SARBATORILE DOMNULUI – ( 3 )


   C. SARBATOAREA TRAMBITELOR – ROSH HA SHANAH ראש השנה

                            – Comentariu de Otniela – Daniela Onu –

Iata-ne ajunsi in pragul unei mari Sarbatori  anuale,  cea  descrisa in Vaikra ( Levitic )   23 : 23-25 :” Domnul a vorbit lui Moise si a zis :   Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le : In luna a saptea , in cea dintai zi a lunii , sa aveti o zi de odihna , vestita cu sunet de trambite, si o adunare sfanta. Atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga, si sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc.” Sunetul  shofarului este foarte important deoarece el reaminteste de  Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru ! –  In luna a saptea , in cea dintai zi a lunii , sa aveti o adunare sfanta : atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga. Ziua aceasta sa fie vestita  intre voi , cu sunet de trambita  (  Numeri  29 : 1 ) .”
Perioada cunoscuta sub numele de Rosh Ha Shana ( Capul Anului )  coincide cu un cuvant foarte important ,  Teshuvah ( in Ebraica inseamna intoarcere sau cainta ) care  incepe din prima zi a lunii Elul si continua 40 de zile de zile,  sfarsindu-se atunci cand debuteaza Ziua Ispasirii. Ultimile 10 zile din aceste 40 , incep pe 1 Tishrei si se numesc zilele de veneratie sau de penitenta infricosatoare ; Shabatul care cade in timpul acestor 10 zile se mai numeste si Shabatul Intoarcerii sau Caintei. De-a lungul celor 30 de zile din luna Elul ( cele inainte de zilele de veneratie ) , in fiecare dimineata se sufla din shofar pentru a avertiza poporul , de la mic la mare,  sa se caiasca de faptele rele si sa se reintoarca la  Domnul intr-o atitudine potrivita, de regret si umilinta.
Teshuvah este pentru toti. Cu-atat mai mult pentru cei  care L-au aflat pe Mesia. Acestora li se cere sa –si examineze bine  vietile, sa vada pana unde si in ce fel s-au indepartat de Dumnezeu. Intotdeauna Inima lui Dumnezeu a fost  plina de cea mai  vie compasiune  pentru fiinta umana , intotdeauna,  inainte de-a pronunta o Judecata , EL mai intai avertizeaza. Dumnezeu i-a avertizat pe contemporanii lui Noe  despre iminenta unui Potop ( insa ei au continuat sa –I desconsidere Cuvintele si sa-l batjocoreasca pe servul sau ) , i-a avertizat si pe niniveni despre o posibila distrugere. EL  nu doreste  ca omul sa se confrunte cu  mania Judecatii Sale ( Tefania 2 : 1-3 ; 2 Petru 3: 9 ). Intreaga luna Elul este, in cele  30 de zile ale ei,  o pregatire intensa in care examinarea personala si cainta adevarata ne pregatesc  pentru Zilele mari si sfinte ale Sarbatorii Yom Kippur si ale Sukkot-ului.  Shofarul ( sau cornul de berbec ) suna dupa fiecare slujba de dimineata amintindu-i poporului ca Dumnezeu doreste oameni cu  inimi curate , dedicate si circumcise ; datoria oricarui om  este sa se  pozitioneze  intr-o relatie buna cu ADONAI ,  si cu semenii.

