Mai multa speranta … ( 1 )


VIATA LA MAREA MOARTA
Marea Moarta nu a primit acest nume fara motiv . Din cauza concentratiei saline prea ridicate , ea reprezinta un mediu ostil pentru majoritatea organismelor vii care populeaza in mod obisnuit apele planetei noastre. Totusi aceeasi concentratie de sare ofera alinare si calitate vietii umane.
Renumitul medic internist israelian prof. Shaul Sukenik , care lucreaza la Centrul Medical Soroka din Beer Sheva , a definit  Marea Moarta ca fiind ” unul dintre cele mai importante puncte balneare din lume”. Intr-un articol publicat recent intr-o revista de specialitate , prof Sukenik a explicat ca efectele benefice ale sanatatii pe care le prezinta Marea Moarta au la baza influenta mai multor factori unici , cum ar fi gradul  ridicat salinitate din apa , mineralele din aer si clima din regiune. O astfel de combinatie nu se mai gaseste in niciun alt loc din lume. Exista multe statiuni balneare, in special in Europa, unde oamenii isi trateaza diferite suferinte . Marea Moarta acopera insa o foarte mare varietate de afectiuni, fiind de departe cea mai buna destinatie pentru imbunatatirea starii de sanatate. Pentru ca o statiune balneara sa isi poata omologa izvoarele vindecatoare , apa acestora trebuie sa contina cel putin un gram de minerale pe litru . Ca o comparatie , apa Marii Moarte contine 330 de grame de minerale pe litru. O astfel de concentratie nu se mai gaseste decat in bazinele artificiale special amenajate in complexele hoteliere de lux. Namolul care se gaseste la Marea Moarta este de asemenea unic in lume, avand in componenta sa diferite substante organice si anorganice. Tratamentele cu namolul Marii Moarte dau rerzultate deosebite pentru bolnavii de artrita.
In afara apei speciale si a namolului unic,  plasarea geografica si clima din regiune ajuta de asemenea in curele balneare.  Fiind vorba despre cel mai adanc punct de pe Pamant ( peste 400 m sub nivelul marii ), in aceasta zona exista o presiune atmosferica deosebit de ridicata , care are un efect benefic asupra persoanelor cu probleme la articulatii. Datorita acestei pozitionari a Marii Moarte , aerul din zona prezinta o concentratie mai mare de oxigen decat in mod normal , astfel ca pacientii cu probleme pulmonare se simt foarte bine de fiecare data cand petrec putin timp in acest loc.
Pozitionarea geografica si temperaturile ridicate specifice regiunii de pustie produc un grad mare de evaporare a apei , ceea ce duce, deasupra marii , la eliberarea multor minerale. Acest nor de minerale functioneaza ca un paravan pentru sol , astfel ca razele ultraviolete  de clasa B , care sunt in special daunatoare pielii umane , sunt blocate , doar razele de tip A putand patrunde.  Acestea din urma sunt adevaratele raze ultraviolete atat de indicate in baia de soare. Puterea vindecatoare a Marii Moarte , in special in cazul  persoanelor cu boli de piele , psoriazis si feluritele dereglari de producere a pigmentilor este unanim recunoscuta de medicii specialisti din intreaga lume.

Persoanele care petrec un timp mai indelungat la Marea Moarta marturisesc ca simt o anumita liniste interioara , si in plus au parte de un somn adanc si odihnitor. Acest lucru se datoreaza tot norului de minerale care contine brom. Aceasta substanta are un efect linistitor si relaxant , fiind folosita si in medicina, sub forma bromurii de potasiu, in anestezii, calmante si somnifere.
Prof. Sukenik a mai explicat ca Marea Moarta este atat de deosebita datorita faptului ca multe dintre bolile tratate aici sunt considerate incurabile , insa pacientii se intorc in mod repetat in acest loc , deoarece simt o alinare clara a simptomelor . Un alt aspect care conteaza foarte mult este faptul ca tratamentele la Marea Moarta sunt cu totul naturale.

( Comentariu de Otniela – Daniela Onu, dupa informatiile furnizate de publicatia  Jerusalem Post )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Medicina si Inventica, Natura si Naturism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Mai multa speranta … ( 1 )

 1. foarte interesant articolul. Poate realizati vreodata vreun concurs pe blog cu o excursie la Marea Moarta…

  • Shalom Christi ,

   Ma bucur ca ti-a placut articolul…Se putea altfel? Doar esti prof de Geogra ( parca asa se vorbeste astazi in lumea adolescentilor ). E buna propunerea ta, cine stie … Se poate organiza si pe blog un asemenea concurs.

