Cel de-al Treilea Templu … ( 4 )


Un cadou de unde nu te-astepti

Papua Noua-Guinee este un stat insular din Oceanul Pacific. Recent, el a ajuns pe buzele tuturor evreilor credinciosi din Israel, deoarece o delegatie oficiala a acestei tari a adus aur care sa fie folosit  la construirea celui de-al Treilea Templu.

Oaspetii au venit imbracati in portul lor traditional , care se evidentiaza prin bogatia culorilor vii. Delegatia din Noua-Guinee i-a luat prin surprindere pe oficialii de la Institutului Templului din Ierusalim. Pe langa faptul ca nu au anuntat pe nimeni de sosirea lor, ei au mai pregatit o surpriza, prezentand in dar aur, pietre pretioase si 10 000 de dolari americani , in numerar. Yehuda Glick , directorul Institultului Templului a iesit imediat in intampinarea ineditei delegatii si, vazand despre ce este vorba , a ramas stupefiat ;  insa  a primit repede explicatia din partea conducatorului delegatiei, care i-a citat urmatorul verset biblic: ” Multe popoare si multe neamuri vor veni astfel sa caute pe Domnul ostirilor la Ierusalim,  si sa se roage Domnului.” ( Zah 8: 22 ) .
” Mi se parea ca visez a declarat ulterior Yehuda Glick . Este e pur si simplu incredibil  , pentru mine a fost ca si cum o profetie din Sfanta Scriptura s-a implinit in realitate inaintea ochilor mei.  Multe versete din Tanach vorbesc despre faptul ca vor veni neevrei pentru a contribui la constructia Templului din Orasul Sfant. Membrii delegatiei din Papua-Noua Guinee au facut acest gest din dorinta de a-si exprima in mod practic credinta in promisiunile biblice.Ei sunt ferm convinsi ca lucrarea la care ne-am angrenat aici,  la Institutul Templului,  va avea ca finalitate sigura construirea celui de-al Treilea Templu in viitorul cel mai apropiat.” 
Yehuda Glick a mai adaugat ca acest cadou din Papua-Noua Guinee a sosit exact la momentul oportun. In momentul de fata Institutul Templului se ocupa de reconstruirea uneltelor biblice necesare in ritualul jertfelor, si a instrumentelor muzicale vechi. Recent s-a incheiat cu succes reconstruirea harfei imparatului David. Glick a continuat: ”  Am primit donatii din mai multe tari ale lumii,  aurul donat a fost folosit exclusiv in scopul construirii  uneltelor necesare in ritualurile sacre, unelte care vor fi folosite mai tarziu in slujbele care se vor oficia in cadrul celui de-al Treilea Templu. Pana acum am reconstruit 70 de astfel de obiecte , unelte si instrumente muzicale , printre care se numara si hainele preotilor. Deoarece am finalizat de curand reconstruirea harfei imparatului David , vrem acum sa realizam un model al coroanei sale  folosind,  printre altele , si aurul donat din Papua-Noua Guinee.”
Institutul Templului a fost infiintat in urma cu aproximativ 20 de ani, in vederea grabirii construirii celui de-al Treilea Templu in Ierusalim.
Templul apare tot mai des in atentia publicului larg – atat in Israel , cat si printre crestinii din intreaga lume. Multi comentatori biblici  sunt convinsi ca cel de-al Treilea Templu va fi reconstruit in curand, iar in el se va aseza Antichristul ( 2 Tes 2: 4,  Apoc 11: 1 ).

( Scurt Comentariu – Otniela ;  realizat cu ajutorul informatiilor furnizate de Jerusalem Post )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Cultură şi civilizaţie iudaică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Cel de-al Treilea Templu … ( 4 )

 1. cimm zice:

  Si stai sa vezi ca asta nu e tot .Stim bine din Biblie ca cel de al doilea Templu a fost facut din ordinul lui Cir care la randul sau a primit ordin de la Dumnezeu.Imparati pamantului sunt mici in mina Lui Dumnezeu.Nu se stie inca ce va face Dumnezeu la cel de al treilea Templu.Clar este ca va fi un al treilea templu,pentru ca nu vad cum s ar putea tine sarbatoarea corturilor fara Templu si fara preotime,avand in vedere ca in tot timpul sarbatori corturilor timp de 7 zile se vor aduce Domnului jerfe mistuite de foc (Levetic 23.36.),iar Numeri 29.12-40 arata jertfele pt fiecare zi a sarbatori corturilor .Iar cum jerfele sunt aduse pe altarul din fata cortului sau a templului,trebuie numaidecat sa fie facut Templul.Iar Isaia in Isaia 66 cu versetul 21,arata ca Domnul isi va lua si dintre neamurile care vor aduce pe copiii lui Israel acasa,preoti si leviti.Interesant .!.Dumnezeu sa binecuvinteze pe Israel.Cind Zorobabel s a intors din robia babiloniana de impreuna cu ramasita poporului si cu Iosua fiul lui Iotadac marele preot,dupa ce au facut altarul pt arderi parca tot poporul s a muiat si nimeni nu a mai avut curajul sa lucreze la construirea templului,zicand ca inca nu ia sosit timpul.Zorobabel era foarte ingrijorat,dar Dumnezeu ia trimis un cuvint prin Zaharia:”Zaharia cap 4 cu versetul 6-10.Si rezultatul nu a intarziat sa apara ca urmarea este scrisa in cartea lui Hagai.