              a. Semnificatia istorica a Sarbatorii Trambitelor
In acest caz sunetul  shofarului semnifica inaugurarea Noului An Evreiesc ( civil )  care este o parte a sezonului de cainta ( Teshuvah ). Sarbatoarea Trambitelor este apogeul ( capul , varful  ) anului civil , si este de asemenea perceputa  ca un timp special de  nastere a lumii. Traditia iudaica sustine ca Adam ar fi fost creat intr-o asemenea zi.
Sarbatoarea Trambitelor debuteaza  2 zile , prima si a doua zi a lunii evreiesti Tishrei ( aceasta luna cade de obicei in Septembrie sau in Octombrie ) , considerata a fi prima luna a calendarului civil. Luna Tishrei este cea de-a saptea luna din calendarul religios biblic. Ratiunea care justifica ca Sarbatoarea Trambitelor trebuie sa  cada   in luna a saptea din calendarul biblic evreiesc , este ca Dumnezeu ar fi  hotarat ca  prima luna,  Nisan,  sa ramana  perioada speciala  de timp in care evreii sa-si aduca aminte de eliberarea  supranaturala de sub jugul egiptean ( Exod 12 : 22 ; 13: 4 ). Oricum, potrivit traditiei evreiesti lumea a fost creata in luna Tishrei, sau mai exact, Adam si Eva au fost creati in prima zi a acestei luni, si de aceea numai odata cu  aceasta luna incepe ciclul anual al scurgerii zilelor pentru anul debutant . De aceea Rosh Ha Shana ( Capul Anului ) este celebrata in aceasta  perioada.  Sarbatoarea este inaugurata in 2 zile,   datorita unor mici incertitudini  in stabilirea riguroasa a Sarbatorilor din  calendarul evreiesc. Anul Nou Evreiesc  este singura Sarbatoare iudaica  care are doua zile de celebrare – ( de fapt 2 zile in care este mentionata ca atare; noi stim insa ca toate zilele sunt marcate de sunetul shofarului si de Teshuvah ) – in Israel una ,  iar in Diaspora doua – tocmai  datorita calendarului care se orienteaza dupa luna noua,   fiecare inceput de luna fiind  desemnat de Tribunalul rabinic din Ierusalim, inca din cele mai vechi timpuri. Problema cu Sarbatoarea Trambitelor ar fi ca ea pica intotdeauna chiar la inceputul lunii noi, si de aceea este dificil sa se stabileasca o data foarte exacta.

             b. Semnificatia spiritual-mesianica a Sarbatorii Trambitelor
Semnificatia sunetului shofarului pentru vietile noastre. Sunetul cornului de berbec ne poate aduce aminte de Inviere si de Revenirea lui Yeshua pe norii cerului .Termenul asociat cu Sarbatoarea Trambitelor,  in Ebraica,  este Ha Melech ( Regele ). Shofarul din timpul Sarbatorii Trambitelor poate fi simbolizat cu trambita Rapirii mentionata de apostolul Pavel in 1 Tesaloniceni 4 : 16 -17  : “ Caci Insusi Domnul cu un strigat , cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu , Se va pogori din cer , si intai vor invia cei morti in Christos. Apoi , noi cei vii , cari vom fi ramas , vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh ; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mangaiati-va dar unii pe altii cu aceste cuvinte.”
Iata o alta ilustrare graitoare .  Stim  ca Sarbatoarea Trambitelor  debuteaza intotdeauna la luna noua ( Coloseni 2 : 16-17 : “ Nimeni sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura , sau  privire la o zi de Sarbatoare , cu privire la o luna noua , sau cu privire la o zi de Shabat,  cari sunt umbra lucrurilor viitoare , dar trupul este al lui Christos. “ ) si  noi stim ca luna noua ne invata ceva despre Mesia, deoarece calendarul iudaic are in vedere o luna care se bazeaza pe o anumita ciclicitate.  
Luna  abia se intrezareste pe cer cand aceasta ciclicitate a ei incepe. Dar mai apoi  astrul se intoarce catre Soare si incepe sa reflecte lumina acestuia. YESHUA – daca citim cu mare atentie profetiile Tanach-ului – este asemuit cu  Soarele  pe cer ( Maleahi 4: 2 ). Luna , in acest caz,  daca reflecta lumina Soarelui , ii simbolizeaza in acest minunat tablou cosmic, pe toti credinciosii care-au incheiat Legamant prin Jertfa cu Fiul lui Dumnezeu.  Soarele are propria lui lumina,  insa  lumina Lunii este o reflexie  a luminii solare. Cand am inceput sa –L urmam pe Yeshua , ne era foarte greu sa – L aratam si altora , deoarece schimbarea care se produsese in noi abia era vizibila. Dar cand vietile noastre s-au consacrat  in totalitate Lui  – adica atunci cand ne-am intors intru totul spre EL – asa cum Luna se intoarce inspre Soare –  noi  am inceput sa aspiram intreaga Putere de la EL, asemeni  Lunii ce  reflecta intreaga ei lumina preluata  de la Soare. Si cine-ar mai putea umbri oare aceasta Divina Reflectare   ( v Romani 8: 31 – 35 ) ?  Numele lui YESHUA  , Nume mai presus de orice alt nume,  sa fie glorificat in veci !  Amen !


