Cel de-al Treilea Templu… ( 1 )


… O iluzie sau o certitudine

Ce parere aveti despre construirea Celui de-al Treilea Templu?

Iata cateva informatii in acest sens, preluate din revista Topic, si comentate in lumina Bibliei:

Eforturile pentru construirea unui nou Templu in Israel devin tot mai intense pe zi ce trece. Numarul evreilor care sustin aceasta idee creste din ce in ce mai mult , dupa cum arata  efortul sustinut de recuperare a intregului fond cultic al Templului. Intrebarea care se pune este daca aceasta dorinta tot mai puternica dupa un Templu  face parte din planul lui Dumnezeu pentru Israel,  si daca acesta trebuie sa fie reconstruit pentru ca ultimile evenimente inainte de revenirea ( vizibila, nu este vorba de Rapire )  lui ISUS ( IESHUA ) sa se implineasca.

Corespondentul TOPIC Rainer Schmidt scrie din Israel : ” Peste jumatate din israelieni sunt pentru reconstruirea celui de-al treilea Templu. ” De la reunificarea Ierusalimului in 1967 , o simpla intrebare s-a transformat intr-un subiect arzator in Israel , si nu numai : este necesara reconstruirea Templului? Pentru prima data dupa 2000 de ani , Muntele Templului a ajuns din nou sub control evreiesc. Dupa cum bine stim , Templul a fost distrus deja de 2 ori . Multe pasaje din Biblie indica insa ( cititi in acest sens Dan 9: 27  sau Isaia 24: 2-23 ) ca, in vremurile din urma , Antichrist va profana un Templu deja existent ( v 2 Tes 2: 4 ) . Abia in contextul celui de-al Treilea Templu se vor desfasura anumite evenimente din zilele din urma . Dar este cel de-al Treilea Templu, cu adevarat, un subiect important pentru evrei sau numai anumiti crestini sunt in mod deosebit preocupati de aceasta problema?
Rabinul Chaim Richman sustine ca in Israel are loc o revolutie spirituala , deoarece multi dintre evreii religiosi cred ca  demersurile pentru reconstruirea Templului ar trebui sa se transpuna intr-o realitate cat mai concreta. Conform unui sondaj de opinie realizat in anul 1989, doar 18% dintre israelieni au fost pentru reconstruirea Templului. Acelasi sondaj a fost repetat acum 3 ani , constatandu-se ca procentajul a cresut cu 60% . „Tot mai multi israelieni – fie laici , fie religiosi- inteleg ca secretul pacii atat de mult dorite de toti oamenii este PREZENTA DIVINA care va veni  prin construirea Templului. Sunt si unii care nu gandesc asa , dar acestia reprezinta doar o minoritate a israelienilor seculari „, spune Richman care lucreaza in cadrul Institutului Templului, din orasul vechi al Ierusalimului. Acolo au fost deja reconstruite cu maxima exactitate toate obiectele necesare pentru slujba de la Templu , conform instructiunilor biblice, folosindu-se materialele corespunzatoare. Printre acestea se numara instrumentele muzicale pentru leviti , coroana de aur a marelui preot sau vasele de aur si de argint pentru aducerea jertfelor. Intre timp s-a reusit si fabricarea integrala din aur curat a sfesnicului cu 7 brate , a altarului de aur pentru tamaie si a mesei din aur pentru asezarea painilor.  Menora 4
Chaim Richman nu a confirmat zvonurile potrivit carora toate pietrele si materialele de constructie pentru viitorul Templu ar fi deja pregatite in Israel sau in Statele Unite ale Americii. In schimb, el a confirmat indeplinirea altor conditii necesare pentru slujba la Templu. In acest sens au fost pregatiti viitorii preoti de care e nevoie „pentru slujba divina”. Si vaca rosie este pregatita ( textul Num 19 spune ca cenusa unei vaci rosii fara cusur aduse ca jertfa este necesara pentru purificare , fara ea nu se poate presta slujba preoteasca de la Templu ). Richman nu a vrut insa sa faca publice detaliile despre aceste proiecte.
In acelasi timp in Israel mai exista o grupare care se numeste  Credinciosii Muntelui Templului care a fost infiintata si condusa de Gershon Salomon . In fiecare an, cu ocazia zilelor traditionale de pelerinaj , credinciosii incearca sa puna piatra de temelie pentru viitorul Templu , lucru interzis in mod clar de autoritati.
„Reconstruirea Templului este o datorie nationala a Israelului, este ascultarea unei porunci divine , care va duce la o revolutie spirituala in lume , dar in primul rand in Israel „, spune Salomon. Si gruparea sa a construit dupa standardele biblice unele dintre obiectele pentru Templu , cum ar fi de exemplu trambitele de argint. Pe langa acestea , ei au facut mai multe machete ale Templului, au realizat planuri de constructie si au pregatit materialele pentru viitorul Lacas. ” Nu  doar ca suntem pregatiti, ci dorim sa le aratam tuturor , si in special poporului evreu , ca nu este vorba despre o idee  mistica , ci despre un proiect foarte concret „, a mai adaugat infocatul activist pentru Templu.