 2. cimm zice:

  Vorbeam de sarbatoarea corturilor ,care este aratata clar ca se va tine in zilele din urma in Zaharia 14.16-21.

  • Shalom, cimm !

   Cred ca trebuie sa fim clari si clarificati in ceea ce prioveste cel de-al Treilea Templu, si ceea ce urmeaza sa se intample in Imparatia de 1000 de ani. Convingerea mea este ca cel de-al Treilea Templu nu va avea o viata prea lunga, pentru ca in el ( conform profetiei din Daniel 9 si 2 Tesaloniceni 2 ) trebuie sa se aseze Antichristul, care se va autoproclama, in marea lui nerusinare, dumnezeu. Este deci logic ca Venirea Domnului nostru nu il va extermina doar pe Antichrist , ci si ceea ce el a atins, intr-un mod atat de distructiv. Nu Il vad pe Yeshua , Regele si Preotul Suprem , instaurandu-Si domnia mesianica intr-un Templu ( care nu poate fi altul decat cel de-Al Treilea ) infestat de ” uraciunea pustiirii.” Cu siguranta se va construi si un al Patrulea Templu , care IL va onora numai pe Yeshua Ha Mashiach . In ceea ce priveste textele indicate de Dvs , Ishaiahu 66 : 21 si Zacharia 14 : 16 – 21 , ele oricum se prezinta ca fiind foarte mesianice, ambii profeti , si Ishaiahu si Zacharia se refera la timpul restaurarii spirituale si fizice a poporului evreu. Iar acest timp nu poate fi altul decat Imparatia Mesianica sau Shabatica. Da, in aceasta Imparatie a Restaurarii depline a Israelului , Sarbatorile din Levitic 23 vor avea un loc de cinste. Potrivit textului din Zacharia 14 , Sarbatoarea Corturilor, ca Sarbatoare de pelerinaj, are o extinctie mult mai mare, respectarea ei fiind obligatorie pentru toata lumea in Imparatia Mesianica.
   Cred ca si Zacharia 4 are o simbolistica mesianica , Zorababel , printul de neam ales, care la un moment dat dispare din arena istoriei Israelului, il prefigureaza cu succces chiar pe Mesia, Domnul nostru. EL , Yeshua Ha Mashiach , este Singurul care va purta pe Umerii Sai mantia regalitatii si a preotirii , numai EL va fi Rege si Mare Preot al Israelului si al intregii lumi. Ne asteapta lucruri minunate, oricum traim timpurile de pe urma , cand profetiile vechi se deschid fila cu fila inaintea noastra pentru implinire, si chiar trebuie sa – I multumim Domnului pentru marea Sa Credinciosie, in actiune necurmata. Sa fiti cu totii binecuvantati ! Maranatha !

 3. Dana zice:

  SALOM,

  STIATI CA :VERSETUL NR. 5708 AL TOREI ESTE DEUTERONOM 30:5…DOMNUL DUMNEZEUL TAU TE VA ADUCE IN TARA PE CARE AU STAPANIT-O PARINTII TAI…

  ANUL EVREIESC 5708 ESTE ANUL 1948 CAND ISRAEL A DEVENIT O NATIUNE!
  AM ISRAEL CHAI!

  DUMNEZEU SI-A TINUT TOATE PROMISIUNILE FATA DE AVRAAM, ITZAK SI ISRAEL! SI EL , DUMNEZEUL CEL VIU, VA FACE ACEASTA IN CONTINUARE!
  GLORIE LUI DUMNEZEU!

 4. Madi zice:

  Shalom Otniela!
  Interesant cum lucreaza Dumnezeu la inima oamenilor (ori unde s-ar afla ei) ca sa duca la indeplinire planurile sale.
  Dumnezeu este minunat si noi oamenii ne bucuram si suntem uimiti de intelepciunea lui Dumnezeu care a trasat tot parcursul istoriei omului pe acest pamant.
  Cu siguranta ca Cel de-al Treilea Templu are totul pregatit, si Dumnezeu nu va renunta niciodata la Israel pentru ca il iubeste. Mai este putin si toate sunt gata.
  Domnul sa te binecuvanteze!

 5. Iulian zice:

  Shalom! Am gasit ceva interesant:
  Institutul Templului este angajat în recrearea mobilierului Templului şi a vaselor sacre, care ar trebui să fie utilizate după construirea celui de-al treilea Templu. După 20 de ani de activitate, Institutul Templului a fost capabil sa restabileasca aproximativ 70 de părţi de decorare a Templului. Printre alte lucruri, s-au recreat harpa de aur a regelui David, Menorah-ul de aur, altarul de aur pentru arderea tămâii, chiuveta de cupru, masa de aur si haina inaltului preot.