 

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

52 de răspunsuri la SARBATORILE DOMNULUI – ( 3 )

 1. Dana zice:

  Sana Tova Umetuca!Un An Nou bun si dulce!Fie ca Dumnezeu sa va inscrie in Cartea Vietii Mielului!

 2. Tony Daccre Barat zice:

  CITITORILOR ELECTRONICI SANA TOVA,UN AN NOU CU O TOAMNA BOGATA LA SFARSITUL UNEI VERI CALDE TROPICALE .AS VREA SA CITITI CU -N PIC DE ATENTIE ARTICOLELE MELE /VETI VEDEA CA SI ALTE LIMBI CIVILIZATII AU AN NOU SE BUCURA DE ROADELE PAMANTULUI.EU TOT MA MIR DE CE INFORMATIA CULTURALA DIN VEST NU APARE IN ROMANIA!!! TONY
  Răspunde

  • Shavua Tov, draga Tony !

   Multumim pentru tot parcursul urarilor in limbile pamantului. Sa fii binecuvantat cu multa sanatate in Noul An, sa te bucuri de un An prosper, sa uiti de toate supararile si nemultumirile , dar sa nu uiti ca ADONAI te iubeste si ca iti vrea Binele. Fie ca inima ta sa Il caute, si sa Il descopere pe Adevaratul si Unicul Mashiach.
   ADONAI sa-ti binecuvinteze sotia, pe Coca – Beatrice , si sa va tina puternici pe amandoi, alaturi de EL.
   Shana Tova Umetuca ! A Good and Sweet Year ! Un An Bun si Dulce ! Bonne Année! La Multi Ani !

 3. iULIAN zice:

  Ros Hasana.
  1 Tisri, 5773.
  La multi ani, un an bun si dulce, Otniela !

 4. Dana zice:

  Shana Tova! din nou.
  Anul Nou este 1 Tishrei 5772!
  Domnul sa ne inscrie in Cartea Vietii!

 5. Madi zice:

  Shalom Otiniela!
  Iti doresc un an frumos si dulce tie si tuturor evreilor care sarbatoresc Rosh Ha Shana. Dumnezeu sa binecuvanteze poporul evreu, si sa-l poarte pe aripile Lui binefacatoare.
  Interesant studiul tau, am invatat lucruri noi despre aceasta Sarbatoare.

 6. Dana zice:

  Hag Sameah Lekoulam!

  Având în vedere că „mar” este numit în ebraică tapouach şi are aceeaşi rădăcină ebraică ca „mar-ul” din ochiul lui Dumnezeu

  De asemenea, mierea are o rădăcină similara Devash „Devorah” Davar şi anume, Cuvântul lui Dumnezeu

  Vă urez, prin urmare, pentru acest nou an care incepe sa va „imbaiati ochii” în Cuvântul lui Dumnezeu ca lumina lui Dumnezeu sa va refugieze în Cuvantul Dumnezeului Celui Prea Înalt şi veţi găsi bucurie şi speranţă.

  Fie ca acest Nou An sa fie unul bun si mai usor pentru noi toti, prin voia lui Dumnezeu
  Hag Sameah LeRosh Hashana!

 7. Lidia Mihailescu zice:

  Un an sub ocrotirea aripilor Celui atotputernic pentru toti evreii! El va va face sa mergeti cu capul ridicat (Levitic 26:13) pentru ca Domnul iubeste Ierusalimul! Fiti binecuvantati cu cunoasterea adevaratului Mashia si a vietii Sale vesnice.

  • Dragi frati ( si surori – pluralul se formeaza la masculin ) in Yeshua Ha Mashiach !