                                     ( Comentariu si Traducere – Otniela ; sursa  revista Topic )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Cultură şi civilizaţie iudaică. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

36 de răspunsuri la Cel de-al Treilea Templu… ( 1 )

 1. Elena Ionescu zice:

  Un articol foarte interesant, cosider ca este necesara construirea celui de- al treilea templu, avand in vedere implinirea planului profetic conform Sf.SCRIPTUIRI ( Daniel/ Apocalipsa).Ceea ce este scris se va implini, pentru ca tot ce a promis DUMNEZEU s-a implinit.EL, IN MARETIA SA, nu a ramas nimanui dator, ne-a iubit atat de mult incat ”L-A DAT PE SINGURUL SAU FIU, PENTRU CA ORICINE CREDE IN EL, SA NU PIARA, CI SA AIBA VIATA VESNICA”.Ioan 3:16
  FITI BINECUVANTATA! Elena I.

  • Multumesc , Elena! Si pentru vizita, si pentru CREDINTA . Intr-adevar , nespus de mult a iubit Dumnezeu aceasta lume. Bisericii i s-a dat Harul sa intre in toate promisiunile lui Dumnezeu, prin Jertfa lui Yeshua Ha Mashiach. Va veni si vremea ramasitei credincioase a lui Israel, care se va regasi pe sine in interiorul Templului ( vorbim de tot ce va urma dupa Rapire, in timpul nefast al Necazului cel Mare ): Isaia 63:18, 64:1. Antichristul va tolera in acest Al Treilea Templu inchinarea celor credinciosi pana la mijlocul celei de-a 70-a saptamani-an. Ultima saptamana de care pomeneste profetul Daniel – 9:27 – are o semnificatie aparte in tot acest circuit al (re ) construirii unui Templu la Ierusalim, in care Cel Nelegiuit, asemeni lui Antioh Epifanul, la o scara mult mai macabra, se va promova pe sine drept dumnezeu. Sa fii binecuvantata! Succes la examenul din vara!

 2. madi zice:

  Cu siguranta cel de-al Treilea Templu se va construi, si aceasta nu este parerea mea ci este Cuvăntul lui Dumnezeu care se va implini pana la ultima iota.
  Asa cum toate profetiile s-au inplinit pana in zilele noastre, si această profetie (construirea celui de-al Treilea Templu), se va implini la vremea hotarata de Dumnezeu si la timpul potrivit.
  Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si lucrarea pe care o faci.

  • Da, Madi! CUVANTUL VIU AL LUI DUMNEZEU Se va implini! In Apocalipsa 11: 1-2 ni se precizeaza cu vadita claritate ca in primii 3 1/2 ani ai Necazului va exista intr-adevar un Templu la Ierusalim. Aici nu este vorba despre semnficatia spirituala a cuvantului ” Templu „, cum sunt tentati cei mai multi crestini sa o inteleaga, legand-o doar de Biserica. Trebuie citit textul cu atentie si subliniate elementele evreiesti din context. ( altarul , trestia sau masurarea ). Ori , daca exista asemenea elemente cultice, inseamna ca este vorba despre ceva cat se poate de evreiesc. Si daca acest „cat se poate de evreiesc” exista , el nu se poate concretiza decat in dorul si aspiratia poporului evreu dupa ceea ce i-a individualizat intotdeauna inaintea celorlate natii: Templul lui Adonai ! , Casa Sa, multvisata de melech David.Sa fii binecuvantata tu, si familia ta.