  • Shalom, Madi si Iulian !

   Da, aveti dreptate prieteni ! Toate sunt gata …sau aproape gata ! Singurul Detaliu ramane Dumnezeu, pentru ca ultimul cuvant totdeauna Ii apartine Lui. Cert este ca evenimentele sunt coapte si click-ul final poate sa se produca dintr-o clipa in alta. Biserica trebuie sa fie gata in orice clipa, Mirele ei vine ! Glorie Lui !
   Cred ca toate obiectele de cult sunt pregatite, levitii sunt si ei printre cei vii ( tribul lui Levi exista ), practic Yeshua zaboveste si o face fiindca mai sunt suflete care trebuie sa ajunga la Cruce. Cand Dumnezeu va considera ca numarul Neamurilor va fi deplin ( v Romani 11: 25 ) , atunci se vor declansa evenimentele in ordinea pe care o cunoasteti deja : Rapire, Templu, domnia lui Antichrist, prigonirea si intoarcerea evreilor, a 2-a Venire a Lui Yeshua, batalia de la Armaghedon, Victoria Fiului lui Dumnezeu si instaurarea Sa ca Rege al Israelului si al intregii lumi, Imparatia Pacii de 1000 de ani…etc. Cred ca ceea ce este mai frumos abia urmeaza sa vina, de aceea si asteptarea noastra ar trebui sa se concretizeze intr-o relatie vie cu MANTUITORUL NOSTRU DRAG . Fratii mei, sa nu ingaduim sa ni se stinga Candela, sa ne pastram Slujirea curata, in Adevar si in Iubire. Sa fiti binecuvantati ! Maranatha !

 6. Dana zice:

  Sabat Salom, 10 Septembrie 2011/ 11 Elul 5771
  PERICOPA KI TETZE (Deuteronom 21:10-25:19) |
  UN FIU NEASCULTATOR (Ki tetze 5767)
  Scris de Sorin Rosen
  Joi, 23 August 2007 02:00
  Cu doi copii, Shiri si Ariel, ne-am reintors saptamana aceasta in Romania… Bagaje, calatorie cu avionul, diferente de fus orar, primele zile la Cancelaria Rabinica din Bucuresti… Inceputurile si tranzitiile nu sunt niciodata usoare… Insa ceea ce am realizat este ca poate cea mai grea parte a vietii noastre, a Liviei si a mea, de acum, se refera la cresterea si ingrijirea lui Shiri si lui Ariel.

  Orice parinte poate confirma aceasta. Nici de crescut un copil nu este usor, daramite doi! Si ma gandesc la cei care au mai multi… Desigur, este minunat sa fii parinte, sa iti vezi copiii crescand, facand primii pasi, spunand primele cuvinte, incepand gradinita sau scoala. Insa a ii ingriji si a ii educa pentru a fi oameni este o misiune pe cat de importanta pe atat de dificila.

  Si iata ca in pericopa acestei saptamani, Tora ne ofera un exemplu extrem despre cum cresterea si educatia unui copil poate esua intr-un mod groaznic, cu consecinte deosebit de grave…

  –––––––––––––––––––––––––––

  Daca un om are un fiu neascultator si indaratnic, care nu asculta de glasul tatalui sau si de glasul mamei sale si nu-i asculta nici chiar dupa ce l-au pedepsit, tatal si mama sa il ia si sa il duca la batranii orasului sau si la poarta locului in care locuieste. Sa spuna batranilor cetatii lui: „Iata, fiul nostru este neascultator si indaratnic, nu asculta de glasul nostru si este lacom si betiv.” Si toti oamenii din cetatea lui sa-l ucida cu pietre si sa moara. Astfel sa curati raul din mijlocul tau, pentru ca tot Israelul sa auda si sa se teama. (Deuteronom 21:18-21)

  Un astfel de copil este numit de catre Tora „ben sorer u’more” (in traducere aproximativa: „neascultator si indaratnic”). Talmudul, in Tratatul Sanhedrin 71b, explica urmatoarele: „Copilul neascultator si indaratnic este judecat in perspectiva a ceea ce urmeaza sa faca. Mai bine sa moara nevinovat acum, decat vinovat mai tarziu…” Iar explicatiile oferite sunt acelea ca un copil cu astfel de inclinatii va ajunge sa epuizeze banii parintilor si apoi va recurge la furt sau atacuri violente impotriva altora pentru a-si satisface lacomia si pofta de bautura.

  Si totusi, chiar daca motive ar exista poate in perspectiva, sentinta Torei pare deosebit de problematica: Cum poate fi oare condamnat la moarte si executat un copil care nici macar nu a comis un pacat capital? Poate oare fi omorat un om pentru ca este betiv si lacom sau pentru ca nu asculta de parinti?!?

  Mishna include in legea referitoare la ben sorer u’more multe reguli care limiteaza practic acest caz la unul pur teoretic. Copilul trebuie sa aiba o anumita varsta, sa fi furat bani de la parinti si sa isi fi cumparat cu acei bani mancare si bautura pe care apoi sa le consume, in cantitati mult mai mari decat normale, impreuna cu prietenii. Trebuie ca parintii sa il fi avertizat in fata tribunalului si trebuie ca fiul sa fi refuzat in continuare sa ii asculte.