   Va multumesc tuturor pentru urarile pline de caldura, insufletite de dragostea sincera – stiu asta sigur – pe care fiecare dintre D-voastra , cei prezenti aici – si numai , sunt multi frati in toate confesiunile crestine, care iubesc Israelul si se roaga pentru el – ati imprastiat-o in sufletele tuturor evreilor. Sunt sigura ca nicio inima , oricat de impietrita ar fi , nu poate rezista Iubirii care vine din Natura Sfanta si Divina a Mantuitorului nostru Drag. Exista un singur fel de-a iubi , numai unul , iar noi l-am invatat de la Domnul nostru Preaiubit , care in clipele cele mai teribile a strigat : ” Tata , iarta-i , caci nu stiu ce fac ! ” Nu stiu astazi , daca la acest mod de de-a trai si de-a muri , ar mai fi ceva de adaugat , sau ceva de scazut… Eu cred ca NU !
   De aceea , insufletiti de Dragostea altruista in care domneste principiul ” lepadarii de sine ” – AGAPHE – pe care Yeshua a raspandit -o in aceasta lume – EL Insusi, si mai apoi sfintii Sai apostoli – sa incercam sa fim acel popor sfant care ii invioreaza Inima Domnului ( v Ishaiahu 53 : 11 ), printr-o atitudine biblic – corecta fata de toti oamenii. Daca ne vom oglindi zilnic in Cuvant, lasandu-L sa ne patrunda pana in cele mai profunde cute ale inimilor noastre, vom descoperi ca Dumnezeu nu S-a schimbat, ca Promisiunile Lui au ramas ACELEASI , si nu este intr-adevar bucurie mai mare decat sa intram in Ordinea Lui , sfanta ,buna si dreapta.
   Va doresc un AN plin de biruinte spirituale, un AN in care sa-L interiorizati si sa -L acceptati pe Yeshua Ha Maschiach – Isus Christos – ca Monarh Absolut al vietilor D-voastra. LASATI – L SA DOMNEASCA ( asa cum vrea EL ) ! Si veti gasi adevaratul SHALOM …
   Shana Tova ! Un An bun si dulce !

 8. Pingback: arminioun

 9. Karen C. Opara zice:

  Hello, I categorically use reading your posts thank you for the expert notify me as your visitor. And thanks for the information s posts. I learn many useful things.

 10. SARBATORILE DOMNULUI – ( 3 ) | otnielabattzion made by Otniela – Daniela Onu. Very rich wise post. Keep it on ! Best Regards, Lisa Schaad

 11. James Petroff zice:

  Excellent post at SARBATORILE DOMNULUI – ( 3 ) | otnielabattzion . I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful information specially the last part. I care for such information much. I was seeking this certain info for a very long time. Thank you and good luck. God bless !

 12. zinc zice:

  Very neat post. Thanks Otniella ! I ve learned a lot about messianics. Keep doing on …

 13. Ymellia zice:

  SARBATORILE DOMNULUI ( 3 ) | otnielabattzion. I was suggested this website by my cousin. You are wonderful! Thanks, Otniella ! Your article about SARBATORILE DOMNULUI( 3 ) | otnielabattzion is wonderful. Best Regards, Ymellia

 14. Pingback: SARBATORILE DOMNULUI – ( 3 ) – ( Remember ) | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 15. Anita - Nehmina zice:

  Otniella Shalom !!! I wish you a sweet year with our Maschiach. Bless you a celebration of joy and hope. Mashiach is to come ! L Shannah tovah !

 16. L* Shannah Tovah ! A sweet new year to otniellabattzion site !

 17. Adriano zice:

  Doamna Otniela, va uram un an bun si dulce, insotit de toate binecuvantarile rostite de Dumnezeu lui Avraam.
  Am urmarit videourile legate de Rosh Hashana si rapire ( stiti ca sunt un fan al rapirii ) si mi-au placut teribil. Cred ca lucrurile se contureaza si se organizeaza frumos la Dumnezeu.
  Dumnezeul lui Israel sa va insoteasca in fiecare zi din Noul an. Shana tova ! Daria si Adriano

 18. Bogdan zice:

  Shalom, Otniela ! Sarut mana ! Si eu va doresc un An bogat in impliniri spirituale ( stiu ca pe acestea le preferati cel mai mult ) si personale ( sunteti un om care meritati tot ce este mai bun ). Dumnezeul lui Avram , Isac si Iacov pe care Il slujiti cu pasiune si dedicare sa va calauzeasca, sa va inspire si sa va protejeze in fiecare zi din Noul An.
  Si eu ader la convingerea ca Domnul nostru va reveni in sunetul puternic de trambita si ma bucur de orice reintoarcere a bisericii la vana sanatoasa a apostolicismului din biserica primelor veacuri. Dumnezeul evreilor fie binecuvantat !