 3. Dana zice:

  Shalom,
  Ma bucur sa gasesc pe acest blog subiectul care m-a fascinat mereu…Templul lui Dumnezeu!
  Se cuvine sa amintim istoria Templului Celui Preaanalt care este una zbuciumata si este legata direct de istoria poporului evreu.
  Sa nu uitam ca Sfanta Scriptura relateaza faptele istorice asa cum s-au petrecut ele dar Duhul Domnului ofera un tablou complet, exhaustiv, cercetatorului sarguincios care este in cautarea adevarului.Sa pastram in minte realitatea in care se afla planeta noastra : razboi spiritual!!!Satan incearca sa aduca in atentia oamenilor variante asemanatoare cu originalul oferit de Creator si sa faca confuzie in mintea oamenilor, ceva de genul copiilor tablourilor celebre!Pare a fi…. dar nu este autentic…!
  Sa revenim la Templul lui Dumnezeu.
  Lui Moise Dumnezeu i-a poruncit sa ridice un Templu mobil in pustia Sinai(Mishkan sau Tabernaculul mobil) dupa modelul ceresc .Este foarte clar ca primul Templu a fost autentic si Scriptura confirma ca Shekina s-a aratat in toata puterea si splendoarea ei in Mishkan asa cum citim in Exod 40:34-38
  ” Si norul a acoperit Cortul Intalnirii si gloria Domnului a umplut Cortul.Si Moise nu putea intra in Cortul Intalnirii, pentru ca norul a ramas peste el ;si gloria Domnului umplea Cortul.
  Si cand norul se ridica de pe Cort, fiii lui Israel porneau in toate calatoriile lor.Si daca norul nu se ridica, atunci ei nu porneau pana in ziua cand se ridica.Pentru ca norul Domnului era deasupra Cortului ziua si era un foc in el noaptea , inaintea ochilor intregii case a lui Israel, in toate calatoriile lor.”
  Un semn al Templului lui Dumnezeu este Shekina, Gloria Domnului -Norul si Focul!
  (va urma)

  • Dana zice:

   Shalom,
   Am revenit pentru a completa comentariul daspre Mishkan-Tabernacolul mobil ridicat de Moise in pustiul Sinai la porunca data de Dumnezeu asa cum sta scris in Sfanta Scriptura:
   Exod cap.40 versetele1si 2.
   ” 1 Si Domnul a vorbit lui Moise, zicand:
   ” 2 In ziua lunii intai (Nissan) , la intai ale lunii, sa asezi locasul Cortului Intalnirii.”
   Aceasta porunca este foarte importanta pentru subiectul acestul blog.
   Luna Nissan este prima luna a calendarului lui Dumnezeu si inceputul lunii este un moment foarte important.
   Sfanta Scriptura consemneaza in Cartea Exod cap.12:1,2
   ” Si Domnul le-a vorbit lui Moise si lui Aaron in tara Egiptului , zicand : ” Aceasta luna va fi pentru voi inceputul (capul-rosh) lunilor; ea va fi pentru voi intaia luna a anului .”
   Bine ar fi sa citim atent si in intregime Exod cap. 12 si Exod cap. 40 cu credinta ca Ruach HaChodesh ne va descoperii profunzimile Cuvantului Sau minunat.
   Templul lui Dumnezeu este ridicat, reconstruit doar la porunca lui Dumnezeu si are semnele lui Dumnezeu!Universul intreg este martor dar si partas, in conformitate cu poruncile lui Dumnezeu la implinirea Cuvantului.
   Dumnezeu vegheaza sa se implineasca Cuvantul Sau si nicidecum poruncile omenesti.
   Multa binecuvantare si pace in Numele lui Yeshua Ha Mashiah!

 4. Dana zice:

  Shalom,
  Mishkanul sau Templul mobil a fost ridicat de Moise in luna intai (Nissan) in anul al -II-lea( dupa iesirea poporului Israel din Egipt) la intai ale lunii , in conformitate cu porunca lui Dumnezeu : Exod cap. 40 :17.
  Gloria Domnului, Shekina, era prezenta in Mishkan.
  Doresc sa aduc in discutie Chivotul Legamantului care isi avea locul in Sfanta Sfintelor.
  In Chivot se aflau trei elemente care formau marturia:
  -Tablele Legii(Exod 31:18)
  – Cupa cu mana(Exod 16:34-36)
  – Toiagul lui Aaron(Numeri 17:8-11).
  Se cuvine sa ne aducem aminte de Ziua Ispasirii, Yom Kipur, cand Marele Preot , Kohen Ha Gadol intra in SfantaSfintelor cu :
  – Sange … !
  Toata aceasta marturie arata spre viitor….spre Speranta(Hatikva) restaurarii si izbavirii omenirii din blestemul pacatului.
  Yeshua Ha Mashiah cu Sangele Lui Sfant a facut ispasire pentru omenire dar tot cu Sange a intrat si in Cortul cel Mare Ceresc!
  Evrei 9: 11- 28
  Kadosh, Kadosh, Kadosh!Laudati pe Dumnezeul Cel PreaInalt!
  Aleluia! Amin!

  • Shalom Dana!