  Insa regulile cele mai stranii pe care le stipuleaza mishna sunt cele referitoare la cei doi parinti. In primul rand, ambii parinti trebuie sa fie dispusi sa isi acuze copilul in fata tribunalului de faptul de a fi „neascultator si indaratnic”.

  In al doilea rand, tatal si mama trebuie sa fie perfect „compatibili” unul cu celalalt, mergandu-se pana acolo incat sa fie necesar ca parintii sa aiba aceeasi infatisare, inaltime si voce pentru a duce la indeplinire condamnarea la moarte (ceea ce este evident absurd). Aceste ultime cerinte, de altfel, sunt generate de modul in care legea iudaica interpreteaza versetele Torei in care se spune: „fiul nostru […] nu asculta de glasul nostru”, care este inteles ca indicand faptul ca parintii trebuie sa aiba absolut acelasi glas, aceeasi intonatie.

  Iar in al treilea rand, parintii trebuie sa fie perfect sanatosi si sa nu aiba vreun handicap sau vreo problema medicala fizica sau psihica. Daca unul dintre ei este surd, orb sau are o deficienta fizica majora, copilul nu poate fi catalogat ca ben sorer u’more.

  Ciudate reguli, nu?

  Practic, ceea ce mishna incearca sa ne invete este ca un copil poate fi catalogat ca ben sorer u’more numai in situatia in care intreaga vina pentru comportamentul deficitar i se poate imputa si atunci cand parintii nu sunt in nici un fel vinovati, direct sau indirect, de acest comportament.

  Cele trei reguli stipulatede catre mishna sunt de fapt foarte interesante… Pentru a il condamna pe copil, parintii trebuie sa fie de acord. Daca parintii nu sunt de acord in aceasta privinta, ceea ce se presupune este ca exista si alte situatii in viata de zi cu zi in care au existat divergente intre parinti si este posibil ca o cauza majora pentru comportamentul fiului sa fie tocmai aceste divergente si situatia tensionata din familie.

  In plus, parintii trebuie sa fie compatibili. O casatorie problematica influenteaza negativ educatia copiilor si in consecinta fiului nu i se poate imputa complet comportamentul reprobabil.

  Iar in final, defectul fizic al unuia dintre parinti poate fi interpretat si ca defect metafizic, spiritual. Un parinte care nu isi poate vedea sau nu isi poate auzi copilul, chiar daca nu este vorba despre vaz si auz propriu-zise, nu poate pretinde de la un copil sa se comporte normal. De multe ori, din pacate, parinti care isi ignora in mod constant copiii (uneori din motive aparent bine intemeiate) sfarsesc prin a fi surprinsi sa descopere un altfel de copil decat ceea ce si-ar fi dorit, insa aceasta schimbare este de asteptat…

  La finalul discutiei despre ben sorer u’more, Talmudul priveste toate acestea cu luare aminte si ofera o concluzie uimitoare: cazul fiului neascultator si indaratnic (conform definitiilor de mai sus) este unul pur teoretic! Lo haia ve’lo ihie… Nu a existat si nu va exista vreodata. Si atunci de ce oare, se intreaba Talmudul, este mentionat acest caz in Tora? Raspunsul Talmudului (Sanhedrin 71a): pentru a invata si a obtine rasplata! Cu alte cuvinte, pentru a invata cu totii responsabilitatile pe care le avem fata de copiii nostri!

  In aceste zile care ne apropie de Rosh Hashana si Iom Kipur, cuvantul de ordine in iudaism este teshuva, cainta. Insa teshuva inseamna si „reintoarcere”, in cazul pericopei noastre, intoarcerea parintilor catre copii si a copiilor catre parinti.

  Shabat Shalom!

 7. Dana zice:

  Sabat Salom,
  Revin cu o completare.
  Haftaraua corespunzatoare pericopei KI TETZE
  Isaia 54:1-10
  1. „Bucură-te, stearpo, care nu mai naşti! Izbucneşte în strigăte de bucurie şi veselie, tu care nu mai ai durerile naşterii! Căci fiii celei lăsate de bărbat vor fi mai mulţi decât fiii celei măritate, zice Domnul.”
  2. „Lărgeşte locul cortului tău; şi întinde învelitoarele locuinţei tale: nu te opri! Lungeşte-ţi funiile, şi întăreşte-ţi ţăruşii!
  3. Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile, şi va locui cetăţile pustii.
  4. Nu te teme, căci nu vei rămâne de ruşine; nu roşi, căci nu vei fi acoperită de ruşine; ci vei uita şi ruşinea tinereţii tale, şi nu-ţi vei mai aduce aminte de văduvia ta,
  5. căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este Numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El se numeşte Dumnezeul întregului pământ,
  6. căci Domnul te cheamă înapoi ca pe o femeie părăsită şi cu inima întristată, ca pe o nevastă din tinereţe, care a fost izgonită, zice Dumnezeul tău.”
  7. „Câteva clipe te părăsisem, dar te voi primi înapoi cu mare dragoste.
  8. Într-o izbucnire de mânie, Îmi ascunsesem o clipă Faţa de tine, dar Mă voi îndura de tine cu o dragoste veşnică, zice Domnul, Răscumpărătorul tău.
  9. Şi lucrul acesta va fi pentru Mine ca şi cu apele lui Noe: după cum jurasem că apele lui Noe nu vor mai veni pe pământ, tot aşa jur că nu Mă voi mai mânia pe tine şi nu te voi mai mustra.
  10. Pot să se mute munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.”
  Sabat Salom