  • Daniel Alexandru Galeriu zice:

   Sarut mainile , Duduita Otniela. Ma alatur si eu corului de ” sclavi ” si va doresc un An nou, dulce si bun asa cum este inima D-voastra. Sa aveti numai bucurii pe Carare si sa priviti doar inainte si in sus. Mana lui Dumnezeu sa fie peste D-voastra in semn de binecuvantare. Pentru noi toti , pentru goymii salvati prin Har , sunteti o Comoara prin munca si stradaniile D-voastre neobosite. Pentru Istrael sunteti o Estera , care cauta sa-si indrume poporul spre Ahasverosul sfant, catre Mesia. Dumnezeu sa va binecuvinteze cu multi ani de slujire , cu viata , sanatate si impliniri in toate domeniile personalitatii D-voastra.
   Shanah tova !

 19. Rares M. zice:

  Shalom. Eu am inteles prezentarea dvs Otniela. Ceea ce nu inteleg este de ce trebuie sa fie cele doua orientari. Si care e mai buna ? Cea dupa astrul ceresc sau cea fixata, banuiesc destul de corect , de rabini. Shana tova !

  • Rares , Shalom ! Ma bucur ca ati inteles modesta mea prezentare. Ma bucura intrebarea Dvs. Ea vine ca un PS la ceea ce a scris fratele Ariel aici : https://otnielabattzion.wordpress.com/2011/03/22/test1/. Ariel este un impatimit aparator al Calendarului solar.
   Cred ca cea mai corecta abordare este cea solara sau ” naturala „. Insa , nici cea rabinica nu trebuie abandonata. Dumnezeu nu pune pe grumazul nimanui poveri prea mari. EL stie puterea fiecaruia. Si EL stia , in prestiinta Sa , ca acest popor va fi imprastiat peste tot in lume , si ca nu se va putea alinia intotdeauna la o linie foarte purista in tinerea obiceiurilor legate de Sarbatori.
   De ce sunt doua orientari ? Pentru ca inca traim pe pamant , inainte de Revenirea lui Mesia , si Imparatia Mesianica nu s-a aratat. Fiti sigur ca atunci, sub Domnia si Preotia lui Mesia , lucrurile se vor clarifica si se vor desfasura intr-o Singura Mare Armonie : Mesia Insusi !
   Sa fiti inscris in Cartea Vietii Mielui lui Adonay, Rares !

   • Rares M. zice:

    Multumesc pentru raspuns. Nu m-ati convins prea mult ….. Cand sunt doua sau mai multe capete nu e bine . Shalom.Sarut mana.

 20. Catalina zice:

  Shalom . O prezentare care ma inspira sa astept mai mult venirea lui Mesia. Nu m-am gandit niciodata ca Ros Hasana este o sarbatoare care ar vesti rapirea. Am citit articolul dvs de aici https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/despre-rapire/ , unde am si eu un comentariu. Intr-adevar acum lucrurile se leaga foarte bine.
  Ridic o alta intrebare , va rog sa nu ma considerati o indiscreta : Dvs de ce parere sunteti ? Cand va fi rapirea ? Inainte de necazul mare , dupa necazul mare sau dupa cei trei ani mai usori , inainte sa intre Antihrist in templu ?
  Va doresc multa pace si va multumesc.