   Ma bucura mult entuziasmul tau in ceea ce priveste Mishkanul ( Cortul lui Moshe ) si asezarea lui in mijlocul poporului, asa cum este prezentata in Exod 40. Este cat se poate de bine ca ai legat aceasta ” asezare ” de luna 1 , Nissan , luna in care Adonai Adoneihnu, a intentionat sa le dea evreilor un nou inceput, o noua revelatie despre Sine. Dumnezeu a dorit dintotdeauna sa stea in preajma omului, sa comunice cu faptura MainilorSale. Sa ne amintim de Adam si de Eva. Ce L-a impiedicat sa mai faca asta dupa caderea lor ? Pacatul! Neascultarea si razvratirea! Dumnezeu este Sfant. In Prezenta Sa nu se poate veni oricum. Dumnezeu -sunt sigura – tanjea dupa ceea ce avusese in Eden. Dar nu a mai putut, datorita pervertirii naturii umane ( sa nu uitam de Potop , Gen 6: 5-6 ). A venit insa vremea alegerii unei familii, si apoi a unui Popor pe care il scoate cu Brat puternic din robia egipteana. Cum sa Se apropie de omul cazut, EL, Focul Sfant, care nu Se mai mistuie? Si-atunci Si-a creat un Spatiu Sfant, numai al Lui: CHIVOTUL MARTURIEI ( Exod 25 : 10-22 ). Acest Spatiu trebuia sa fie ESENTA Mishkanului, a Templului mobil ( pe- atunci totul era mobil, chiar si poporul , si nu le era prea rau , pentru ca Slava Domnului era in mijlocul lor ), cum este deseori numit. DUMNEZEU INSUSI , FLACARA dintre cei doi heruvimi cu aripile intinse , locuia aici.
   Dar Chivotul trebuia si el protejat, nu se putea atinge oricine de EL, era periculos, Dumnezeu este KADOSH. Amin! Trebuia ca aceasta Sfanta a Sfintelor sa stea intr-o alta Sfanta , in care in sfarsit omul pacatos, care se curatea si se sfintea din crestet pana-n talpi, sa poata intra ( Exod 29 ) in Prezenta lui Dumnezeu, cu teama si cutremur . Nu dezvolt acum tot acest scenariu sfant al Cortului, ceea ce era sublim la el era manifestarea neconditionata a Divinitatii ( Exod 40: 34-38 ) prin NORUL SFANT sau SHEKINA! Glorie lui Adonai!

  • Toate aceste elemente de care pomenesti tu , Dana, sunt semne de aducere aminte . Semnele de aducere aminte erau simboluri care trimiteau spre un adevar experimentat. Sa luam textul din Numeri 17: 10. Prin minunea infloririi toiagului lui Aaron, Adonai a vrut sa le ofere evreilor o mostra de ascultare, de aliniere la standardele Lui; EL a intentionat sa-i vindece de cartirea paguboasa , care deseori Ii provoca mania ( v. 12 ) si care, putea avea oricand repercursiuni grave asupra vietii lor ( Domnul Se saturase de plangerile lor , si-i cere lui Moshe sa intervina , mijlocind pentru ei. ). Elementele acestea se gaseau in Cortul Intalnirii, inaintea Marturiei , acolo unde Domnul Se intalnea cu Moshe de obicei ( Exod 33: 8, Num 17: 7 ). Aceasta Marturie , de-asemenea , trebuia pusa in Chivot ( Exod 25: 16 ) , insa Chivotul de cateva ori este pomenit doar cu Tablele Legii inauntru ( 1 Regi 8: 9, 2 Regi 11: 12 ) , celelalte elemente nefiind mentionate. Idealul era intr-adevar un Chivot care sa le contina pe toate trei ( Evrei 9: 4 ), pentru ca toate reprezentau STANDARDUL ascultarii de Dumnezeu, de la care , din nefericire, poporul se indepartase.

 5. Dana zice:

  Shalom Ella,
  Ne aflam in data de 2 Nissan 5771, ieri s-a serbat Rosh Chodesh Nissan si ma gandesc la faptul ca intr-o zi ca aceasta Moshe asezase Mishkanul in pustie.
  Dumnezeu lucreaza intr- o armonie desavarsita, in timp si spatiu.Luna noua se arata pe cer la timpul potrivit si oamenii de pe Terra observa acest fenomen cosmic.
  In concluzie a inceput Anul Nou si in curand vom serba Pesahul(14 Nissan), Sarbatoarea Azimilor si dam startul numaratorii zilelor de Omer pana la Shavuot (Cicizecimea).
  Dumnezeu a dat sarbatori dinamice care ne mentin in forma maxima starea atat a trupului cat si a sufletului!
  Sa ne bucuram de acest nou inceput impreuna pe acest blog!
  Dumnezeu sa fie laudat in veci!Amin!

  • Amen ve Amen, Dana! Abia astept Sarbatorile, abia astept Pesach-ul, sa uit de toate si sa-L slujesc doar pe Adonai. Shma Israel ! Dumnezeul nostru este UNUL, UNICUL, SINGURUL DUMNEZEU !