 8. Vulturul zice:

  Am urmarit cu viu interes acest subiect Otniela.Daca priviti Muntele Moria si ce se afla acuma acolo veti intelege ca,Al Treilea Templu nu poate fi ridicat alaturi de Moscheea Albastra.Ecumenismul este o notiune pt manipularea maselor,o notiune frumos vopsita pt a crea iluzia unei cunvietuirii multi culturale.Cu siguranta dupa vremea uraciunii si spurcarii Templului acesta va fi purificat (sau distrus) ma rog una din aceste forme.In viziunea mea va cobora o noua Cetate a Ierusalimului,cel ceresc si sfant si pe care l-am vazut in vis in aceasta vara coborand din cer.Voi reveni dupa ce voi posta despre EL.

  • Shalom, Nelu alias Vulturul !

   Ai mare dreptate, ecumenismul este o notiune frumos spoita de manipulare a maselor. Cu toate acestea el nu poate fi evitat in contextul unei apostazii in masa. Si chiar asta se intampla sub ochii nostri, Europa noastra batrana , civilizata si crestina , isi intoarce cu obstinatie spatele Credintei adevarate ; nepotii si stranepotii aprigilor misionari puritani care si-au dat odinioara viata pentru Crezul lor, puternic ancorat in Cuvantul Vietii, s-au indepartat dureros de mult de la Adevar, imbratisand o pseudo – religie , amestecata cu de toate , si Crestinism , si Islam , si Hindiusm , si New Age etc. Astazi batranul continent este invadat de majoritatea religiilor asiatice, europenii prefara sa faca tot soiul de meditatii care sa le linisteasca zbuciumul interior, in loc sa alerge la Sar Shalom, care le-ar putea oferi Pacea Lui ( Ioan 14: 27 ).
   Bun – inteles, nu stim ce fel de Templu va accepta Printul Pacii , atunci cand va domni de la Ierusalim catre intreg pamantul , in Imparatia Mesianica. Ceea ce trebuie sa ne fie clar este ca cel de-Al Treilea Templu se va construi – in niciun caz LANGA moschee – ca evreii se vor bucura de el pana cand Antichristul va incepe sa-i prigoneasca, si va interzice jertfa de seara ( v Daniel 9 ). In Imparatia Mesianica se prea poate sa ramana acelasi Templu sau sa se construiasca altul nou. Pana la urma toate acestea tin de vrerea Regelui. Este minunat ca va fi EL cu noi ! In rest … nu va fi decat BINE ! Glorie Lui !
   Sa fii binecuvantat, sa ai o saptamana incarcata de Har !

 9. Vulturul zice:

  Shalom!Am revenit cu postarea psomisa,sper sa intelegeti mesajul primit …
  http://eravietii.blogspot.com/2011/09/ierusalimul-ceresc.html

 10. Dana zice:

  Salom Nelu,
  Interesant visul tau despre Ierusalimul Ceresc!
  Mereu mi-a placut Apocalipsa si atunci de mult, cand am inceput sa citesc Scripturile Sfinte am luat-o direct cu Apocalipsa si cu profetii. A fost bine pentru ca citind-o mi-am dorit asa de mult sa ajung cetatean al Ierusalimului Ceresc.Atunci, pe vremea aceea, la timpul acela stiam ca nu ma calific sa fiu si sa ma numar printre sfintii Cetatii Sfinte.
  Odata cu scurgerea anilor, dupa ce m-am pocait si m-am intors la Domnul din lume, am ajuns sa cunosc secretul calificarii pentru statul final de cetatean al Ierusalimului Ceresc.
  Ar fi multe de scris si cu prima ocazie voi reveni cu mai multe amanunte.

  In continuare doresc sa trec prin filtrul Scripturii , Apocalipsei, visul tau.
  In primul rand afirmi urmatoarele:

  „Aidoma apostolului Ioan, in Patmos, dar in alta locatie mediteraneana, am avut aceasta viziune.
  „si m-a dus, in Duhul, pe un munte mare si inalt. Si mi-a aratat cetatea sfanta, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu”. Avea forma unei biserici cu trei cupole, cobora din Lumina (la fel ca din prima imagine). O voce spunea : „-Timpul este aproape, pregatiti-va sa intampinati Noul Ierusalim ceresc”.

