogului Danielei.
  Ce zici Daniela?

  Pana se hotaraste Otniela – Daniela noastra draga unde vom setvi acest ceai doresc sa scriu cateva randuri despre pericopa Lech Leha.

  Parintele nostru Avram/ Avraam a avut o credinta puternica si aceasta este recunoscuta de cele doua/trei religii monoteiste: (iudaica, crestina) si (islamica).
  Avram l-a nascut pe Ismael din roaba sa Agar dar fiul promisiunii este Isac din sotia sa Sara.
  Ismael este primul nascut al lui Avram si linia sa genealogica merge in viitor si de-a lungul mileniilor apare religia islamica.
  Isac este fiul promis de Dumnezeu si este numit „singurul fiu”, ” fiul legamantului” si apare credinta cea adevarata pe care Dumnezeu a trasat-o odata pentru totdeauna sfintilor la Sinai .
  In acest fiu al legamantului – Isac- exista o taina ascunsa a Dumnezeului Celui Viu si Adevarat.
  Taina este Yeshua Ha Mashiah! Dumnezeu are un Fiu din vesnicie care avea sa apara la implinirea vremurilor si soroacelor.

  Toata Gloria se cuvine sa o dam lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant !

  Concluzie : exista o singura credinta adevarata si ea este descrisa perfect in Sfanta Scriptura.
  Datoria noastra este sa intelegem cu toata inima/sufletul Cuvantul Viu si lucrator al lui Dumnezeu.
  Apocalipsa ne atentioneaza sa nu scoatem si sa nu adaugam nimic la Cuvantul Domnului!
  Daca scoatem sau adaugam stirbim Sfinta Scriptura si ne alegem cu plagile Egiptului sau nu mai avem drept la Pomul vietii!

  Ieremia 1: 11,12
  Si Cuvantul Domnului a fost catre mine, zicand: Ce vezi Ieremia?”
  Si eu am zis: ” Vad un toiag de migdal „.
  Si Domnul mi-a zis: Bine ai vazut: pentru ca Eu veghez asupra Cuvantului Meu, ca sa-L implinesc”.

  Cuvantul ebraic ” migdal” deriva din cuvantul veghetor.Asa putem intelege mai bine semnificatia toiagului de midal!
  Domnul profesor Tony Barat ne-ar putea ajuta sa intelegem mai bine versetele mai sus mentionate.

  Ma indrept spre Noul Legamant si privesc in Cartea Faptele Apostolilor la cap. 15
  13-21
  13. Când au încetat ei de vorbit, Iacov a luat cuvântul, şi a zis: „Fraţilor, ascultaţi-mă!
  14. Simon a spus cum mai întâi Dumnezeu Şi-a aruncat privirile peste Neamuri, ca să aleagă din mijlocul lor un popor, care să-I poarte Numele.
  15. Şi cu faptul acesta se potrivesc cuvintele prorocilor, după cum este scris:
  16. „După aceea, Mă voi întoarce, şi voi ridica din nou cortul lui David din prăbuşirea lui, îi voi zidi dărâmăturile, şi-l voi înălţa din nou:
  17. pentru ca rămăşiţa de oameni să caute pe Domnul, ca şi toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu,
  18. zice Domnul, care face aceste lucruri, şi căruia Îi sunt cunoscute din veşnicie.”
  19. De aceea, eu sunt de părere să nu se pună greutăţi acelora dintre Neamuri care se întorc la Dumnezeu;
  20. ci să li se scrie doar să se ferească de pângăririle idolilor, de curvie, de dobitoace sugrumate şi de sânge.
  21. Căci încă din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni, care-l propovăduiesc, fiindcă este citit în sinagogi în toate zilele de Sabat.”