  • Catalina , Shalom ! Intrebarea nu are nimic indiscret in continutul ei. Dimpotriva , chiar ma bucura interesul Dvs vis-a -vis de valorile Imparatiei lui Adonai.
   Daca ar trebui sa-mi exprim o parere foarte personala , atunci poate fi vorba despre o Rapire dupa primii 3 1/2 ani de Necaz, adica pana la intrarea lui Antichrist in Templu , interzicerea jertfelor ( v . Daniel 9 ) si declansarea plagilor. Nu exclud , in acelasi timp o Rapire pre-tribulationista ( inaintea celor 7 ani de Necaz ). De ce inclin sa cred intr-o Rapire dupa cei 3 ani si jumatate ? Pentru ca Biserica mai are nevoie de putina cernere. Materialismul si modernismul ei din vremea actuala i-au cam destabilizat axa spirituala a Credintei. Cred ca multi dintre crestinii de astazi au nevoie de o trezire autentica in care valorile spiritual – fundamentale sa-si recapete consistenta. Prea multe decenii in care crestinii s-au obisnuit cu lumea si…lumea cu ei.
   Fiti binecuvantata din Sion ! Sa fiti inscrisa in Cartea Vietii Mielului lui Dumnezeu care a ridicat pacatul lumii.Slava Lui !

 21. Nela cea eliberata zice:

  Doamna/ Domnisoara / Sora minunata Otniela. Mii de multumiri pentru acest blog. Am vizionat si alte bloguri, si din cele mesianice , insa la dvs se vede truda si seriozitatea omului dedicat lui Dumnezeu. Se vede ca Il iubiti si il slujiti pe Dumnezeu cu o credinta puternica.
  Am citit acest comentariu al dvs si ma bucur ca ati ridicat problema pocaintei cu ocazia acestor sarbatori evreiesti. Credinciosilor de astazi le place sa auda predici frumoase, cantari duioase, indemnuri blande dar sa nu le spui nimic de pocainta. E mai bine sa stam in starea de caldicel decat sa ne pocaim.
  Ma bucur ca v-am gasit blogul si va asigur ca-mi voi face timp sa va citesc articolele . Dumnezeu sa va tina in mainile Lui si sa va fereasca de orice rau. shalom.

  • Nela , Shalom ! Bun Venit ! Ma bucura prezenta Dvs pe acest site. Sper sa va simtiti bine cu noi , la orice topic pe care il considerati interesant.
   Desigur, a face Teshuvah este o datorie si un har. Pe Dumnezeu nu-L putem lua oricum , de EL trebuie sa ne apropiem in termenii Lui. EL este SFANT, KADOSH ! Sfintirea noastra ritmica este un imperativ de aceea , de nenumarate ori, Dumnezeu i-a cerut Israelului in vechime sa se sfinteasca, prin respectarea unui anumit ritual de curatire – de exemplu prin mikva. Dumnezeu ne cheama la SFINTIRE, iar Sarbatorile din Levitic 23 sunt un bun prilej.
   Sa fiti inscrisa in Cartea Vietii ! Binecuvantari sfinte din Sion !

 22. Adina S. zice:

  Intrebare pentru Dvs Otniela : Credeti ca Rapirea va putea avea loc in timpul celebrarii noului an evreiesc, Rosh Hashana ?
  ” Shana tova ! ” , va spun si eu . Shalom .

  • Shanah Tovah , Adina ! Buna intrebare ! Ei bine , din cate imi cunosc eu Dumnezeul , cred ca DA. EL nu a lasat aceste Sarbatori in vain. Vedeti – daca ati urmarit cu atentie si video-urile – CE BINE SE LEAGA TOTUL. Tanach-ul si Brit Chadasha sunt UNA ! Sunt un TOT ! Si-atunci …?
   Da , cred ca Rapirea va avea loc in timpul desfasurarii Sarbatorii Trambitelor, poate chiar la inaugurarea acesteia.
   Fiti binecuvantata de Dumnezeul lui Abraham, Yitzak si Yakov ! Sa fiti inscrisa in Cartea Vietii Mielului !

   • Dragi Prieteni, si Frati in Yeshua Ha Mashiach ! Participarea Dvs la acest topic este o bucurie si o onoare pentru mine. V-am citi comentariile iar cuvintele Dvs mi-au patruns in suflet, si mi-au inviorat duhul. Fie ca Domnul nostru Preaiubit a carui Revenire o asteptam cu dor , sa ne insoteasca pe toti , prin Duhul Sau Sfant, cu Prezenta Sa ocrotitoare , pana cand IL vom vedea pe nori la marea Rapire. Amin ! Tuturor, din Sion, MARANATHA !

