YOM HA`ATZMAUT – 5 Yiar 5771


Fara HATIKVA ? NICI VORBA!

Shalom , Prieteni !

Anul acesta Israelul serbeaza 63 de ani de existenta libera (10 Mai )  –   pe Pamantul Promisiunii ( Geneza 13: 14-15, 17: 18; Psalmul 105 : 8-11 ). Ziua Independentei Israelului se mai numeste si Yom Ha` Atzmaut, si este celebrata intr-o atmosfera vesela ( pentru ca evreii,  din anul 1948, au o TARA )   si totodata trist – comemorativa ( pentru ca nu exista familie de evrei care sa nu fi fost marcata de Holocaust sau de diferite alte soiuri de Pogrom).
In mod cert, intr-o astfel de ocazie,  Hatikva ( Speranta ),  imnul Israelului,   trebuie intonat in cel mai cuceritor respect. Acest lucru il vom face si noi aici , macar pentru doua minute , toti cei care sunteti evrei de sange sau evrei altoiti in Maslin ( scumpii nostri frati in Yeshua Ha Maschiach ) , ramaneti cu noi… si cantati Hatikveinu (  in grandioasa interpretare a unui alt  evreu :  Enrico Macias ).
    Hag Atzmaut Sameach !

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la YOM HA`ATZMAUT – 5 Yiar 5771

 1. Iulian zice:

  La multi ani Israel !

 2. Madi zice:

  Traiasca Israelul!
  Domnul sa binecuvanteze poporul ales si pe cei care il sustin si il iubesc.

 3. Dana zice:

  Am Israel Chai!Dumnezeu sa binecuvanteze Israelul!
  Yeshua Ha Mashiah este HATIKVA – ADEVARATA SPERANTA A ISRAELULUI!HALELUYAH!

 4. Nelu zice:

  Dumnezeu sa binecuvinteze Israel cu pace si lumina!Sper sa va placa prezentarea mea.
  http://eravietii.blogspot.com/2011/05/poporul-sfant-israel.html

  • Amen ve Amen!
   Bravos , Nelu! Felicitari! Sa fii binecuvantat de Adonai Tzevaot!
   Pentru tine am un verset frumos : ” Domnul sa-ti rasplateasca ce ai facut, si plata sa-ti fie deplina din partea Domnului, Dumnezeului lui Israel, subt ale carui Aripi ai venit sa te adapostesti! ” ( Rut 2: 12 ).
   Si o melodie pe masura :

 5. Nelu zice:

  Doar la El mi-e speranta Otniela pentru ca de la altcineva nu mai am nici-o speranta.Nu stiu ce s-a intamplat,dar de aseara am avut numai probleme cu accesarea contului.Nu i-o fi placut antichristului ce am postat.

  • ” Voi copilasilor , sunteti din Dumnezeu; si i-ati biruit , pentru ca Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume.” ( 1 Ioan 4 : 4 ). Intotdeauna DUMNEZEUL LUI ISRAEL va fi Cel mai Mare, de aceea ochii nostri trebuie sa fie necontenit atintiti la ” Capetenia si Desavarsirea Credintei noastre.” ( Evrei 12 : 2 ). In veci, Glorie doar Lui!

 6. Nelu zice:

  multumesc pt piesa foarte frumoasa,am si eu una pentru voi cu o poveste fascinanta…..sper sa placa

  • Toda, Nelu! Foarte frumoasa si melodia ta. Si scenariul ei de asemenea, imaginile din film sunt inedite. Intr-adevar, destinul Hadassei a fost remarcabil, Adonai s-a folosit de o femeie ca sa salveze un popor intreg de la moarte. Iar filmul reda foarte bine acest lucru.
   Sa fii binecuvantat !

 7. Nelu zice:

  Multumesc Otniela,am pus si filmul in pagina pentru cine nu l-a vazut.Binecuvantari Divine.
  http://eravietii.blogspot.com/2011/05/estera-esther-hadasa.html

 8. Lidia Mihailescu zice:

  „Rugati-va pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc sa se bucure de odihna. Pacea sa fie intre zidurile tale si linistea in casele tale domnesti! Din pricina fratilor si prietenilor mei, doresc pacea in sanul tau, Din pricina Casei Domnului, Dumnezeului nostru fac urari pentru fericirea ta.” (Psalm 122:6-9) Atitudinea fata de Israel este strans legata de manifestarea binecuvantarii divine in viata unei persoane. Sufletul care va binecuvanta Israelul va prospera in orice mediu, in orice situatie, conform promisiunii legamantului din Genesa 12. „Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta…” Nu faceti o favoare Israelului ca alegeti sa il binecuvantati, ci va setati pentru primirea binecuvantarii! „Sa prospere cei ce te iubesc (Cetatea Sfanta).” (Psalmul 122:6b, Versiunea Amplificata a Bibliei) Lidia Mihailescu

  • Shalom, surioara !

   Sa ne rugam pentru Shalomul Yerushalayimului , mai ales ca se apropie si Yom Yerushalayim , Zi in care evreii se aduna sa se roage in Sinagogi, pentru Pacea Ierusalimului drag, celebrand existenta Orasului lui Melek David.
   Da, intr-adevar, atitudinea fata de Israel este relevanta pentru orice urmas al lui Yeshua. Promisiunea din Geneza 12 nu s-a schimbat, Dumnezeu nu este ” fiu al omului ca sa-i para rau ” de Legamantul unei ALEGERI.
   ” Nu faceti o favoare Israelului ca alegeti sa il binecuvantati, ci va setati pentru primirea binecuvantarii! “ Cat ADEVAR ! Multi cred ca le fac o favoare evreilor daca ii binecuvinteaza, insa , in realitate EI SUNT CEI CARE SUNT BINECUVANTATI. Asadar, ATENTIE , BISERICA ! Atentie la toate promisiunile si la toate profetiile Bibliei, si mai ales , ATENTIE la ATITUDINEA FATA DE ISRAEL. Dumnezeu n-a obosit in a-Si iubi si proteja Poporul Sau Ales. Glorie Lui ! Minunata este CREDINCIOSIA DIVINA !

 9. Laurentziu zice:

  Sarut Mana. Frumoasa melodia imnului israelian , intr-o asemenea interpretare… se intelege.
  V-am gasit astazi pe net in timp ce navigam cautand ceva despre evrei. Sunteti evreica , Otniela ? Adica nascuta din mama evreica ? Intreb acest lucru pentru ca stiu ca pentru a fi evreu trebuie sa ai mama evreica. Am vizitat si eu adunarea mesianica a f. Smilovici acum 4 ani si mi-a placut predica lui despre Sabat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s