  Ma opresc aici si doresc sa aduc in atentie faptul ca neamurile, conform v 20 trebuie sa se fereasca de a manca dobitoace sugrumate si de sange.
  Aici NT -Fapte cap 15; 20 are corespondenta in VT : Geneza 9: 1-7 , mai bine zis versetele: 4 si 5:
  1. Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi, şi le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi pământul.
  2. S-apuce groaza şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pământ, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pământ şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mâinile voastre!
  3. Tot ce se mişcă şi are viaţă, să vă slujească de hrană: toate acestea vi le dau, ca şi iarba verde.
  4. Numai carne cu viaţa ei, adică sângele ei, să nu mâncaţi.
  5. Căci voi cere înapoi sângele vieţilor voastre; îl voi cere înapoi de la orice dobitoc; şi voi cere înapoi viaţa omului din mâna omului, din mâna oricărui om, care este fratele lui.
  6. Dacă varsă cineva sângele omului, şi sângele lui să fie vărsat de om; căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul Lui.
  7. Iar voi, creşteţi şi înmulţiţi-vă; răspândiţi-vă pe pământ, şi înmulţiţi-vă pe el!”

  Sa gandim foarte bine si sa intelegem ca pe vremea Cartii Faptele Apostolilor Scrierile Sfinte erau compuse din TANACH- VECHIUL TESTAMENT!
  Cartea Geneza-Bereshit era citita in toate zilele de Shabat in Sinagogi!Ce vreau sa spun cu aceasta?
  Neamurile erau invatate in concordanta cu Scripturile Sfinte !
  Priviti ce le-a spus Iacov ( fratele Domnului Iisus, episcopul Ierusalimului) neamurilor sa faca.
  Sa se fereasca de a consuma animale sugrumate si de sange.
  Despre ce fel de sange sa se fereasca? Sa se fereasca de a manca carne cu sange.Dar ce fel de carne era permisa pentru consum? Cea a animalelor curate – in concordanta cu Cartea Geneza ( Noe) cap 7:1-4, Cartea Levitic cap11: 1-21, Cartea Deuteronom 14: 3-20!
  Nici nu se punea problema sa se consume porc cu sangele scurs, taiat kosher!Logic !
  Nici musulmanii/arabii/islamul nu mananca porc si mai mult nu mananca carnea permisa cu sange!De ce? Pentru ca aceasta lege au inteles-o foarte bine si o asculta in conformitate cu VT .

  Pe vremea Apostolilor neamurile erau trimise la Sinagogi sa invete foarte bine sa faca diferenta intre curat si necurat, permis si nepermis etc.
  Carnea ( in afara de porc si alte necuratii ) trebuie consumata, ea este buna pentru organismul uman.

  Spor la Tora !
  Sa aveti o saptamana binecuvantata de Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul , Dumnezeu Duhul Sfant!

 4. Dana zice:

  Salom,

  Cateva versete despre Pomul Vietii asa cum ni-L descrie Sfanta Scriptura in Cartile : Proverbe, Geneza si Apocalipsa

  Proverbe :
  cap.3: 13-18
  13. Ferice de omul care găseşte Inţelepciunea, şi de omul care capătă pricepere!
  14. Căci câştigul pe care-l aduce ea este mai bun decât al argintului, şi venitul adus de ea este mai de preţ decât aurul;
  15. ea este mai de preţ decât mărgăritarele, şi toate comorile tale nu se pot asemui cu ea.
  16. În dreapta ei este o viaţă lungă; în stânga ei, bogăţie şi slavă.
  17. Căile ei sunt nişte căi plăcute, şi toate cărările ei sunt nişte cărări paşnice.
  18. Ea este un Pom de Viaţă pentru cei ce o apucă, şi cei ce o au sunt fericiţi.

  cap.11:30
  30. Rodul celui neprihănit este un pom de viaţă, şi cel înţelept câştigă suflete. –

  Geneza 2:9
  9. Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare, şi Pomul Vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.
  Geneza 3:22
  22. Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm dar acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din Pomul Vieţii, să mănânce din el, şi să trăiască în veci.”