  Acum sa vedem cum descrie Apocalipsa Noul Ierusalim:

  Apocalipsa 21
  10. Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu,
  11. având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră prea scumpă, ca o piatră de iaspis, străvezie ca cristalul.
  12. Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi la porţi, doisprezece îngeri. Şi pe ele erau scrise nişte nume: numele celor douăsprezece seminţii ale fiilor lui Israel.
  13. Spre răsărit erau trei porţi; spre miazănoapte, trei porţi; spre miazăzi, trei porţi; şi spre apus trei porţi.
  14. Zidul cetăţii avea douăsprezece temelii, şi pe ele erau cele douăsprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.
  15. Îngerul, care vorbea cu mine, avea ca măsurătoare o trestie de aur, ca să măsoare cetatea, porţile şi zidul ei.
  16. Cetatea era în patru colţuri, şi lungimea ei era cât lărgimea. A măsurat cetatea cu trestia, şi a găsit aproape douăsprezece mii de prăjini. Lungimea, lărgimea şi înălţimea erau deopotrivă.
  17. I-a măsurat şi zidul, şi-a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul.
  18. Zidul era zidit de iaspis, şi cetatea era de aur curat, ca sticla curată.
  19. Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintâi temelie era de iaspis; a doua, de safir; a treia de halchedon; a patra, de smarald;
  20. a cincea de sardonix: a şasea, de sardiu; a şaptea, de hrisolit; a opta, de beril; a noua, de topaz; a zecea, de hrisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douăsprezecea, de ametist.
  21. Cele douăsprezece porţi erau douăsprezece mărgăritare. Fiecare poartă era dintr-un singur mărgăritar. Uliţa cetăţii era de aur curat, ca sticla străvezie.
  22. În cetate n-am văzut nici un Templu; pentru că Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, ca şi Mielul, sunt Templul ei.
  23. Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, şi făclia ei este Mielul.
  24. Neamurile vor umbla în lumina ei, şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea.
  25. Porţile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte.
  26. În ea vor aduce slava şi cinstea Neamurilor.
  27. Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.
  Observi o diferenta?

  Cetatea Ierusalimului Ceresc NU are cupole si Nu seamana cu o Biserica asa cum o cunoasten pe cea Ortodoxa, cu arhitectura ei.
  Cetarea este un fel de oras imprejmuit cu ziduri si are chiar dimensiunile date.Un teritoriu sub forma de patrat imprejmuit cu cu ziduri inalte !Nu are cupole.Mai de graba este un cub cu sau fara acoperis.Din descrierea Sfantului Ioan inteleg ca nu are acoperis ca orice oras normal .

  Ierusalimul Ceresc vine la urma, la finalul istoriei/intervalului, dupa toate durerile , plagile ,evenimentele scrise in Apocalipsa.Probabil ca evenimentele vor avea o succesiune rapida.Zilele se vor scurta si se pare ca simtim deja aceasta.
  Sunt convinsa ca Dumnezeu ne ajuta sa trecem prin toate si ca El ne protejeaza.
  Iti doresc multa binecuvantare si sa fim cu totii inscrisi in Cartea Vietii Mielului Yeshua Ha Mshiah!

 11. Vulturul zice:

  Buna dimineata,o saptamana binecuvantata,tuturor!
  Shalom Dana,
  Te rog sa intri aici si sa citesti ultimul comentariu,ramane valabil:
  https://otnielabattzion.wordpress.com/2011/03/29/cel-de-al-treilea-templu/

  Cunosc acest capitol din Apocalipsa si sunt de acord cu ce spui tu.Sa nu uitam ca Ioan a fost un Sfant,iar eu un biet muritor de rand.Stim ca durata unui vis este foarte scurta,iar ce retinem din el este esentialul.Eu nu am facut decat sa imbrac in cuvinte ,imaginile care mi le-am amintit,la inapoierea in tara.Vreau sa precizez ca nu semana a biserica ortodoxa ,cu cruci sau alte insemne,avea doar forma descrisa.In plus eu consider ca primeaza credinta si ceea ce ai tu in suflet(pe cine ai primit)nu forma constructiei unde te duci Duminica sau in alta zi a saptamanii sa te rogi(inchini).Daca privesti a doua foto,de la postarea cu pricina,vei vedea ca este prelucrata in photoshop,iar cel care a facut-o asta a vrut sa sugereze,doar ca deasupra cubului apare acea cupola.”Daca voi veti tacea, vor vorbi pietrele!” -inainte de a scrie despre acest subiect ,am meditat mult,daca sa o fac sau nu..am ales sa vorbesc.