 2. Elena Ionescu zice:

  Da, as dori sa merg si eu la Marea Moarta, cu ajutorul lui DUMNEZEU sper ca aceasta dorinta sa devina realitate.Un articol foarte interesant! SA FITI BINECUVANTATA!

 3. Iulian zice:

  Cei ce beneficiaza de tratamentele la Marea Moarta ar trebui sa o numeasca Marea Vie, pentru ca Cel ce a pus ingredientele in mare este viu in vecii vecilor. Eu as accentua aici Creatorul marii de la care vine si marea si vindecarea.

  • Dragii mei colegi si prieteni,
   Elena si Iulian, Shalom!

   Ma bucur ca v-a placut articolul despre Marea Moarta, si daca veti avea CREDINTA , Dumnezeu o va implini. Marea Moarta este intr-adevar una dintre minunile naturale ale acestui pamant, un dar oferit de Creator pamantenilor, un focar de sanatate si de Viata, iar tu ai dreptate Iulian, Marea Vie este un nume mai potrivit ( chiar daca nu are vietuitoare, aceasta mare ofera Viata prin bogatia ei de minerale, de soare si de confort ).
   Sa fiti binecuvantati cu o minunata excursie la Marea Moarta, si nu numai aici ci pe tot pamantul Israelului, pamant oferit de HASHEM evreilor, ca mostenire binecuvantata , odata si pentru totdeauna ( Iosua 21 : 43-45 ). Cand Israelul este binecuvantat, de fapt este binecuvantata lumea intreaga.

 4. Dana zice:

  Shalom,
  Profetul Ezekiel are o vedenie foarte interesanta care descrie un Izvor de binecuvantare care iese din Templu cap. 47:1-10
  „M-a adus înapoi la uşa Casei. Şi iată că ieşea apă de sub pragul Casei, dinspre răsărit; căci faţa Casei era spre răsărit. Apa se cobora de sub partea dreaptă a Casei înspre partea de miazăzi a altarului.
  Ioel 3.18; Zah 13.1; Zah 14.8; Apoc 22.1;
  Ezechiel 47:2 M-a scos pe poarta de miazănoapte şi m-a făcut să ocolesc pe din afară până la poarta de răsărit. Şi iată că apa curgea din partea dreaptă.
  Ezechiel 47:3 Când a înaintat omul acela spre răsărit, cu măsura în mână, a măsurat o mie de coţi şi m-a trecut prin apă; apa îmi venea până la glezne.
  Ezec 40.3;
  Ezechiel 47:4 A mai măsurat iarăşi o mie de coţi şi m-a pus să trec prin apă, şi apa îmi venea până la genunchi. A măsurat iarăşi o mie de coţi şi m-a trecut prin ea, şi apa îmi venea până la şolduri.
  Ezechiel 47:5 A măsurat iarăşi o mie de coţi, şi atunci era un râu pe care nu-l puteam trece, căci apa era atât de adâncă încât trebuia să înot – un râu care nu se putea trece.
  Ezechiel 47:6 El mi-a zis: „Ai văzut, fiul omului?” Şi m-a luat şi m-a adus înapoi pe malul râului.
  Ezechiel 47:7 Când m-a adus înapoi, iată că pe malul râului erau o mulţime de copaci pe amândouă părţile.
  Ezec 47.12; Apoc 22.2;
  Ezechiel 47:8 El mi-a zis: „Apa aceasta curge spre ţinutul de răsărit, se coboară în câmpie şi se varsă în mare şi, vărsându-se în mare, apele mării se vor vindeca.
  Ezechiel 47:9 Orice făptură vie care se mişcă va trăi pretutindeni pe unde va curge râul şi vor fi o mulţime de peşti; căci ori pe unde va ajunge apa aceasta, apele se vor face sănătoase, şi pretutindeni pe unde va ajunge râul acesta, va fi viaţă.
  Ezechiel 47:10 Pescarii vor sta pe malurile lui, de la En-Ghedi până la En-Eglaim, şi vor întinde mrejele; vor fi peşti de felurite soiuri, ca peştii Mării celei Mari, şi vor fi foarte mulţi.
  Acum sa privim cu atentie versetul 8 al acestui capitol:
  „Apa aceasta curge spre ţinutul de răsărit, se coboară în câmpie şi se varsă în mare şi, vărsându-se în mare, apele mării se vor vindeca”
  Aici este vorba despre apele Marii Moarte care se vor vindeca gratie Apei care curge de sub pragul Casei lui Dumnezeu.
  Profetul Ezekiel arata procesul de vindecare a poporului evreu, respectiv toate triburile din Israel.
  Binecuvantat sa fie Dumnezeu care isi tine promisiunile si vegheaza sa se implineasca Cuvantul Sau minunat!
  Multa binecuvantare in Yeshua Ha Mashiah caci El este Apa Vietii!Amen ve Amen!