 6. Ioan Constantinescu zice:

  Sarut mana,
  Apreciez la superlativ cosistenta si noutatea continuturilor publicate. Cred ca toti liderii credinciosi, indiferent de nuanta, ar trebui sa intre in posesia acestor materiale, inedite, cautate cu multa ravna si migala si expuse cu toata responsabilitatea. Va doresc binecuvantarea lui Dumnezeu, care sa va indrepte spre acele lucruri, la care nu toti avem acces sau abilitate. Ioan Constantinescu

  • Bun-venit , domnule profesor!

   Va multumesc pentru aprecierea Dvs extrem de benevolenta , extrem de incurajatoare. Ce pot sa spun? Ma simt onorata ca imi cititi articolele , si mult m-as bucura sa reveniti cat mai des, si chiar sa participati la dialoguri.
   Va doresc mult spor in activitatea la catedra – la liceul nostru , si mai ales la Sesiunea de Comunicari Stiintifice de la Universitatea Dvs – multa binecuvantare in familie, si in Congregatia mesianica unde activati in fiecare Shabbat. Si pentru ca stiu ca sunteti un bun mesianic – un minunat evreu altoit la Smochin – va ofer o melodie cu inegalabilul Paul Wilbur: http://www.youtube.com/watch?v=Ra4HWj1jrJA&feature=related

 7. Nelu zice:

  Buna Otniela!
  Ma bucur ca am gasit acest blog pe care o sa-l urmaresc de acuma inainte.De cand ma stiu am fost preocupat de studiul istoriei, in special cea a lui Israel.Am fost mereu fascinat de acest subiect Templul lui Solomon si Chivotul Legii.Rog vizionati imaginile si materialul adunat de mine,iar unde nu este exact sau mai trebuie adaugat astept sa-mi spuneti.Cu multumiri si aprecieri pt ceea ce faci.

  http://eravietii.blogspot.com/2011/03/al-treilea-templu.html

  http://eravietii.blogspot.com/2011/04/chivotul-legii.html

  • Shalom, Nelu !

   Si bun-venit pe acest blog. Ma bucur ca ai preocupari frumoase si interesante, iar Israelul se numara printre ele. Cu voie sau fara de voie , cine iubeste Israelul este binecuvantat. Israelul are un rol primordial in vremea de pe urma, Imparatia Mesianica, si tot ceva urma, inclusiv Yerushalayimul Ceresc sunt gandite si proiectate de ADONAI dupa tipic evreiesc.
   Am vizionat materialele tale si am constatat ca te preocupa cu-adevarat subiectul, esti interesat si de vizualizarea spatialitatii unui asemenea lacas. Cel de-al Treilea Templu – din nefericire – are o menire ingrata in tot parcursul evenimentelor finale – aici va intra Antichristul ( v. Daniel 9: 23- 27 ) si se va autoproclama dumnezeu – insa Unsul, Mesia, Christosul va reveni si il va nimici cu suflarea Gurii Sale. Pornind de la o asemenea viziune diacronica, pe toata amplitudinea Bibliei – care nu poate nicidecum exclude Israelul fizic din ecuatie – putem discuta despre certitudinea construirii unui nou Templu la Yerushalayim.
   Dar despre toate acestea vom discuta in a short time, atunci cand celelalte sectiuni ( II, III … ) despre Cel de-al Treilea Templu vor fi postate. Sa fii binecuvantat !