 12. Dana zice:

  Salom Nelu,
  Am invatat sa suflu si in iaurt! Este bine ca mi-ai raspuns si te inteleg foarte bine, sper .Apocalipsa este o Carte plina de mistere. Bine ca o avem si ca Dumnezeu a ales sa se descopere in felul Sau unic.
  Sunt sigura ca impreuna putem intelege mai bine Sfanta Scriptura.
  Vreau sa dau cateva versete din Cartea Revelatiei, Apocalipsa si apoi iti voi pune o intrebare:
  Apocalipsa 21:
  1. Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
  2. Şi eu am văzut coborându-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfântă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
  3. Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie, şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
  4. El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”

  In versetul 1 Sfantul Apostol Ioan ne vorbeste despre un pamant nou si un cer nou.
  In versetul 2 apare Cetatea Sfanta Noul Ierusalim care este asemuita cu Mireasa.
  Versetul 3 ne ofera o descriere a Cortului lui Dumnezeu cu oamenii.
  Voi continua cu versetele Apocalipsei 21:
  5. Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi.” Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate.”
  6. Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii.
  7. Cel ce va birui, va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu.
  8. Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”
  9. Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire, pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!”

  Ma opresc aici si observ ca Apostolul Ioan consemneaza innoirea tuturor lucrurilor , versetul 5.Apoi ne arata categoria de oamnei care se califica pentru a intra in mostenire: cei insetati care au parte de apa vietii dar ne arata si categoria de oameni care nu se califica , cei descrisi in versetul 8
  In sfarsit apare si Mireasa!Cine este Mireasa?Gasim raspunsul in versetele 10-23

  10. Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu,
  11. având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră prea scumpă, ca o piatră de iaspis, străvezie ca cristalul.
  12. Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi la porţi, doisprezece îngeri. Şi pe ele erau scrise nişte nume: numele celor douăsprezece seminţii ale fiilor lui Israel.
  13. Spre răsărit erau trei porţi; spre miazănoapte, trei porţi; spre miazăzi, trei porţi; şi spre apus trei porţi.
  14. Zidul cetăţii avea douăsprezece temelii, şi pe ele erau cele douăsprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.
  15. Îngerul, care vorbea cu mine, avea ca măsurătoare o trestie de aur, ca să măsoare cetatea, porţile şi zidul ei.
  16. Cetatea era în patru colţuri, şi lungimea ei era cât lărgimea. A măsurat cetatea cu trestia, şi a găsit aproape douăsprezece mii de prăjini. Lungimea, lărgimea şi înălţimea erau deopotrivă.
  17. I-a măsurat şi zidul, şi-a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul.
  18. Zidul era zidit de iaspis, şi cetatea era de aur curat, ca sticla curată.
  19. Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintâi temelie era de iaspis; a doua, de safir; a treia de halchedon; a patra, de smarald;
  20. a cincea de sardonix: a şasea, de sardiu; a şaptea, de hrisolit; a opta, de beril; a noua, de topaz; a zecea, de hrisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douăsprezecea, de ametist.
  21. Cele douăsprezece porţi erau douăsprezece mărgăritare. Fiecare poartă era dintr-un singur mărgăritar. Uliţa cetăţii era de aur curat, ca sticla străvezie.
  22. În cetate n-am văzut nici un Templu; pentru că Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, ca şi Mielul, sunt Templul ei.
  23. Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, şi făclia ei este Mielul.

  Mireasa este Noul Ierusalim!
  Totul este foarte poetic , superb!
  24. Neamurile vor umbla în lumina ei, şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea.
  25. Porţile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte.
  26. În ea vor aduce slava şi cinstea Neamurilor.
  27. Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.

  Fiul lui Dumnezeu a vorbit despre toate acestea ucenicilor sai :

  Evanghelia dupa Ioan cap. 14
  1. Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine.
  2. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
  3. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.

  Apocalipsa 22
  12. Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
  13. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul.
  14. Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii, şi să intre pe porţi în cetate!
  15. Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!

  Fiul lui Dumnezeu vine ca rasplata minunata : Cetatea Sfanta-Noul Ierusalim!

  Apocalipsa 22
  16. Eu, Isus, am trimis pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămânţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.
  17. Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude, să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!
  Sa observam ca Duhul si Mireasa au un dialog cu oamenii neprihaniti si ii cheama VINO!Dar si oamenii cheama Mireasa si Duhul si striga VINO!

  Apa Vietii este Domnul Isus Hristos!
  Totul este perfect sincronizat si Fiul lui Dumnezeu spune urmatoarele cuvinte:
  Apocalipsa 22
  7. Şi iată, Eu vin curând! – Ferice de cel ce păzeşte cuvintele prorociei din cartea aceasta!”
  12. Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.
  13. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul.

  Apocalipsa se incheie cu cuvintele:
  20. Cel ce adevereşte aceste lucruri, zice: „Da, Eu vin curând.” Amin! Vino, Doamne Isuse!
  21. Harul Domnului Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin.

  Pentru ca ne aflam in prag de Rosh Ha Shana doresc sa va urez tuturor sa fiti inscrisi in Cartea Vietii Mielului lui Dumnezeu!Shana Tova!

  • Shalom, Dana si Nelu !