   • Dear Friends , Sisters and Brothers in Yeshua Ha Mashiach !
    Thanks for coming and visting my site. I am glad you chose this one , becouse this showed me you are interested in Adonay `s Celebrations, and also , in the Rapture. I read all your comments and your words arose in my soul a lot of joy. May God Almighty of Israel strenghtened you , keeping you holy before Him. Remember the main word , Teshuvah , every day in your life.
    May you be sign in the Book of life ! Be blessed from Zion !

 23. Pingback: Shanah Tovah ! | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 24. binecuvantarea Lui Elohim sa fie revarsata peste voi in fiecare zi si sa fiti o lumina impreuna cu noi, ceilalti care L-am primit si credem in Yheshua Ha Masiah. Scuze daca nu am scris corect Numele, dar ma gandesc la Aceeasi Persoana, Cine s-a jertfit pentru noi toti.

 25. La multi ani cu multe binecuvantari

 26. Delia.D zice:

  Foarte buna prezentare Otniela ! Adonai te binecuvinte ! Shalom U ` Bracha !!

 27. felicia zice:

  shalom otnielabattzion. voi mesianicii tineti toate sarbatorile evreiesti ?

 28. ralphshaw zice:

  Schallom dear Otniella , nice to meet your site , I like very much this post , cause I understood meaningly how cue is this feast, most of christians think that in this time could the Lord come to rapture the churh, the bride of Himself. Thanks for share out this, and God bless you !!!!! God bless Israel !!!!!!

 29. delia zice:

  Shalom draga Otniela si sunt bucuroasa sa – ti rasfoiesc blogul tau frumos. Te rog mult sa -mi dai si mie un raspuns. Crezi ca Domnul va reveni in timpul unei sarbatori evreiesti ? Daca da , de ce ? Iti multumesc pentru raspuns.

  • Shalom, draga delia ! Da, Domnul nostru Mashiach va reveni in timpul unei Sarbatori evreiesti, pentru ca trecutul si prezentul se impletesc armonios din perspectiva Sa vesnica. Este foarte probabil sa revina in timpul Sarbatorii de Rosh Ha Shanah pentru ca EL FACE TOATE LUCRURILE NOI.
   Daca ati citit comentariul de mai sus la aceasta Sarbatoare, imi veti da dreptate, sunt sigura. Sa fiti binecuvantata din Sion !

 30. călătorpepământ zice:

  Benefică această prezentare a sărbătorii care se apropie.Şalom uvraha !

 31. derreck _ bless zice:

  shannah tovah, a very sweet new year dear otniella, many blesses from a denmark !!!!!!!!!

 32. SUNTEM IN AJUNUL SARBATORII TRAMBITEI SI INIMA MEA E PLINA DE FERICIRE!!MULTUMIM DOMNULUI CA EXISTATI SORA OTNIELA!!MULTUMIM DE PREZENTAREA FRUMOASA A SARBATORII SI MULTUMESC DOMNULUI CA M-A ADUS PE ACEASTA CALE A MANTUIRII SI MI-A DESCOPERIT ACESTE SARBATORI MINUNATE ,PE CARE CEI MAI MULTI CRESTINI LE NEAGA FIIND LEGATI DE SARBATORI PAGANE PUSE DE OAMENI!VA DORESC TUTUROR BINECUVANTARI CERESTI SI CLIPE MINUNATE PETRECUTE ALATURI DE MANTUITORUL NOSTRU IN ACEASTA SARBATOARE SI IN CELE CE URMEAZA!!

 33. Multumesc pentru participarea la acest topic , Prieteni ! Va multumesc pentru frumoasele urari si pentru toate cuvintele Dvs incurajatoare . Shanah Tovah ! – tuturor

 34. ClaudioHagner zice:

  Shannah – Tovah Otniela Bat Zion !!!!! May you be sign in the Book of Life !!!!!!! Be blessed, Claudio

 35. geta zice:

  Shalom…..Aveti un blog foarte frumos cu multe subiecte interesante. As vrea sa stiu ce legatura este intre sarbatorile evreiesti si timpurile din urma. Spre exemplu sarbatoarea trimbitelor arata cind va veni Domnul Isus ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s