 8. Nelu zice:

  Cortul Adunarii – cortul din afara taberei israelite

  Cortul Adunarii este un al doilea cort, ridicat in vremea lui Moise. Termenul de „cortul adunarii” apare in momentul in care se pregateste sfesnicul de catre preoti: „Sa poruncesti fiilor lui Israel sa-ti aduca untdelemn curat pentru luminat, stors din masline, ca sa arda sfesnicul in toata vremea, in cortul adunarii, in fata perdelei celei de dinaintea chivotului legii.” (Iesire 27, 20)
  Spre deosebire de Cortul Sfant, Cortul Adunarii era asezat in afara taberei israelite. In acest cort intra adesea Moise, spre a vorbi cu Dumnezeu. In cartea Iesire, citim astfel: „Iar Moise, luandu-si cortul, l-a intins afara din tabara, departe de ea, si-l numi cortul adunarii; si tot cel ce cauta pe Domnul venea la cortul adunarii, care se afla afara din tabara. Si cand se indrepta Moise spre cort, tot poporul se scula si sta fiecare la usa cortului sau si se uita dupa Moise, pana ce intra el in cort. Iar dupa ce intra Moise in cort, se pogora un stalp de nor si se oprea la intrarea cortului si Domnul graia cu Moise. Si vedea tot poporul stalpul cel de nor, care statea la usa cortului, si se scula tot poporul si se inchina fiecare din usa cortului sau. Domnul insa graia cu Moise fata catre fata, cum ar grai cineva cu prietenul sau. Dupa aceea Moise se intorcea in tabara; iar tanarul sau slujitor Iosua, fiul lui Navi, nu parasea cortul. (Iesire 33, 7-11)
  Vedem aici cum Cortul Adunarii era folosit in mod special pentru manifestarile profetice, el neindeplinind insa un rot cultic (jertfe, slujbe), precum cel din interiorul taberei. Astfel, vedem cum la acest cort venet tot omul care cauta sa afle voia lui Dumnezeu. Aici, Moise vorbea cu Dumnezeu „fata catre fata” (Iesire 33, 11) si „gura catre gura“ (Numerii 12, 8). Aici, Dumnezeu se arata lui moise la usa, precum vedeau si cei de afara: „Iar dupa ce intra Moise in cort, se pogora un stalp de nor si se oprea la intrarea cortului si Domnul graia cu Moise.” (Iesire 33, 9)
  In acest cort statea in permanenta Iosua, care nu avea voie sa paraseasca locul. Acesta nu era din neamul levitilor (al preotilor), deci el nu ar fi putut sta in Cortul Sfant, acolo unde se aduceau jertfele, de catre preotii leviti. Este posibil ca in pasajul de la Iesire 33, 7 sa fie vorba despre cortul personal al lui Moise, transformat intr-un Cort al Adunarii, unde Dumnezeu Se arata la intrare.
  Lumea si iesirea din aceasta, spre intalnirea cu Dumnezeu
  Mutarea cortului lui Moise in exterior are loc dupa lepadarea de Dumnezeu a poporului, in ziua ispitirii, atunci cand se inchina vitelului celui de aur. Prezenta lui Dumnezeu in mijlocul poporului, prin Ingerul Sau, dar si mutarea Lui in afara, plecand din acel loc unde pacatul a intinat inimile, arata taina lui Dumnezeu. Este un fel de imanenta si transcendenta a lui Dumnezeu, prezenta, dar si parasire.
  Cine il cauta pe Domnul trebuia sa iasa din tabara, spre a merge la Cortul Adunarii. Astfel, omul care il cauta pe Dumnezeu trebuie sa iasa din lumea pacatului, spre a se putea apropia de Dumnezeu, care sta afara de pacat. Odata ajuns la Dumnezeu, omul isi da seama insa ca El era si in tabara, doar ca el (omul) nu mai avea inima sa simta aceasta.

  • Shalom, Nelu !

   Foarte frumoasa aceasta prezentare a Cortului Adunarii , un Loc al revelatiilor divine, un Loc – magnific ! – Dumnezeu revelandu-Se lui Moshe si vorbind cu el „Gura catre gura.” Este interesanta si localizarea acestui Cort special : ” afara din tabara ” ( Exod 33: 7-11 ). TABARA poate insemna orice, desi multi se multumesc doar cu simbolistica LUMII. Prin extinctie, TABARA poate fi tot ceea ce ne separa de Prezenta lui Dumnezeu . ” Sa iesim afara din tabara si sa suferim ocara Lui ” ne invata si rabbi Sha`ul . Afara din locurile caldute si comode, afara din logica noastra conformista care Il prezinta pe Christos numai ASA. Afara din programe de Biserica seci dar utile , afara din LEGALISMUL ( nu din LEGE ! ) searbad. AFARA, daca Il vrem pe Yeshua, cu adevarat. Glorie Lui, in veci !

 9. Dana zice:

  Shalom,
  Foarte interesanta prezentarea lui Nelu.
  Cortul Adunarii sau Cortul Intalnirii este Cortul lui Moshe.Dumnezeu alege sa vorbeasca cu Moise afara din tabara care pacatuise facandu-si vitelul de aur.Este un episod dureros din istoria poporului evreu.Vitelul de aur fusese ridicat si Adonai coborat din rangul de Imparat pentru prima oara de evrei.Imi vine in minte versetul din Noul Testament Evanghelia dupa Ioan:
  cap.1 : 11 „A venit la ai Sai si ai Sai nu L-au primit…”
  Un alt episod similar este consemnat de profetul Samuel cand poporul cere un imparat omenesc ca toate celelalte natiuni.Poporul alege un om ca imparat in locul lui Adonai -Adevaratul Imparat…
  I Samuel 8: 4-9
  4. Toţi bătrânii lui Israel s-au strâns şi au venit la Samuel la Rama.
  5. Ei au zis: „Iată că tu eşti bătrân, şi copiii tăi nu calcă pe urmele tale; acum pune un împărat peste noi să ne judece, cum au toate neamurile.”
  6. Samuel n-a văzut cu plăcere faptul că ziceau: „Dă-ne un împărat ca să ne judece.” Şi Samuel s-a rugat Domnului.
  7. Domnul a zis lui Samuel: „Ascultă glasul poporului în tot ce-ţi va spune; căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine mă leapădă, ca să nu mai domnesc peste ei.
  8. Ei se poartă cu tine cum s-au purtat totdeauna, de când i-am scos din Egipt până în ziua de astăzi; M-au părăsit şi au slujit altor dumnezei.
  9. Ascultă-le glasul deci; dar înştiinţează-i, şi fă-le cunoscut dreptul împăratului care va domni peste ei.”