   Ierusalimul ceresc este cea mai frumoasa si mai ultima etapa din toata inlantuirea de evenimente finale. Iata o scurta trecere in revista a ceea ce in mod inevitabil ii asteapta pe copiii lui Dumnezeu, dar si pe toti cei vinovati de respingerea Mantuirii, prin Jertfa Fiului lui Dumnezeu:
   1. Ultimile zile de pregatire, inainte de Rapirea Bisericii ( practic ceea ce traim noi acum ) caracterizate prin : inmultirea profetilor falsi si a compromisului spiritual in Biserica ( Luca 18: 8 , 2 Tes 2: 3 , 1 Tim 4: 1 , 2 Petru 2 : 1-3 etc ), o explozie a razboaielor si a cutremurelor ( Matei 24 : 6-8 , Luca 21 : 9 ) , intensificarea persecutarii adevaratilor urmasi ai lui Yeshua ( Matei 10 : 22-23 , Marcu 13: 13 , Fapte 14: 22, Romani 5: 3 etc ) , propovaduirea Evangheliei lui Yeshua intregii lumi ( Matei 24: 14, Marcu 13 : 10 ) , umplerea abundenta a Bisericii lui Christos cu Duhul Sfant ( Fapte 2 : 17- 21 , 38-39 );
   2. Rapirea ( Matei 24: 42, 25 : 1-13 , Marcu 13 : 33-37 , Romani 13 : 11 , 2 Tim 4: 8 , 2 Tes 2: 1, Apocalipsa 3: 10-11 );
   3. Necazul cel Mare ( Luca 21 36 , 2 Tes 2 : 6-8 , Apocalipsa 6: 1, Daniel 9: 27 , Romani 11: 25-26, 2 Tes 2: 1012 , Dan 12: 10 , Apocalipsa 6: 9-11, 7: 9-17, 14: 6, 13, 17: 6, 18: 24, 20: 4 etc ). Necazul cel Mare se va incheia cu batalia de la Armaghedon, si cu revarsarea maniei lui Dumnezeu asupra celor rai – necredinciosii care L-au nesocotit ( Ier. 25: 29-38 , Ioel 3: 2 , 9-17, Tef 3: 8, Zah 14: 2-5, Apoc 14 : 9-11, 14-20, 19: 17-18 , 2 Petru 3: 10-13, Apoc 19: 11-21 etc );
   4. Imparatia Mesianica, cand Satan va fio legat ( Apoc 20: 2-3 , 26-27, 5: 9-10, 20: 4-6 , Mica 4: 1-8, Dan 2 : 44, Zah 14 : 6-9 , Apoc 5: 10, 20: 4-6 , 2 Tes 1: 7, Apoc 20: 7 ) . Imparatioa Shabatica se va incheia cu predarea ei , de catre Yeshua , Tatalui Ceresc ( v. 1 Cor 15: 24 ) ;
   5. Judecata finala . Batalia lui Gog si Magog ( Apoc 20: 7-9 ) , Scaunul de Judecata Mare si Alb ( ( Apoc 20: 11-15 ) si iazul de foc – o realitate ! ( 2 Tes 2: 9 , Apoc 20: 10, 21 : 8 ) ;
   6. Cerurile noi si Pamantul nou ; abia aici apare Ierusalimul ceresc ( Psalm 102 : 25-26, Hag 2: 6 , Evrei 12: 26-28, 2 Petru 3:7 , Rom 8 : 19 : 21 , Apoc 21 : 4, 22: 3-15, 21 : 1-3 etc ).

   Sunt sigura ca aceste versete clare din Sfanta Scriptura va vor fi de folos , voua, si tuturor celor care ne citesc si care sunt interesati de un studiu mai aprofundat al evenimentelor ultime.
   Sa fiti binecuvantati, dragi prieteni si frati in Domnul ! Sa va bucurati de revelatii proaspete din Cuvant – numai prin Duhul Cel Adevarat in care nu este nicio umbra de contrazicere sau de erezie ! – si sa cresteti in omul launtric – aceeasi Natura cu a lui Christos – din ce in ce mai mult. YESHUA vine ! Maranatha !

 13. Vulturul zice:

  Multumim mult, Otniela,pentru expunerea facuta! Ne-ai dat serios de lucru :)),merg sa-mi fac temele..

 14. Dana zice:

  Shana Tova!
  Multumim de ajutor.Mie imi place partea finala dar este foarte bine sa intelegem tot ceea ce ne asteapta.Voi studia versetele expuse si concluziile le voi expune pe acest topic.
  Multumim si fekicitari Otniela !

 15. Pingback: Cherry Hill kettlebell bootcamp workout

 16. Pingback: Travel

 17. You are my inhalation, I have few web logs and often run out from posts. I hope Otniella you ll like this quoute: „To die for a religion is easier than to live it absolutely.” by Jorge Luis Borges.
  Interesting post. God bless !

 18. Jonathan Bloomer zice:

  Loving the info on this website , you have done outstanding job on the content, wonderful work otnielabattzion ! Barukh Hashem, Shallom ! I m a messianic also.

 19. Lourie zice:

  Great post. Thanks for the read. God bless you Otniella Bat Zion!!!!!

 20. simplusiclar zice:

  Mare este Domnul în Sion! Pământul este plin de slava Lui! Mulţumim pentru această ştire extraordinară care atestă clar că Hristos va veni în foarte scurtă vreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s