  Apocalipsa 2: 7

  7. Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: „Celui ce va birui, îi voi da să mănânce din Pomul Vieţii, care este în raiul lui Dumnezeu.”

  Apocalipsa 22:2
  2. În mijlocul pieţii cetăţii, şi pe cele două maluri ale râului, era Pomul Vieţii, rodind douăsprezece feluri de rod, şi dând rod în fiecare lună; şi frunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor.
  Apocalipsa 22:
  13. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul.
  14. Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la Pomul Vieţii, şi să intre pe porţi în cetate!

  Amen ve Amen!

  • Shabat Shalom , Dana ! Multumim pentru indemnurile tale care intotdeauna sunt extrase si cercetate din Cuvant. Desigur , in Biserica primara legatura cu Templul era vie , pentru ca apostolii erau evrei si participau la toate serviciile din acest Lacas. Era bine si folositor fratilor dintre Neamuri sa cunoasca aceasta cale iudaica nu doar pentru nutritie , ci mai cu seama pentru a pastra o vie legatura cu apostolii si invatatura lor curata, care intr-adevar era christocentrica, dar nu era – este bine sa se inteleaga acest lucru ! – desprinsa de Trunchi , de Radacina, de Israel. Nu punem la indoiala ca existau si iudaizatori – si rabbi Sha`ul s-a luptat bine cu ei , sau multe alte erezii – dar nu se putea , asa cum nici astazi nu este posibil , o Credinta autentica in Yeshua , fara implicarea poporului Israel si a Tanach-ului, in concretul acestei credinte. Yeshua, Isus Christos, nu poate fi nicicum rupt de poporul Sau. Prea deseori asistam la convingeri arogant- inlocuitoare. La ce bun ? La ce folos ?! Yeshua a venit la ai Sai, iar TU , daca esti unul dintre ai Sai, vei fi intotdeauna unde este EL. Amen ! Glorie Fiului lui Dumnezeu, in veci !

 5. Arnold F. Ambroziak zice:

  I do enjoy the manner in which you have presented this situation and it really does give us some fodder for thought. On the other hand coming from what I see and understand jewish people are again number one. Praise God ! I am a jew from my father side, and a messianic too.All I through passed my life I feel how special He protected me. I know how sincere and faithful is Adonai . Otniella we need to thank you for your work this site.

 6. Very interesting information! Perfect just what I was looking for! This article is absolutly wonderful. Thanks ! I ve just forgotten all my ilness reading it. Thanks very much for share ! God bless you Otniella…

 7. Pingback: low vitamin d symptoms

 8. Julie 43 zice:

  Nice post . Thanks for such intersting helpful information. God bless your love and care for people Otniella.

 9. Daniel Sabad zice:

  Hey, Otnielabattzion! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the superb work! Shalom !

 10. Simply I discovered your site through google and consider your content wonderful. Keep on , God bless you ! Best regards, raphael

 11. Sara Villa zice:

  Shabbat Schallom , Otniella ! I m from Italy I belong to a messianic congregation in Rome. I lik very much your site…it s simply wonderful. I wish you a happy Sukkot…. love in our Mashiakh , sara

 12. may.osullivan zice:

  Hi Otniella , tremendous blog lay out, wonderful posts, good work, God bless you !!!!!!

 13. Adriana zice:

  Dumnezeu va binecuvinteze si multumim pentru aceste informatii utile. Aveti un blog foarte frumos !!

 14. lavinia zice:

  Shalom, extraordinara informatie ! Mama are probleme cu parkinsonul. Am sa incerc si ceaiul verde. Va multumim doamna Otniela !

 15. karina zice:

  Extraordinare informatii spun si eu ! multumesc din suflet ! cautam de mult asa ceva pt o ruda care se lupta cu boala aceasta necrutatoare. shalom si sincere felicitari pt blog.

 16. Ştefan zice:

  Excelent articol! Mulţumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s