  Cata durere !!! „A venit la ai Sai si ai Sai nu L-au primit…”
  Si la sfarsitul vremurilor a venit Dumnezeu in persoana Fiului- Yeshua Ha Mshiah.
  Si istoria se repeta.Durere la maxim!
  Dar povestea nu a luat sfarsit caci urmeaza sa sa intample ceea ce este scris in Sefer Zaharia:
  cap 13:9
  …Ei ( evreii) vor chema Numele Meu, şi îi voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Şi ei vor zice: Domnul este Dumnezeul meu!
  Dumnezeu este credincios si isi tine promisiunile fata de Avraam, Isac si Iacov.
  In fond ceea ce incepe Dumnezeu duce la bun sfarsit.
  Harul Domnului Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu si comuniunea Sfantului Duh fie cu voi toti !Amin!

 10. Nelu zice:

  Pace voua zic si bucurati-va!
  Pregatirile pentru constructia celui de-al Treilea Templu continua chiar daca nu sunt mediatizate.Astept cu emotie si bucurie acest eveniment.Este un moment de bucurie si nerabdare atat pentru evrei,dar in egala masura si pentru cei care l-au recunoscut pe Iisus ca Domn si Mantuitor.Este realmente uluitor proiectul si timpul lui de realizare(executie).Sunt convins ca va fi doar o chestiune de timp si conditii care vor declansa acele energii necesare ridicarii lui.
  http://www.templeinstitute.org/main.htm

  http://mucenicul.wordpress.com/2011/05/26/pregatirile-pentru-construirea-celui-de-al-treilea-templu-continua-chiar-daca-nu-sunt-mediatizate/
  Pentru ca in urmatoarea perioada voi fi plecat din tara,va doresc tote bune si numai bucurii intru Christos alaturi de cei dragi.
  http://eravietii.blogspot.com/2011/05/o-vara-fierbinte.html

  • Shalom, Nelu !

   Asa este! Totul este doar o problema de timp, in ceea ce priveste ridicarea propriu – zisa a Templului.
   Multumim pentru participare la Comentarii Nelu, sunt sigura ca oriunde vei merge Prezenta lui Dumnezeu te va insoti, si poate vei mai gasi o posibilitate sa intri pe net ca sa fii aici cu noi.
   Sa fii binecuvantat !

 11. Disturbed zice:

  Astazi incepe construirea anuntata de autoritatiile evreiesti.

 12. luminasionului zice:

  Shalom,
  Ne puteti oferi mai multe amanunte despre acest anunt ?
  Sa aveti o saptamana binecuvantata.

 13. OGMIOS zice:

  Shalom Otniella, am revenit in tara , acasa si pe blog .Ma bucur sa regasesc acest blog si sa citesc pe el..postarea aceasta este un vis sau ma rog o viziune pe care am avut-o la intoarcerea acasa, poate ma lamuriti ce a fost:

  http://eravietii.blogspot.com/2011/09/adevarul-este-in-noi.html#links

  • Draga Nelu , alias Ogmios, alias Vulturul !