  • Hag Sameach,

   Cu siguranta, se poate stabili o conexiune intre starea spirituala actuala a poporului evreu si semnificatia simbolic- spirituala a Marii Moarte. Marea este mare, si mai este si moarta , adica nu misuna Viata in ea. Va veni o vreme cand Apa Vie, Riul Vietii care curge din pragul Casei Domnului , se va ivi dinspre Rasarit , se va cobori in campie ( ce frumos ! ) , iar de-aici se va varsa in mare, vindecand-o. Nu se poate altfel, vindecarea trebuie sa vina din Casa Domnului, mai precis de sub PRAG, adica din Sfanta Sfintelor. Putem spune ca Ezechiel 47 : 1-10 este un minunat CANTEC de triumf al unui profet care va depasi suferinta cauzata de vedenia vaii oaselor moarte , gasindu-si resursele duhovnicesti sa vada in timp, prin Ruach Ha Kodesh , biruinta Casei Domnului.

   • De asemenea , cat se poate de interesant este ca profetul are viziunea VAII OASELOR USCATE si, implicit a profetiei invierii lor in capitolul 37 ( v tot capitolul 37 ) , inaintea vedeniei cu Apa Templului, din capitolul 47. Putem observa cum lucrurile se leaga cat se poate de armonios in cazul acestui profet al vedeniilor ( il putem numi asa deoarece intre Darurile Duhului Sfant care opereaza in cazul lui, Spiritul Profetic se pare ca a ales VIZIUNEA PROFETICA, un Dar remarcabil de sugestiv ). Asadar BINECUVANTAREA RESTAURARII LUI ISRAELatat fizica cat si spirituala – promisa cu exactitate de acest profet exemplar al Tanach-ului , nu mai poate fi negata : ” El mi-a zis : Fiul omului, oasele acestea sunt toata casa lui Israel. Iata ca ei zic: Ni s-au uscat oasele, ni s-a dus nadejdea ; suntem pierduti! De aceea , prooroceste si spune-le: Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: Iata va voi deschide mormintele, va voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu! Voi pune Duhul Meu in voi si veti trai; va voi aseza iarasi in tara voastra, si veti sti ca Eu , Domnul am vorbit si am facut, zice Domnul. „ ( Ezechiel 37 : 12-14 ). Minunata PROMISIUNE, rostita de Insusi Adonai. Ne pare rau pentru cei ce nu o cred, in ciuda evidentelor!!!

 5. Pingback: green mba

 6. Amazing this is enjoyable to see. Maybe you have regarded as posting content articles in order to publications.

 7. Sonia K. zice:

  Many thanks for an interesting article! Wonderful ! God bless Otniela !

 8. Tucson SEO zice:

  Excellent post. I definitely appreciate this site. Thanks for share this wonderful infos Otniella.God bless you !

 9. Pingback: Dosimeter

 10. toptan zice:

  This site is … how do I say it? Relevant!! Wonderful!! Thanks otnielabattzion!!!!

 11. Pingback: fuar stand

 12. Gonzalo Arndell zice:

  Shallom Otniela Bat Zion, I appreciate your wonderful work ! Hashem bless you …. Shevua tov !

 13. lazar zice:

  Salom din Ohio ! Foarte autentic acest blog, cu multe articole interesante. E bine ca Domnul Isus e la loc de cinste si intre fratii nostri evrei..

 14. amanda_do zice:

  nice site otnielabattzion !!!!!! thanks a lot for all piece of information you ve spread out !!!!!! God bless you !!!!!

 15. Jeni zice:

  Extraordinare informatii… Vom merge in Israel in excursie peste citeva zile. Dumnezeu sa va binecuvinteze ! Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s