   Ma bucur ca ai revenit printre noi , ca ai ramas in continuare un fan al acestui blog. De asemenea , ma bucur ca intre preocuparile tale se regaseste si Israelul . Frumos din partea ta ! Dumnezeu te va binecuvanta pentru asta .
   In ceeea ce priveste visele si descoperirile tale , este bine sa pastrezi proportiile Bibliei. Nu contest descoperirile nimanui. Cred ca traim vremurile de pe urma cand Duhul Sfant se revarsa cu Putere , daca gaseste o inima disponibila , sincera si curata. Insa , cea mai buna atitudine – pentru a evita eventualele rataciri si confuzii ( pentru ca Satan nu doarme , si cauta sa-i insele chiar si pe cei alesi ) – este sa verifici totul cu Bublia , Cuvantul Sfant, Vesnic si Neschimbat al lui Dumnezeu. Daca o descoperire se incadreaza bine in Cuvant , atunci e OK. Noi nu avem voie sa adaptam si sa inlocuim BIBLIA cu nicio descoperire, Ea trebuie sa ramana STANDARDUL UNIC de evaluare a vietii noastre pe acest pamant. Nicio descoperire nu are voie sa fie asezata alaturi de Biblie – poate sa fie si cea a unui inger pogorit din ceruri – nicio descoperire nu poate fi mai mare decat SCRIPTURA SFANTA, descoperita noua prin Revelatia Duhului Sfant, care i-a calauzit pe toti scriitorii ei de-a lungul timpului. Amin ! Si sa nu uitam ca AUTORUL EI DESAVARSIT este DUMNEZEU – DUHUL SFANT ! Glorie Lui !
   Asadar , Nelu draga, sa fii binecuvantat ! Sa -ti pastrezi intotdeauna privirea in CUVANT, si sa-ti faci din DUMNEZEU Tinta vietii tale. Iti spun eu sigur ca nu vei regreta.

 14. Vulturul zice:

  BUNA DIMIEATA SI O SAPTAMANA BINECUVANTATA PENTRU NOI TOTI!
  Draga Otniela,departe de mine gandul de-a te contrazice pe tine sau Sfanta Scriptura(nici macar cu o virgula).Vreau sa-ti spun ca ultimele trei postari de pe blog,nu sunt creatii artistice sau literare,sunt.. (nu stiu cum sa le numesc?) vise,viziuni sau experiente astrale(dupa unii).Eu nu am facut decat sa exprim in cuvinte si sa le transmit asa cum mi-au fost prezentate.Desigur nu ma erijez in vre-un vizionar sau apostol mincinos,pentru ca avem destui proroci de acest gen la ora actuala in lume.In rest functioneaza liberul arbitru si bagajul de cunostinte ce-l are fiecare din cei ce acceseaza si citesc aici pe blog la tine.Dumnezeu sa ne dea puterea si intelegerea necesara de-a face diferenta dintre bine si rau,in permanenta.

 15. I am not sure where you’re getting your information, but great topic. I need to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission. It s wonderful to learn more about the Israel s history time.

 16. Nice post at Cel de-al Treilea Templu ( 1 ) | otnielabattzion. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very useful information. I was looking for this particular info for a long time. Thank you !

 17. Pingback: job

 18. Pingback: Dosimeter

 19. Iona zice:

  Shalom , va salut si eu cu frumosul dvs salut. Am citit primul episod al acestui serial pe care l-ati initiat aici , Otniela si imi voi face timp si pentru celelalte. Va felicit pentru munca dvs si pentru lumina de care sunteti calauzita in materialele de pe acest blog. Imi dau seama ca pastrati Adevarul Bibliei si artgumentati totul prin Cuvantul lui Dumnezeu. Problema templului ramane deschisa , vom cum vor evolua lucrurile de-acum inainte. Eu unul mereu sunt cu ochii mari la ceea ce se petrece in Orientul apropiat pentru ca Domnul Isus ne-a spus sa privim la Israel ca la un ceas.
  Ma bucur de gasirea acestui blog si voi reveni cu placere. Dumnezeu sa binecuvinteze pe Israel !

  • Shalom si Bun Venit pe acest site, Iona! Va multumesc pentru apreciere, dar Gloria I Se cuvine doar lui Se Ha Elohim. Ma bucura interesul Dvs pentru poporul Israel, ca il socotiti un orologiu care arata secundele finale ale istoriei omenirii. Aveti dreptate , Mesia vine repede ! Sa fim gata, Maranatha ! Fiti binecuvantat din Sionul lui Adonai !

 20. Zachariah zice:

  Schallom! Wonderful blog otnielabattzion ! Good for you, Very cool articles… Regards, Zachariah

 21. monica zice:

  A, era de asteptat sa vorbiti despre templul evreilor. doar sunteti evreica. Daca sustineti ca sunteti mesianica deci crestinata , de ce va mai trebuie templul ?? E o alta epoca, doamna ! Credeti ca Iisus Hristos va mai avea treaba cu templul pamantesc cand va reveni?? Sa fim seriosi !! Apocalipsa vorbeste despre noul Ierusalim, doamna! despre cel ceresc !!

 22. StevenTorr zice:

  Hi, Otniella Bat Zion!!!!! Wonderful job for God, great work for the Holy One !!!!!!
  Good for christians to know more about the third temple…May God bless you jewish people that follow the Messiah Jesus Christ !

 23. Cintia - Irina zice:

  Buna seara, aveti un blog foarte interesant! va mai fi un templu la Ierusalim?

 24. Letiţia zice:

  F. fffffffff. interesant! E super blogul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s